Főkép

Kihirdették a Merítés-díj széppróza kategóriájának 2022-es nyerteseit. A zsűri díját Danyi Zoltán, a közönségdíjat pedig Gerlóczy Márton nyerte el.

 

A Merítés-díj a Moly.hu közösségi oldal felhasználói által szervezett kezdeményezés. A díjat minden évben négy kategóriában ítélik oda, a zsűri díja mellett közönségdíjat is kiosztanak az olvasók szavazatai alapján. Idén a 2021-ben megjelent, első kiadású, magyar szerző által jegyzett szépprózai művek közül a zsűri Danyi Zoltán: A rózsákról című regényét, az olvasók, azaz a Moly.hu felhasználói pedig Gerlóczy Márton: A katlan című könyvét választották a legjobbnak.

 

A lezárt szavazás a Moly.hu-n, a zsűri rangsora pedig a díj honlapján tekinthető meg.A díjakat egy későbbi időpontban adják át, a díjátadóról a Merítés-díj online felületein adnak majd tájékoztatást.

 

A következő hetekben a díj további kategóriáiban is fény derül a nyertesekre. A legjobb gyermekkönyvekre szeptember 30-ig, a verseskötetekre október 3-ig, ifjúsági irodalom kategóriában pedig október 6-ig várják a moly.hu regisztrált felhasználóinak szavazatait. A szavazás lezárása után rövidesen eredményt is hirdetnek minden kategóriában.