Főkép

Körülbelül egy esztendővel ezelőtt alakítottuk meg az Alexandra-válság hatására a Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetségét (MKÉSZ). Célunk egy olyan érdekvédelmi egyesülés létrehozása volt, amely a kis- és közepes méretű független könyvkiadók érdekeit tartja szem előtt a közös logisztikai megoldásoktól kezdve (raktározás, futárszolgálat, nyomdai szolgáltatások) a szakmai segítségnyújtáson át (ügyvédi tanácsadás, munkaerő-kereső fórum, levelezőlista) a nagy könyvhálózatokkal szembeni kiszolgáltatottságunk csökkentéséig.

 

Örömünkre szolgál, hogy immár közel 30 kiadó tartozik a Szövetségünkhöz, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy megrendezzük Szövetségünk első nagyszabású eseményét az I. MKÉSZ Családi Könyves Napot és Könyvvásárt. Az egész napos rendezvényt 2018. március 10-én, szombaton tartjuk az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (www.kult13.hu) színháztermében és aulájában, ahol több mint 500 négyzetméteren lesz lehetősége a független könyvkiadóknak eladásra kínálni régi és új könyveiket.

 

Mivel a rendezvényen szinte minden témában vásárolhatnak majd kiadványokat az érdeklődők, a családokat helyeztük a középpontba. Gyerekek, szülők, nagyszülők; ezen a napon mindannyian megtalálhatják majd a kedvükre való könyvet és elfoglaltságot, hiszen a vásárt különböző izgalmas programokkal is színesítjük (gyerekjátszó, dedikálások, író-olvasó találkozó stb.)

 

I. MKÉSZ Családi Könyves Nap és Könyvvásár

2018. március 10., szombat, 10-18 h

József Attila Művelődési Központ

(1131 Budapest, József Attila tér 4.)

 

Meghívott vendégek:

Antal Emese, dietetikus

Babucs Krisztina, rádiós műsorvezető

Dombóvári Gábor, tévés műsorvezető

Dr. Illés György, irodalomkutató

L. Ritók Rita, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője

Réti László, regényíró

Szabó Szilvia, logopédus

Szuper Levente, válogatott jégkorongozó

Wegera György újságíró, állatmentő és Shiva, a kerekesszékes kutya

 

Forrás és további információ: http://www.mkesz.hu/konyvvasar