Főkép

A sokszínű programjáról híres Budapest Park ezúttal a ska- és reggae-vonalra erősít rá: érkezik ugyanis a multiinstrumentalista Alborosie, illetve a jamaikai sztárcsapat, a Skatalites!

 

Az olasz születésű Alberto D`Ascola, azaz Alborosie 15 éves korában kezdett el komolyabban a zenére koncentrálni – zenekara, a Reaggae National Tickets hamar befutott, világszerte több mint 200.000 lemezt adtak el. A gitáron, basszusgitáron, dobokon és billentyűkön is profi szinten játszó multiinstrumentalista géniusz 2000-ben döntött úgy, hogy szólóban próbál szerencsét. Fogta magát, és Jamaikába költözött, ahol testközelből szívhatta magába a rasztafári kultúrát. Kezdetben barátja, John Baker (Island Records) stúdiójában kezdett el dolgozni hangmérnökként és producerként olyan előadók mellett, mint a Manu Chao, Gentleman, Ky-Mani Marley vagy Wyclef. Sok év kemény munka után megjelent első önálló lemeze Soul Pirate címmel, és ezt egy igen termékeny időszak és egy igencsak terjedelmes diszkográfia követte. 2011-ben a MOBO Awardson a Legjobb Reggae Előadónak választották. Hanganyaggal legutóbb tavaly nyáron jelentkezett – a Freedom In Dub dalai mellet azonban biztosan magával hoz olyan slágereket is, mint a Rastafari Anthem, a Kingston Town vagy a Call Up Jah.

 

Előtte egy igazi legenda, a több mint 5 évtizede (!) aktív The Skatallites melegíti a terepet. A jamaikai zenekar hatalmas szerepet játszott a ska zene elterjedésében. Olyan zenészeket támogattak, mint a Toots and The Maytals, Prince Buster és a Wailers amiben részt vett maga Bob Marley, Peter Tosh és Bunny Wailer is.

 

Alborosie

Időpont: 2018.08.22.

Helyszín: Budapest Park

Forrás és további infó:

https://www.budapestpark.hu/event/alborosie-20180822

https://www.facebook.com/events/654514178219861/