Főkép

Hetek óta próbál Boban Markovics minden eddiginél nagyobb szabású produkciójára, ahol több mint 50 zenész, azaz 100 láb áll majd a színpadon, a balkáni rezes muzsika teljesen új léptéke!

 

 

Boban jelenlegi és korábbi fúvós zenészei, valamint Boban fia, az utóbbi időben már önálló utakon járó Marko is fellép a koncerten, ami igazi örömzene lesz – reméljük a BOK Csarnok egyben marad majd! A zenekar két vendége Palya Bea és Básits Branka énekesek, akik ezer szállal kötődnek mindketten a balkáni muzsikákhoz és hangjuk méltó partnere lesz a színpadon a hatalmas méretű fúvószenekarnak. A koncertet látványelemek sora egészíti ki: igazi koncertshow-ra számíthatunk. Afféle évzáróként, novemberben egyetlen estén lehet majd megnézni, ahogy a `100 lábúak` ellopják a show-t!

 

Kusturica-filmekről a legtöbbünknek Boban Markovics ugrik be, és talán nincs is olyan kontinens, ahol ne ismernék a szerb trombitavirtuóz nevét, vagy legalábbis ne dúdolnák a dalait. Zenekara, a Boban Marković Orkestar több százezer eladott lemezzel büszkélkedhet, tízezrek követik örömzenélésüket bárhol is játszanak Európa-szerte.

 

„A balkáni rézfúvós zene egy olyan hangzásvilág, melyet különböző kultúrák formáltak, s amelynek európai és ázsiai gyökerei egyaránt vannak. A Boban Marković Orkestar zenéjében felfedezhetők a szerb, bolgár és cigány hatások, melyek keverednek a különböző európai zenei stílusokkal, a török, a zsidó és más etnikumok zenei tradícióival. Úgy is mondhatjuk, hogy világzenét játszunk, melynek alapja a tradicionális cigánymuzsika és az ősi balkáni blues. Ettől olyan egyedi az egész.” (Boban Markovics)

 

Boban Markovics ’100 lábú’ cigányzenekara

BOK Csarnok, 2018. november 28. szerda 20.00

Vendég: Básits Branka és Palya Bea

 

Forrás és további infó:

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/boban-markovics-koncert-budapest-bok-csarnok-501244/event.html