Főkép

Tunyogi László: Új Angyalok – Bardo

Ez a színdarab, az Új Angyalok egy kísérlet. A szubjektív realizmus eszközeivel próbálja újraalkotni, új fényben mutatni: a valóságot. Lendületes dinamikával, groteszk helyzetekkel olyan világot teremt, amelyben torzítva ugyan, mégis tisztán látjuk, miért és hogyan dőlnek el az ország dolgai a fejünk fölött.

A regény, a Bardo hőse pörgő nyelvű, frivol nő, mondja, csak mondja az angyalnak, amit lát, maga mögött hagyott életének fölvillanó képeit. A történet hátterében könnyen felismerhetőek távolabbi és közelmúltunk közismert fordulatai, s hogy mindezek hogyan formálták hősnőnk sorsát.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 240

Ár: 2990 Ft

 

Sára Júlia: Coda

CODA – olasz szó, jelentése farok, valamint ciklikus zenei művek lezárása is. Befejezés. Ugyanakkor minden befejezés előtt ott a kezdet. Jelen esetben ez a történet egy parkban veszi kezdetét, ahol éjszakánként különös, sokszor felkavaró dolgok történnek. Elhibázott életek, titkok, hazugságok, szex, szerelem, vágy, kísértés, bűn, a lombok között settenkedő és prédára leső halál rejtelmes terepe ez, ahonnan kétséges, hogy a körülötte zajló eseményekbe és az egyre jobban magukhoz ölelő fák ágai közé gabalyodott főszereplő számára létezhet-e még menekülés. Lehetséges-e újrakezdés, vagy tényleg eljátszottuk már a befejezést? Egy valaha híres, de élete alkonyán múltjának démonaival is szembetekintő zongoraművész emlékei állnak össze sajátos zeneművé Sára Júlia harmadik regényének lapjain. S miként a zenét, ezt a történetet is kevésbé magyarázni, mint inkább olvasni, sőt hallgatni kell. Meglepő fordulataival és egyedi nyelvezetével hol elandalít majd, hol csontig hatol.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 160

Ár: 2600 Ft

 

 

Karinthy Márton: Ördöggörcs

Utazás Karinthyába

"Voltaire mondotta volt, hogy az irodalomban minden műfaj megengedhető, csak az unalmas nem. Karinthy Márton monumentális művét lehet szeretni, lehet kritizálni, de hogy cseppet sem unalmas, mi több, fölöttébb szórakoztató, azt nem lehet tagadni." (Fejtő Ferenc)

"Karinthynak lenni nehéz sors. Tehetségesnek lenni nehéz sors. Tehetséges Karinthynak lenni… Nem csoda az ördöggörcs… De hát itt van, de hát felvidít az édes Pestlegendáriuma; jönnek az „ébredők”, jönnek a komorak, jönnek a Pest-átkozók, jönnek a keserűek – jönnek, és a semmibe foszlanak. Marad a nehéz sors, és a nehéz sors istenre kacsintó nevetése és ördöggörcse – az édes Pest legendáriumában. Íme egy újabb Karinthyáda, köszönjük, hogy örülhetünk neki." (Vekerdy Tamás)

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 688

Ár: 5990 Ft

 

Bitó László: Mint a tűz lángja

„Bitó László intergalaktikus fantáziaregényt írt. Hősei saját démonjaikkal is szembeszállva vívják mitikus küzdelmüket egy sötét hatalommal. Itt szárnyal a képzelet: a főhős minden szerverbe bejutó kiberzseni, az ő alkotása Ezékiel, a mesterséges intelligenciával rendelkező digitális barát, az apa titkos szervezet guruja, az anya kém. Az olvasó pedig csodálkozik – megnyílt a bőségszaru.” (Ungvári Tamás)

„A történelem minden korszakának megvoltak és megvannak a maguk gonoszai: tirannusai, despotái, önkényurai. Diktátorai. Arról a gonoszról szólok, aki elhiszi magáról, hogy szent missziója, történelmi feladata a mindenki más számára kötelező morális korlátok fölé helyezi őt. Csakhogy a morális korlátok átlépéséhez olyan arrogancia szükséges, amely megássa a saját sírját.” (Bitó László)

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 320

Ár: 3400 Ft

 

 

Balogh Robert: Durva a nyár

A regényt rasszista gyilkosságok ihlették. A főhős egyedül maradt életben a családjából, egyformán idegenül mozog Budapesten, Amszterdamban és a „Telepen”. Mihez kezd az életével ez a sem nem kamasz, sem nem felnőtt férfi? „Az ember mindenképpen hibás egy kicsit.” Tépelődik, szenved, csábít és elcsábul. Nem törődik semmivel vagy végül bosszút áll? A regény sodró tempójú kortárs magyar tabló, vádirat, az egymás után újból és újból felbukkanó szálak – álmok, emlékek, tűnődések – folyvást összebogozódnak: a hős identitását keresi.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 352

Ár: 3490 Ft

 

 

 

 

 

Kádas Mária: Kurgáni napló

„Szép példa ez a könyv arra, hogy egy ember súlyos megpróbáltatásaiból hogyan kovácsolhat értéket. Ahogy Németh László is írta: értelmes ember még egy fészerben is képes szellemi műhely létrehozására. Kádas Mária példája szépen bizonyítja, hogy emberfeletti küzdelmét hogyan segítette a naplóírás, és az írástudók felelőssége. Ez is olyan tanulság, amelyet e könyv – közvetve – tudatosíthat.” (Dr. Czeizel Endre orvosgenetikus)

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 440

Ár: 4500 Ft

 

 

 

 

 

Szentpéteri Nagy Richard: Bérc avagy a joguralom útjai

Ez a könyv a szerző 2005 és 2015 között írt politikaelemzéseit és alkotmánykommentárjait tartalmazza – száz fejezetben. A kötet által felölelt évtized Magyarország történetének ugyancsak ellentmondásos, kanyargós korszakát testesíti meg, méltón a vesztes magyar történelemhez. A korszak első felében a szabadság káosza, a másodikban az önkény rendje uralkodott, mialatt előbb a köztársaság kétes alkotmánya, majd később az „új állam” talmi alaptörvénye volt hatályban. Ebben a kötetben mindkét dokumentum megkapja a magáét.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 480

Ár: 3990 Ft

 

Káli István: A szemfényvesztett

A 20. század derekán, majd második felének elején a világnak ezen a közép-kelet-európai részén volt egy jókora tömegnyi ember, akik eleinte nagyon igyekeztek alkalmazkodni a rendhez, aztán valamiért meghasonultak, s a kezdetben villódzó fény, mely a tekintetükből áradt, mindössze arra volt jó, hogy később még szembetűnőbb legyen, amint fokozatosan vagy hihetetlen gyorsasággal kihuny a szemük ragyogása. Közéjük tartozott Kormos Albert is, akihez a kor történetei véletlenül vagy kevésbé véletlenül kötődnek, s aki köré, de inkább akire e történetek hordalékai, piszkai lerakódtak. Vele is az történik élete során, ami sokakkal, akik abban a korban és ott éltek, annyi különbséggel, hogy ő néha tudja, minek részese, néha éppen csak megsejti, de legtöbbször fogalma sincs róla. Ezért aztán – bár amúgy megbecsült ember, a tudása, a szorgalma érték, s ő emberi természetéből fakadóan mindent meg is tesz, hogy a megbecsülést, a tudást, a szorgalmat javakra váltsa, újabb meg újabb bizonyítékokat mutatva fel arra, hogy nem élt hiába – semmivel nem, vagy alig befolyásolja saját sorsának alakulását. És amikor közel az ötvenhez, egy emberélet szempontjából rövidke idő alatt a saját rendje is felborul, ereje fogytán úgy érzi, minden elmúlt, ami szép volt. Magába zárkozik, és a szinte folytonos álmatlanság napjai, hetei, hónapjai alatt állandóan a külső okokat kutatja, míg fel nem vetődik benne, hogy az okot talán önmagában kellene keresnie.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 512

Ár: 3990 Ft

 

Vörös István: Thomas Mann kabátja

Milyen egy zseniális regény vagy zenemű? Érezni rajta, hogy szerzője akarva vagy akaratlanul szerződést kötött az ördöggel? Ha Goethe a nagy politikai karrierre szomjas tudós és az ördög kapcsolatát mutatja be, Mann egy nagy zeneszerző zsenialitásának árát, akkor ebből a könyvből megtudhatjuk, hogy egy egyedileg szabott nagykabát ára is lehet a zsenialitás. És a zsenialitás eléréséhez szinte mindig külső segítség kell. Az ördögtől? Akár. De lehet máshonnan is. Ez a regény a kabátszabás túlvilági kalandjait úgy próbálja feltölteni a szükséges mértékű zsenialitással, hogy segítséget kér egy másik kabát, egy magyarországi gyerek kabátjának történetétől. És ha ezek nem alkothatnának együtt regényt, ahogy, mondjuk, a fekete és a fehér alkotja bizonyos mintázat mellett a pepitát, akkor jön a történetszabó, és e történet kiszabásakor egy emberinél zseniálisabb világ és társadalom képe is földereng. Az elefántoké. De csitt, a titokra csak a könyvből derülhet fény. Mert van titok, és van fény, ami ezt a derűt ránk szórhatja.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 248

Ár: 2800 Ft

 

Szunyogh Szabolcs: Védtelen istenek

Kézikönyv a teremtéshez

A mahájána buddhizmus hívei, a perzsa zoroasztriánusok és az egyiptomi Hathor-kultusz követői szerint a szerelem és a jóság istennője vízből emelkedett ki. Miért? Hogyan segít a szépségistennők gyakran erotikus története közelebb jutni az ember létrejöttének titkához?

A föníciaiak által alapított városokban, Tírusztól Karthágón át Cádizig valamennyi település közepén állt egy hatalmas templom, amelyet a föníciai Héraklésznek szenteltek, aki megpróbálta jobbá tenni a világot. Nem ránk maradt tőle semmi kézzelfogható, csak egyetlen mítosztöredék. Úgy tűnik, ez a férfi messzebbre eljutott, mint utána háromezer éven át bárki. Emléke köztünk él, anélkül, hogy tudnánk.

Európa első szupercivilizációja Kréta szigetén jött létre, még a görög hódítás előtt, az egyiptomi piramisok építésével egy időben. Szabad, erőszakmentes, virágzó országról tudósítanak a régészek. A hellén törzsek is tőlük, a krétaiaktól tanulták tudásuk egy részét. Kik voltak ezek az emberek? És valóban nyomtalanul eltűntek? Ha figyelmesen olvassuk a Bibliát, találunk egy választ. Az a nép közelebb van hozzánk, mint hinnénk.

Arisztotelész azt tanította: valami csak valamiből lesz, semmiből nem lesz semmi. Tudunk azonban egy görög bölcsről, aki létrehozott a semmiből valamit. Nem beszélt róla, hanem megmutatta, miképp működik a Teremtés.

A mítosz nem puszta fantázia. Ősi tudást hordoz, az emberi személyiség szerkezetéről beszél. A mítosz élni tanít.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 224

Ár: 3490 Ft

 

Posztpetőfi Sándor (Szilágyi Ákos): Bábuk ura

Összes barguzini versek és magyarnóták

A szibériai Barguzinban élt és halt Posztpetőfi Sándor (1823–1956) teljes kéziratos hagyatéka – a lappangó korpusz − először jelenik meg hazájában a kéziratokat felkutató Szilágyi Ákos gondozásában, és a Posztpetőfi-kérdést behatóan taglaló Talált Petőfi című kísérő tanulmányával. A kötet érdekessége, hogy tartalmazza Posztpetőfi Sándor eddig elveszettnek hitt, de nemrég egy szamarai családi ház szenespincéjéből előkerült hős-éneke, a Pirinyó Hernyó Henrik szövegét és dalbetéteit. A gyűjteményes kötet teljes négyórás hangzó anyaga meghallgatható a neten.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 212

Ár: 2800 Ft

 

 

Kőszeghy Péter: Regénytöredék barátnémhoz

Az élet vidám álorcája

Kőszeghy ál-életrajzi regénye alapvetően két témát jár körül: a gyűlölt szocializmust és az imádott szerelmet. Megtudhatjuk belőle, hogy ő ölte meg (igaz, álmában) Kádár Jánost, s hogy történet helyett – képek vannak. Írása – mint regényében olvasható – lassú lépkedés az idő nyomában. Az amikorok bizonytalan nyomában. Tulajdonképpen mindig a kivégzett apa nyomában. Pár bekezdéses fejezetek és elbeszélés ívű részletek fonódnak össze az életesemények hálójában, míg csak be nem következik a vég: hősünk immár a mennyországban kommentálja a történteket. De a vég után is van élet, az elbeszélőt túlélők élete, így Perőcsényi Kataliné, a csinos, formás (bár kicsit nagy fenekű) tudományos segédmunkatársé, akire az MTA a főhős hagyatékának leltározását bízta.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 248

Ár: 2990 Ft

 

Ágh Attila, Csák Erika, Varga Gyula: Indonézia ékkövei

Jáva, Bali

A kötet az indonéz szigetvilág két, számtalan épített emléket őrző tagját, Jávát és Balit mutatja be. Gazdag képanyaggal, hasznos ismertetőkkel, leírásokkal segíti a régióba utazókat, emellett azoknak is érdekes lehet, akik már jártak ott, és felelevenítenék emlékeiket. Sőt, a világ természeti és épített csodái iránt érdeklődők a fotelban ülve tehetnek káprázatos utazásokat e könyv segítségével.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 192

Ár: 3990 Ft

 

 

 

 

 

Varga Zsuzsa: Göröngyös út – Dimény Imre élete

Hét évtized a magyar mezőgazdaság szolgálatában – ezt a címet is adhatta volna Dimény Imre a visszaemlékezés-kötetének, amelyet 95. születésnapjához közeledve egyfajta számvetésnek szánt. Az 1922-ben született, erdélyi származású Dimény Imre okleveles mezőgazda diplomájával 1945-ben települt át Magyarországra, s kezdte meg a mezőgazdaság szolgálatát a nagylétai járás gazdasági felügyelőjeként. A következő két évtizedben a mezőgazdasági szakigazgatás különböző posztjain tevékenykedett, hol a fővárosban, hol vidéken. Az új gazdasági mechanizmus előkészítése során kapott megbízást Fehér Lajostól és Nyers Rezsőtől, hogy a földművelésügyi és élelmiszeripari tárcákból szervezzen egy modern, a kor követelményeihez igazodó minisztériumot. Így jött létre 1967-ben a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium, melynek kilenc évet töltött. Posztjáról akkor kellett távoznia, amikor a reform meghatározó személyiségei is kikerültek a legfelső vezetésből. A mezőgazdaság szolgálatát ezután Dimény Imre egyrészt a már korábban megkezdett kutatásai, másrészt pedig oktatói munkája révén folytatta. Több mint egy évtizeden át az akkori Kertészeti Egyetem rektoraként igyekezett modernizálni az agrárfelsőoktatást. Sokrétű tevekenységére mindig azt mondta: "szakember voltam”.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 240

Ár: 2990 Ft

 

Kalmár Tibor: Mulattattam és mulattam

Madách Imre Az ember tragédiájának bábjátékosa fogalmaz Kalmár Tibor könyvének címéhez hasonlóan, azzal a különbséggel, hogy nála a mondat vége „de nem mulattam”.

A Szerző 1937-től napjainkig nyolcvan év krónikáját tárja elénk: a Horthy-rendszer, háborús évek, vészkorszak, felszabadulás, koalíciós évek, Rákosi éra, forradalom, kádári gulyáskommunizmus és a rendszerváltás. Mindeközben megemlékezik Királyhegyi Pálról és Kellér Dezsőről, akik élete és pályája meghatározó alakjai voltak, és ma is gyakran eleveníti fel bölcs és szellemes mondásaikat. A kötetben találkozhatunk olyan híres Vidám Színpad-beli pályatársakkal is, mint Alfonzó, Bajor Imre, Benedek Tibor, Csala Zsuzsa, Kabos Gyula, vagy Salamon Béla, illetve az általa rendezett filmek művészeivel is, mint például Agárdy Gábor, Darvas Iván, Dayka Margit, Garas Dezső, Psota Irén, Ruttkai Éva, Sinkovits Imre vagy Tolnay Klári.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 208

Ár: 2990 Ft

 

Kertész Edina: Dodó nyomozó és az eltűnt feltaláló

Valami nagyot durran, és a gyerekszobából fekete füst tör elő. Min dolgozhat Apró Henrik, ez a tízéves zseni, és miért próbálja valaki egy robotcsigával kikémlelni legújabb találmányát? Ebből az izgalmas nyomozós történetből kiderül, hogy nadrágtartóval is lehet időutazni, és hogy az eltűnt feltalálók ügyében legjobb, ha egyenesen Dodó nyomozóhoz fordulunk.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 160

Ár: 2490 Ft

 

 

 

 

 

 

Mészöly Ágnes: Egy másmilyen nap

Zsófi színdarabokban játszik, Misi zongorista, és szerte a világon koncerteket ad. Zsolti tornász, Kata arra tette fel az életét, hogy sakkozó legyen. Bence leukémiás, és gyakran jár kezelésekre, Laci a híres Gyermekkórusban énekel. A nagy sikerű Ez egy ilyen nap című könyv folytatása, ezúttal olyan, tizenéves gyerekek igazi történetével, akiknek valamiért különleges az életük.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 128

Ár: 2600 Ft

 

 

 

 

Ormos Mária: Remények és csalódások

Ormos Mária történész, a pécsi Janus Pannonius Egyetem volt rektora, emeritus professzor, az MTA tagja ebben a könyvében sorra veszi, hogyan alakult az élete a történelmi események sodrában.  Felidézi gyermekkorát, a második világháború megpróbáltatásait, egyetemi éveit, az ’56-os eseményeket, majd leírja, hogyan próbált talpra állni a megtorlások után, miként tört ki az értelmiségi robot szerepköréből és kezdett dolgozni a Történettudományi Intézetben. Életútja a Pécsi Tudományegyetemen folytatódott, ahol három cikluson keresztül töltötte be a rektori tisztséget. Részletesen szól e tevékenységéről, s mindeközben megidézi kollégáit, barátait és partnereit. Természetesen megemlékezik az általa művelt mesterségről is, és nem hiányozhat a könyvből politikai szerepvállalása sem. Saját életútját követve igyekszik tekintetbe venni mindazt a helyi, országos és világtörténeti eseménysorozatot, amely kitöltötte az általa leélt rövid nyolcvanhat évet. Nos, mondhatjuk, hogy ez a könyv a lehetetlent célozza meg, noha tudni való, hogy ami lehetetlen, az is marad. A kísérletnek mégis lehet némi tanulsága.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 336

Ár: 3490 Ft

 

Susan Kreller: Varacska - A szörny, aki mindig elkésett

Varacska nem rossz szörny. Sőt, éppen ellenkezőleg! Varacska az összes szörnyű tulajdonsággal rendelkezik, amire szüksége van egy igazi szörnyetegnek.

Nem mindig köszön vissza. Ijesztgeti a néniket a villamoson. A bundája olyan kék, mint a kékcápáé. Szereti a vad indián törzsfőnökről, Almásrétesről szóló történeteket, olykor megmossa néhány fogát, és bélyeget is gyűjt. Egyszóval egészen belevaló kis szörnyeteg. Mondhatni, csupán egyetlen hibája akad: folyton elkésik mindenhonnan.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 80

Ár: 3200 Ft

 

Értékteremtők 2017

Kiválóságok, akik a kultúrában, a tudományban, az üzleti világban mardandót alkottak. Bojár Gábor, Csomós Mari, Iványi Gábor, Kocsis Zoltán, Komoróczy Géza, Szalai Erzsébet és posztumusz Esterházy Péter kapták meg 2016-ban a Hazám-díjat. A könyv Őket, az alkotó egyéniségeket mutatja be egy-egy portréinterjúban. Gondolataikat, érzelmeiket, hitvallásukat, pályaívüket, fontos és tanulságoktól sem mentes életrajzi történeteiket, humorukat és bölcsességüket ismerhetik meg az olvasók.

A XXI. Századi Társaság rangos kitüntetését minden év novemberében a magyar szellemi élet hét kiválósága veheti át értékőrző és értékteremtő életművük elismeréseként. 2016-ban a hetedik díjazott Esterházy Péter, író posztumusz kapta meg az elismerést.

A díj a feledés elleni emlékezést valamint példát adó értékeink megbecsülését szolgálja ezzel a könyvvel együtt. Hagyományteremtő módon a díjazottakkal készített életinterjúkat 2005-től kötet formájában jelenteti meg a Kossuth Kiadó.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 204

Ár: 2800 Ft

 

Tar Ildikó: Álomfejtő-önismereti kézikönyv és szótár

Vágyaink és félelmeink álmaink tükrében

A teljesebb, egészségesebb élet alapja az önismeret, saját magunk felelősségének felismerése az életünk alakulásában. Az álmaink tükrébe nézve szembesülhetünk vágyainkkal, félelmeinkkel, terveinkkel, az életbeli elakadásainkra kaphatunk egy-egy új szemszöget, és ezek alapján nekiláthatunk az életünk rendbe szedésének.

Felfedezhetjük a világ mögötti világot, a létezés végtelen mélységeit.

A könyv nemcsak a laikus olvasóközönség számára ad a mindennapokhoz irányadó, meditatív jellegű, önfeltáró, lélekerősítő segítséget, hanem – mivel analógia- és szimbólumérzékenységet is fejleszt –, pszichológusoknak, asztrológusoknak, mentálhigiénés szakembereknek, segítő foglalkozásúaknak egyaránt hasznos.

Számos konkrét álom és ezek megfejtése található meg a könyvben a szerző húsz éves álomfejtő munkájának anyagából, továbbá egy betűrendes Szimbólumszótár segíti az olvasó önismeretének fejlesztését, saját álomfejtő praxisának kialakítását. Hiszen az a legfontosabb, hogy az álomgazdának magának mit is mond a saját álma, és hogy ő mit mond magának a saját álmáról és ez által a saját életéről.

„Olyan igényességgel megszerkesztett könyvet tartok a kezemben, amely azon kívül, hogy tartalmában nagy formátumú, sokrétű, szellemiségében páratlan. Olvasásakor lelkemben végtelen ajtók nyíltak meg, gondolatok, képek, amelyek felelnek belső kérdéseimre.

Könyvet én is írtam az álmokról. Folytatása ebben a műben található meg.

Szavaival, látomásaimmal azonosulnom kellett. Mondatokat olvastam, amelyek már jártak nálam, és előre megvilágították a végtelen, sosem változót. Azonosságuk megdöbbent, ajándékuk kimeríthetetlen.” - Szepes Mária

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 448

Ár: 4490 Ft

 

Müller Péter: Részeg józanok

Ötven év múltán

A Részeg józanok, melyet a szerző most újraírt, az első ifjúkori kisregénye volt. Ez a mű azonnal bevezette őt a legsikeresebb magyar prózaírók sorába, és a könyv sok kiadást megért. A történet egy paraszti mélynyomorból fölkerült, önpusztító sorsot élt színész zseninek és orvosnőjének, egy zsidó származású pszichiáternek a szenvedélyes szerelméről és halálba rohanásáról szól.

Ezt a regényt ötven évvel ezelőtt nem mertem megírni. Féltem az igazságtól. Most újraírtam az egészet. Elejétől végig. Nem tudom, van-e példa az irodalomban, hogy valaki több mint fél évszázad múltán újraírja egész művét. Velem ez történt. Visszamentem az emlékeimhez. Találkoztam azzal a gátlásos kamasz fi úval, aki valaha voltam, és képzeletemben újra átéltem az egész országot megrendítő  eseményt, és egykori önmagamat is. Ennek a valóban megtörtént tragédiának ugyanis én voltam az egyik főszereplője. A regény nem csupán csodálatos barátaim vad és végzetes szerelméről, hanem az én örvénylő vonzalmamról is szól, melyet magamnak sem mertem bevallani. Az öregkor bátorsága kellett hozzá, hogy tisztábban lássam az igazságot. Talán megmenthettem volna őket… Műveinket olvadó jéghegybe karcoljuk, hiú igyekezettel, hátha fönnmarad belőle valami. Gondoltam, ha így van, maradjon meg az igazi. - MÜLLER PÉTER

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 240

Ár: 2990 Ft

 

Nógrádi Gábor: Megelőzni a jövőt

Feljegyzések fiaimnak

Visszanézve egy élet tapasztalataira a szerző izgalmas játékba vonja be az olvasót: nem a bölcsek szerepében beszél, nem a tudását osztja meg velünk, hanem a kétségeit, megannyi feszélyező és kényes kérdést hatalomról és ölelésről, a globális szegénység és a jólét közös irgalmatlanságáról, irodalmi tabukról és zsidó-keresztény identitásról. Egy önfegyelmezőn zabolátlan lékekkel találkozunk mini-esszékben, vallomásokban. Egyfajta "füves könyv" ez, amelyben egy apa két felnőtt fiát szólítja meg, de rajtuk keresztül velünk is beszélget közös dolgainkról.

Tervezett megjelenés: 2017. június 8.

Oldalszám: 240

Ár: 2990 Ft

 

Forrás: Kossuth Kiadó