Főkép

A Fővárosi Önkormányzat keresi Budapest Dalát. Ismert és még felfedezés előtt álló zenészek is nevezhetik saját stílusukban íródott, repertoárjukba illeszkedő szerzeményeiket. Eddig 11 ismert előadó fogadta el a felkérést, de még három helyre várják olyanok jelentkezését, akik dalban mondanák el azt, amit Budapest jelent nekik.

Budapest Dal 2018 címmel írt ki pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, keresve a főváros hangját és támogatva az olyan dalok megszületését, amelyek visszaadják a város hangulatát. A dalszerző pályázat minden zenész és énekes számára nyitott.
A Budapest Dal 2018 címmel meghirdetett pályázaton a szakmailag elismert, független szakértőkből álló zsűri és a közönség közösen dönt majd Budapest Daláról, és a megmérettetést követően valamennyi szerzemény felkerül egy közös zenei albumra. A pályázat kulcsponti eleme, hogy a felvételek tartalma és üzenete a fővároshoz kapcsolódjon. A városvezetés független, izgalmas és sokszínű dalokra számít.
Ismeretlen előadók számára kiváló bemutatkozási lehetőség a Budapest Dal 2018 pályázat, mellettük pedig már népszerű előadók is készülnek saját felvételekkel. A 11 produkció, aki elfogadta a szervezők felkérését: Frenreisz Károly, Charlie, Zséda, Király Viktor, a Compact Disco, Radics Gigi, Caramel, Anna & the Barbies, Keresztes Ildikó, a Honeybeast és a Zävodi + Berkes formációja.

Forrás és további információ: www.budapestdal.hu