Főkép

Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye várja a látogatókat március 31-én és április 1-én, a Várkert Bazárban. Ismét a fővárosba hozza a világ csodáit a tavaly nagy sikerrel debütált PONT Fesztivál.

 

Az eseményt megálmodó Hangvető, a Budapesti Tavaszi Fesztivállal karöltve, azzal a céllal hívta életre Budapest legfrissebb fesztiválját, hogy az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájáról válogatva adjanak élményszerű körképet a világ csodáiról. A fesztivál célja tehát a közös értékek és a sokszínűség bemutatása különböző interaktív programokon és különleges koncerteken keresztül.

 

2018-ban a PONT éppen húsvét hétvégéjére esik, ezért a Földközi-tenger térségének, elsősorban a mediterráneum húsvéti hagyományai és a tematikához kapcsolódó magyar tradíciók kerülnek fókuszba a Várkert Bazárban.

 

Kreatív gyerekjátékok, húsvéti népénekek, tavaszváró dalok, mesék és megannyi változatos program vonul fel. A gazdag tematikájú workshopokon természetesen kipróbálható a tojásfestés, de megismerhetjük a cremonai hegedű csodáját, felfedezhetjük a polifonikus éneklés szardíniai hagyományát és elsajátíthatjuk a flamenco alapjait. Lesz szőnyegszövés, megtudhatjuk, milyen a horvát mézeskalács készítés, de ámulhatunk a hórihorgas gólyalábasokon, csodálhatjuk a világjáró marionetteket.

 

A nagypénteki ünnepélyes megnyitón szakrális kerámia- és fotókiállításokkal készülnek a szervezők, nagyszombaton és húsvét vasárnap - – a napközbeni családi programok után - – különleges koncerteket hallhat a közönség. Ott lesz Szalóki Ági, aki új népzenei lemezéről mutat be válogatást, a Vujicsics télűző délszláv dalokkal, a Cuncordu e Tenore de Orosei szardíniai dallamokkal, a Flamenco Trio autentikus flamencóval és workshoppal is szerepel a programban.

A napközbeni szabadtéri koncerteken a Rutkai Bori Banda és a Klárisok szórakoztatják a gyerekeket, míg délután Tímár Sára, valamint a Romano Drom és a Berán Vonósnégyes felszabadító kísérletét hallhatják.

 

A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják!

 

Forrás és további információ:pontfesztival.hu