Főkép

2018. május 25-én új Adatvédelmi Rendelet (GDPR) lépett életbe a Európai Unióban, így Magyarországon is. Ennek kapcsán az ekultura.hu oldalon bevezetünk pár változást, amely a tervek szerint egyszerűbbé, illetve az aktuális jogszabályi előírásoknak megfelelővé teszik az oldalt.

Ezzel párhuzamosan dolgozunk a jelenlegi grafika, illetve az oldal struktúrájának cseréjén. A mostani idén már betöltötte az ötödik évét, szóval pont ideje van a változásnak, nem beszélve arról, hogy az eltelt évek alatt sokat módosultak az olvasói szokások, az ehhez használt eszközök, és ezeket muszáj követnünk.

 

Várhatóan 2018 második felében lecseréljük az oldal grafikáját, ami egyúttal a mögötte lévő szoftver módosítását is jelenti. Felhasználói szempontból talán a legfontosabb változás, hogy megszűnik a regisztrációs lehetőség. Ez a funkció már a mostani verzióban sem elérhető.


Az új, v4-es verzióban már nem lesz lehetőség hozzászólásra, illetve hírlevélre történő feliratkozásra, valamint az egyes anyagok megtekinthetőségének korlátozása is megszűnik.

 

Ezzel egyidejűleg a velünk folytatott kommunikációt áthelyezzük a meglévő Facebook oldalunkra. Egyelőre még nincs végleges döntés, de valószínűleg a jövőben nem szervezünk nyereményjátékot az oldalon.

A korábban beküldött megfejtéseket, valamint a regisztrációkat töröljük a rendszerből.