Főkép

Minden évben lelkesen várod a Nemzetközi Könyvfesztivált és az Ünnepi Könyvhetet? Kívülről ismered a művészmozik kínálatát? Szenvedélyesen figyeled a legújabb koncertek bejelentéseit? Hónapokra előre megvan, hogy melyik színházpremierre fogsz jegyet venni?

 

Gondoltál már arra, hogy szabadidőben kipróbálod magad az online kulturális újságírás területén? Szívesen írnál ajánlókat és kritikákat, készítenél interjúkat vagy életrajzokat, fogalmaznál beszámolókat koncertekről vagy kiállításokról?

 

Rendszeresen olvasod az ekultura.hu-t, és úgy érzed, te is szeretnél közénk tartozni?

 

Ha bármelyikre is igen a válasz, úgy köztünk a helyed!

 

Az ekultura.hu szerkesztősége mindig is folyamatosan változott, attól függően, hogy a tagok éppen mennyi időt tudtak az oldalra szánni. Mindenki a szabadidejét áldozza fel (hiszen honoráriumot legnagyobb sajnálatunkra nem tudunk biztosítani), így olykor elbúcsúztunk egyes szerkesztőségi tagoktól, máskor újabbakat köszöntöttünk. Viszont időről időre új cikkírókat keresünk, akik gondolkodásmódjukkal és stílusukkal tovább tudják színesíteni az ekultura.hu-t.

 

Bár a tagság mindig is nyitott volt, most úgy érezzük, hogy ideje még inkább felhívni a figyelmet a lehetőségre.

 

Mit várhatsz tőlünk:
a) egy húszfős online szerkesztőség része lehetsz;
b) rendszeres publikálási lehetőséget kaphatsz az ekultura.hu oldalon, melyhez az „alapanyagot” mi próbáljuk biztosítani a számodra;
c) a szerkesztők folyamatos iránymutatással szolgálnak a munkádról, így sokat fejlődhetsz;
d) ötleteiddel hozzájárulhatsz az oldal jövőjéhez.

 

Ideális jelölt vagy, ha
a) kreatívan fogalmazol és helyesen írsz;
b) van hetente/havonta több órád, amit a hobbidra szánnál;
c) úgy érzed, hogy egyetértesz a víziónkkal;
d) nem feltétel, de előnyt jelent, ha az alábbi témák valamelyike iránt kifejezetten érdeklődsz:
– krimi / thriller regények,
– történelmi regények,
– gyermek- és ifjúsági (YA) irodalom,
– ismeretterjesztő irodalom,
– ezoterikus vagy önsegítő könyvek,
– elektronikus, pop, illetve rockzene,
– képzőművészet,
– színház.

 

Fontos, hogy nem feltétlenül ajánlót/kritikát várunk a legfrissebb újdonságokról – bátran jelentkezz akkor is, ha inkább koncertbeszámolókban érzed otthon magad, ha egy régebbi kedvencedet vennéd elő, ha részletes műelemzést szeretnél írni vagy épp ha interjúk megalkotásában teljesednél ki. Nincs sem műfaji, sem témabeli megkötésünk, számunkra az a legfontosabb, hogy lelkesedéseddel és személyiségeddel tovább színesítsd a szerkesztőséget.

 

Ha úgy érzed, hogy megfelelsz a feltételeknek, jelentkezésed egy próbacikkel együtt az ekultura (@) ekultura (.) hu címre várjuk. A próbacikket teljesen rád bízzunk – legyen bátran kreatív és egyedi –, mindössze annyi kérésünk lenne, hogy lehetőleg olyan témát válassz, amiről még nem született cikk az ekultura.hu-n.

 

Bár a szerkesztőségben a legtöbben egyben cikkírók is, de akkor se habozz jelentkezni nálunk, ha az alábbi területek bármelyikén szívesen segítenél nekünk, akár csak alkalmi jelleggel:
– videóvágás;
– fordítás (főként magyarból angolra, illetve fordítva).

 

Ha bármilyen kérdésed felmerülne, az ekultura (@) ekultura (.) hu címen fordulj hozzánk bizalommal.

 

Frissítés: 2021. októberétől (előreláthatóan az év végéig) átmenetileg új cikkszerzőket nem keresünk.