Főkép

A MondoCon egy rendkívül szórakoztató animés és geek rendezvény, amit minden évszakban megrendeznek, hogy a rajongók és érdeklődők találkozhassanak egymással, megnézzék és részt vegyenek a programokon, és hogy átadhassák magukat a hobbijuknak egy hétvége erejéig. Ezeken a rendezvényeken (angolosan: Convention) mintegy tízezer látogató fordul meg – de ennek ellenére nagyon barátságos a hangulat, családias légkör fogad mindenkit.

Az első MondoCont még 2008-ban szervezte a Mondo csapat, akkor még kimondottan mint anime és manga témájú Conként. A mai napig az anime/manga rajongók a rendezvény fő oszlopa, de akkor se aggódj, ha ez spéciel nem érdekel. Az évek során folyamatosan bővült a programkínálat és a látogatók érdeklődése. Így aztán a nyugati képregények, marvel filmek, fantasy, scifi, tv-sorozatok rajongói mind mind megtalálják a maguk helyét. Természetesen az esportok és videójátékok világa se hiányozhat ezek közül, a gamer programokat ugyanis a PC Guru csapatával együtt szervezik.

No és persze azon se lepődik meg senki, ha a rajongók kedvenc karaktereiknek öltözve jönnek el. A cosplay nagyon pörög a Mondoconon, a látogatók harmada valamilyen szinten kiöltözik az alkalomra: egyesek csak egy narutós fejpántot viselnek, mások viszont díjnyertes jelmezekben vonulnak fel. A lényeg, hogy mindannyian jól érzik magukat. Gyere, látogass el a rendezvényre, és biztosak vagyunk benne, hogy te is jól fogod érezni magad!

Exkluzív programok a 2017 Nyári MondoConon
A MondoCon programjai közt jópár hosszú múltra tekint vissza és népszerűségük töretlen. Azonban mindig figyelünk arra is, hogy legyenek újdonságok, exklúzív programok és vendégek, amelyek minden egyes MondoCont egyedivé tesznek.

Cosplayer vendég: Leon Chiro
A nyári MondoCon cosplay vendége és egyúttal cosplay-verseny zsűritagja, az olasz Leon Chiro lesz! Leon már második alkalommal látogat el a rendezvényre, fogadjátok őt megint sok-sok szeretettel! Az itáliai sármőr egyébként igazán testhez álló cosplayeiről vált ismertté. 2011 óta már szinte bejárta a világ nagyobb rendezvényeit, és dolgozott együtt olyan cégekkel, mint a Nintendo, az Ubisoft, vagy a Square Enix. Hivatásos cosplayer, model, a civil életben pedig a testnevelés tanulmányok űzője.

Meglepetés vendég: Lippai László szinkronszínész
A nyári animés kerekasztal díszvendége maga Son Goku magyar hangja, Lippai László lesz! Kedvenc majomfarkú humorpalántánk mellett, azonban más terepen is megmutatta már tehetségét a színművész. Többek között, hallhattátok őt az alábbi művekben és szerepekben:
Gyűrűk Ura – Tuk Peregrin
Godzilla – Dr. Niko Tatopoulos
Harry Potter – Mógus Professzor
Mortal Kombat – Liu Kang
Ollókezű Edward – Ollókezű Edward
A fentiek mellett szerepelt szinkronhangként a Knight Rider, az Apádra ütök, az Angel, a Twin Peaks és a Rendőrakadémia c. filmekben és sorozatokban is.

Cosplayer vendég: Misaki Sai
Másodjára tér vissza rendezvényre az ukrán szépség, Misaki Sai! Pugoffka-sama kedvenc modellje hihetetlenül karakterhű cosplayeivel kápráztatja el rajongóit – gyönyörű ázsiai vonásairól nem is beszélve! (Nem véletlenül hívták már meg több ázsiai rendezvényre!) 2008 óta cosplayel aktívan, a modellkedés mellett fotózással is foglalkozik (igazán profi cosplay videókban is szerepel!), a civil életben pedig dizájnerként dolgozik.

Animés kerekasztal: Dragon Ball különkiadás!
A nyári animés kerekasztal fő témája úgy alakult, hogy megint tematikus lesz, mert… most figyeljetek: Lippai László, Son Goku magyar szinkronhangja lesz a díszvendég! Éppen ezért kishazánk legelvetemültebb DB-fanjai ülnek majd le velem egy órás tömény Dragon Ballos eszmecserére, mégpedig:
•Krisz, csípős nyelvű mókamesterünk
•Catrin, az AniMagazin főszerkesztője
•Dóczi Atis, az Animegyetem műsorvezetője
•DV, a MondoCon nagyszínpadának egyik műsorvezetője (akiről most kiderül, hogy mekkora DB-rajongó, és emellett még szinkronstúdióban is dolgozik!)
No de, miután kifanoltuk magunkat a Dragon Ball terén, természetesen az új szezonos (tavaszi és nyári) animékkel se szeretnénk adósaitok maradni! Sőt, a Koe no Katachit is kiveséznénk nektek, ami elég vegyes érzelmeket váltott ki a magyar fanokból, Japánban azonban töretlenül tarol! Ráadásul, az egy órás Dragon Ballozás után, egy fél órás kihívásban vesznek részt majd kerekasztal tagjaink! Miről is szól majd ez? Érvelniük kell, hogy mely 2017-es tavaszi szezonos animék jók, vagy éppen rosszak, sőt, a nyári szezonos animékből Ti is beszavazhattok 3-at, amik miatt összeütköznek kritikusaink! A közönség soraiból majd a helyszínen állítunk össze egy mini zsűrit, akik kézfeltétellel jelzik, hogy melyik csapat volt a jobb! A nyertesek pedig az animés kerekasztal tiszteletbeli lovagjai lesznek!

Magyar cosplay zsűri: Loveiny, Okkido, Tazzie
A nyári MondoCon cosplay craftmanship és Eurocosplay versenyén három szuper magyar cosplayer fog zsűrizni külföldi sztárvendégeink mellett. Hogy kik is ők?
Loveiny
Loveiny 2010 óta cosplayel, 2012 óta pedig sorra halmozza a díjakat! Nyert már cosplay craftmanship versenyünkön, volt, hogy ő vitte el a díjat original kategóriában is. A 2015-ös Euro Cosplay selejtezőnkön őt választottuk ki arra, hogy hazánkat képviselje a Hófehér és a vadász film alapján készült Ravenna cosplayével.
Okkido
Okkido 2006-ban készítette el első cosplayét, azóta pedig töretlen lendülettel tőr előre elképesztő páncéljaival! Kezdetben anime/manga ihletésű cosplayek felől igen hamar a gamer cosplayek irányába fordult, legismertebb munkái a Warhammer 40,000 és a Mortal Kombat játékokból készültek. 2017-ben a chicagói C2E2 versenyen koronás cosplay világbajnok lett, emellett képviselte hazánkat az Euro Cosplayen is.
Tazzie
Tazzie 2008 óta cosplayel, 2011-ben pedig ő képviselte kis hazánkat az Euro Cosplay döntőjén. Számára nagyon fontos, hogy olyan karaktert cosplayeljen, akit teljes szívéből szeret, a jelmez készítése pedig igazi kihívás a szemében! Imádja, ha életre keltheti kedvenceit! Az évek alatt a következő karaktereket cosplayelte: Rey (Star Wars VII: Az ébredő Erő), Lightning (Final Fantasy), Homura (Mahō Shōjo Madoka Magika), Super Sailor Moon (Bishōjo Senshi Sailor Moon).

YouTuber kerekasztal
Lesz megint YouTuber kerekasztal? Bizony! Két új és két régi vendéggel várunk Titeket a nyári MondoCon nagyszínpadán 2017. július 16-án (vasárnap) 13 és 14 óra között! Miről fogunk beszélgetni? Egyrészt, megnézzük mi történt YouTubereinkkel tavasz óta (valaki azóta hatalmas animefan lett!), ennek kapcsán kifaggatjuk vendégeinket, hogy az animék milyen hatással voltak eddig rájuk, a munkásságukra. De emellett Ti is kérdezhettetek tőlük online (Facebook posztunk alá nyugodtan jöhetnek még a kérdések!), az általatok küldött kérdések közül húznak majd vendégeink, és válaszolnak majd rájuk. Emellett a nagyszínpadon is tudtok majd tőlük kérdezni az utolsó 10-15 percben.

Nyári MondoCon 2017
MondoCon időpontja: 2017. július 15-16.
Helyszín: Budapest, Hungexpo

Forrás és további infók:
www.mondocon.hu
https://www.facebook.com/events/1724901081134545/