Főkép

Grandpierre Attila és társai ismét lecsapnak, hogy szédületes energiáikkal megidézzék és bejárják a lélek mélységeit és magasságait lemezbemutató nagykoncertjükön. Az Örömtüzek a világ tetején! című albumot - amit részleteiben az A38 Hajón rögzített a zenekar - bemutató koncert vendége a középkori hangszereken játszó Bordó Sárkány, de az este folyamán a nézők Szathmáry Botond előadását is meghallgathatják.

 

A magyar népzenét egyedülálló koncert-rítusba oltó Vágtázó Csodaszarvas a világ egyik legeredetibb zenekara. Grandpierre Atilla csillagász-énekes és a tíz ősi hangszeren játszó népzenész révén képes kapukat nyitni egy nagyobb, teljesebb világra. A VCSSZ zenéjét különleges, ősi hangszereken felcsendülő dallamok teszik friss, meglepő és magával ragadó élménnyé, hiszen a formai-tartalmi kereteket meghaladó energiák táncban öltenek testet, gyújtó gondolatokkal. Szellem, virtus és életenergia idézi meg az ősi szabadságot. A Vágtázó Csodaszarvas varázslatos zenéje a legkisebbeket is táncra perdíti. A visszajelzések szerint ez a zene „hasonló, mint a ruha nélküli síelés”; „Adrenalinbomba!”; „a legjobb, amit az ember mástól kaphat!”.

 

A VCSSZ éltető ereje az a szellemiség, amely manapság a világforradalom idejét éli. A belső világból születik újjá az emberiség. A felszínen zajló világjelenségek mögött már számtalan sok jelét tapasztalhatjuk emberi mivoltunk, szellemiségünk, egész világfelfogásunk mélyreható átrendeződésének és minőségi újjászületésének. Manapság a világforradalmat nem a csatatereken, hanem az emberi lélek mélyén vívják, ahol önazonosságunk rejlik. Ebben a világforradalomban az egyik leghatékonyabb gyógyerő az a féktelen szabadságvágy és felvillanyozó világszerelem, amely a Vágtázó Csodaszarvas hajtóereje. Az igazi zenét magasabb, kozmikus életerők megnyilvánulásaként tisztelő zeneértelmezés önazonosságunkat kozmikus áramkörbe kapcsolja.

 

A 2017. december 9-i Vágtázó Csodaszarvas koncertre megjelenő Örömtüzek a világ tetején! az előző CD felvétele óta eltelt hat éves időszak, három CD-re való termés legjava. A lemez tíz zeneszámából kilenc a lebírhatatlan, örök életerő, a szemekben tüzet, a lábakban táncvágyat gyújtó lelkesedés, az egymással és a magasabb erőkkel teremtődő örömteli együttérzés jegyében fogant. A tizedik pedig a Mindenség tündéri életteljességének élményéből született, így jutott el a lemezt rendhagyóan záró, a kozmikus értelem határáig merészkedő üzenetig. Ez az élmény fogja meghatározni a lemezbemutató koncertet, amit természetesen egy előzenekar, valamint egy kísérőprogram tesz teljessé.

 

A zenekar tagjai:

Grandpierre Atilla, ének

Bakos Csaba, tapan

Benkő Róbert, nagybőgő

Bese Botond, magyar duda

Fazekas András, dob, ütőshangszerek

Fábri András, ciszter

Fábri Géza, tambura, koboz, ének

M. Gebri Bernadett, ének, csengő

Molnár Krisztina, hegedű

Orczi Géza, buzuki, bolgár tambura, bolgár tapan, tamok, ütősök

Vaskó Zsolt, magyar duda, pásztorfurulyák, fuvolák, szoprán- szaxofon, töröksíp, dorombok, pergők

 

Lemezek

Örömtüzek a világ tetején!, 2017

Csillaglovaglás, 2011

Végtelen Ázsia, 2008
Tiszta forrás, 2006

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

 

Vágtázó Csodaszarvas

„Örömtüzek a világ tetején!” lemezbemutató koncert

Vendég: Bordó Sárkány

Kísérőesemény: Szathmáry Botond „A magyarság keleti gyökerei” c. előadása az A38 Hajó Kiállítóterében

 

2017. december 9., szombat 19:30

A38 Hajó Koncertterem & Kiállítótér – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2.400 Ft, elővételben: 1.900 Ft.

 

Forrás és további infó:

https://www.a38.hu/hu/program/vagtazo-csodaszarvas-bordo-sarkany-hu

http://www.vagtazocsodaszarvas.hu/

https://www.facebook.com/VCsSz