Főkép

Saroo Brierley: Oroszlán

Mi történik akkor, ha egyszer csak egy zakatoló vonaton találjuk magunkat, és azt sem tudjuk, merre robogunk? Ha nem emlékszünk a kisváros nevére, ahonnan elindultunk? Mi lesz velünk, ha Kalkuttába keveredünk, és a múltunkról semmiféle információnk nincs? Szárú, az ötéves indiai kisfiú egy szerencsétlen véletlen folytán India egyik legveszélyesebb városába kerül. Volt otthona, most nincs semmije. Mit várhat az emberektől, az érzéketlen tömegtől? Vajon túl lehet élni azokat a megpróbáltatásokat, amelyek elé az élet állítja őt? Hogy juthat el egy kisfiú Indiából Ausztráliába? Képes lesz új életet kezdeni? Találkozhat még valaha az édesanyjával? Megtudhatja egyáltalán, hol élte le élete első öt évét? Vajon ki lehet az igazi oroszlán?

Az Oroszlán Saroo Brierley valós története a kitartásról, az önfeláldozásról és a hitről.

A könyv alapján készült a többszörös díjnyertes film Nicole Kidman, Rooney Mara és Dev Patel főszereplésével.

Terjedelem: 288 oldal

Ára: 3499 Ft

 

Beck Weathers – Stephen G. Michaud: Túléltem az Everestet

Megszólal az 1996-os Everest-tragédia halottnak hitt hegymászója

1996 májusában egy elszánt amatőr elindul, hogy megmássza a csúcsok csúcsát, a Mount Everestet. Sokan döntenek így azon a tavaszon, professzionális és műkedvelő hegymászók egyaránt – de ebből az expedícióból alig páran térnek vissza. Nyolcan életükkel fizetnek a legnagyobb álomért.

El kell telnie csaknem két évtizednek, hogy Beck Weathers, ez a merész és makacs ember megírja saját visszaemlékezéseit a tragikus kalandról. Bár korábban profi hegymászók tollából már több híres könyv született az expedícióról, Weathers beszámolója annyiban más, hogy nem szakmailag igyekszik feltárni az okokat, nem elemez, nem vizsgálódik. Ő személyes benyomásain és egész élettörténetén keresztül, egyszerű szavakkal beszél a fanatizmus határát súroló szenvedélyéről, bevonva az emlékezésbe családtagjait és közeli ismerőseit is. A jeges mozaikokra széttöredező történetben döbbenten olvashatjuk, hogyan hagyták magára a hóban társai, mert halottnak hitték. (Minthogy az is volt.) A klinikai halálból ugyan visszatért, de lefagyott, elhalt végtagjait, eltorzult arcát adta az Everestért, szinte rituális áldozatként…

Néhol hátborzongató, de egyúttal nagyon is emberi hangú olvasmány a Túléltem az Everestet. Végső erőpróbákról, akaratról, kitartásról, hitről és szenvedésről szól – a test és a lélek határmezsgyéjéről.

Terjedelem: 336 oldal

Ára: 3499 Ft

 

Sylvia Day: Rabul ejtve

Crossfire sorozat

Végre itt a nemzetközi sikersorozat várva várt 4. része: Eva és Gideon szenvedélyes szerelmének története folytatódik

Gideon angyalkának hív, pedig ő a csoda az életemben. Az én gyönyörű, sebzett harcosom, aki elszántan küzd, hogy lemészárolja a démonjaimat, de a sajátjaival nem akar szembenézni.

Fogadalmunknak még jobban össze kellett volna kovácsolnia bennünket, ám ehelyett felszaggatta a régi sebeket, felszínre hozta a fájdalmat, a bizonytalanságot. Éreztem, hogy Gideon kicsúszik a kezem közül, hogy legszörnyűbb félelmeim valóra válnak, hogy elveszítjük egymást…

Életünk legboldogabb időszakára árnyékot vetett a múltja, és pusztulással fenyegetett mindent, amiért olyan keményen megdolgoztunk. Borzasztó válaszút elé kerültünk: vagy az ismerős, biztonságos lét, amit megismerkedésünk előtt éltünk, vagy a harc egy olyan jövőért, ami hirtelen lehetetlen, reménytelen álomnak tűnik…     

Terjedelem: 400 oldal

Ára: 3999 Ft

Tervezett megjelenés: 2017. 02. 14.

 

Jodi Picoult: Magányos farkas

Az igazi kérdés nem is az, miért vonultam ki a világból.

Sokkal inkább az, hogy mi vett rá a visszatérésre.

A tizenhét éves Cara és édesapja, a neves farkasszakértő autóbalesetet szenved. A férfi kómába esik, a család élete örökre megváltozik. Az apa éveket élt a vadonban, kilépve otthonából, hátrahagyva az emberi civilizációt. A farkasokkal kóborolt, vadászott, maga is a falka tagjává vált.

A fiú, Edward kénytelen hazatérni önkéntes száműzetéséből, hogy egyedüli nagykorú családtagként rendezze apja ügyeit. A volt feleség időközben új családot alapított, de most neki is szembe kell néznie a múlt elvarratlan szálaival.

Hármuknak kell meghozni a végső döntést, de van-e joguk istent játszani egy sorsdöntő pillanatban, amelyet hosszú évek sérelmei árnyékolnak be? Hűtlenség, hazugságok, magány és kirekesztettség, ezekkel kell szembesülniük Jodi Picoult hőseinek, mielőtt határoznak életről és halálról…  

Terjedelem: 480 oldal

Ára: 3999 Ft

Tervezett megjelenés: 2017.02.24.

 

Gerencsér János: Kósza utak legendája

Kalászkirály

A hatalomért folyó harcban nincsenek szabályok...

Gerencsér János fantasyjében a koldussá vált királyfi, az igazságos uralkodó mítoszát teremti újra, ármánnyal és szerelemmel átszőtt meséjét a történelmi regények rajongói is örömmel forgathatják. A Kalászkirály igazi tanulságos olvasmány minden korosztály számára.

Az Úr 1151. évében, egy képzeletbeli világban két királyi sarj, egy fiatal hercegnő és egy ifjú lovagkirály menekül üldözői elől. Eime, Ektíria birodalmának volt úrnője a testőrével bujdosik, míg a trónról őt letaszító Aceras király, aki immár maga is trónfosztott lett, koldusgúnyában vegyül el alattvalói között. Ellenségek ők, sorsuk mégis összefonódik, miközben földönfutóként a szabadságukért küzdve, lassan felnőtté válva nemcsak saját magukat ismerik meg egyre jobban, hanem népük akaratát is. Ám ezalatt a kegyetlen háborúskodások, öldöklő hatalmi harcok világát éppúgy át kell vészelniük: vérgőzös csatákon, halálélményeken keresztül tanulják meg a túlélés könyörtelen törvényeit. Márpedig azokat még a bukott uralkodóknak is tudniuk kell, főként, ha vissza akarják szerezni koronájukat. És vajon mi csábít jobban: a szerelem vagy a hatalom?           

Terjedelem: 352 oldal

Ára: 3499 Ft

Tervezett megjelenés: 2017.02.27.

 

Az Athenaeum Kiadó előrendelhető sikerkönyvei

 

Mona Awad: Antilányregény – Felnőtté válás és kilodráma 13 felvonásban

A külvárosi pokolban, Nyomifalván felnőve Lizzie soha nem szerette a külsejét – habár legjobb barátnője szerint ő a csinosabb. Online kezd el ismerkedni, de nem mer fotókat küldeni magáról, még akkor sem, amikor vékony barátnője kisminkeli: tudja, senki nem akarná őt, ha a valódi arcát látnák. Így tehát elkezd fogyózni. Önmagát sanyargatva számolja az elfogyasztott mandulákat, a lesétált mérföldeket, a leadott kilókat. Beleküzdi magát a vágyott ruhákba. Felnőttként ugyan vékony lesz, ám erről ellentmondásos megerősítést kap az anyjától, a barátaitól, a férjétől és a tükörképétől. De bármennyit is fogy, vajon képes lesz-e valaha másnak látni magát, mint egy kövér lánynak?

Ebben a fergeteges humorú és olykor sokkoló regényben Mona Awad testkép-megszállott kultúránkat tűzi tollhegyre, mely elhiteti a nőkkel, hogy a legfőbb érték a külső.

Az Antilányregény eleven, friss hangon szólal meg – egyszerre csípősen szórakoztató és szívszorító.

Awad kötete az NPR, az Atlantic, a Time Out New York és a Globe and Mail szerint (is) 2016 egyik legjobb könyve! Az Amazon.ca az év legjobb debütregényének választotta.           

Terjedelem: 400 oldal

Ára: 3499 Ft

Tervezett megjelenés: 2017.03.24.

 

Tóth Csaba [et al.]: FANTASZTIKUS VILÁGOK

Társadalmi és politikai kérdések a képzelet világaiban

Szuperhősök, varázslók, jedik – sok mindenben különböznek tőlünk. A világok, amelyeket benépesítenek, mégis hasonlóak Földünk társadalmaihoz. E világok társadalmi és politikai kérdéseibe kalauzol el ez a könyv, ami Tóth Csaba A sci-fi politológiája című, nagy sikerű munkájának folytatása.

Hogyan kell megszervezni egy sikeres lázadást az elnyomó Galaktikus Birodalommal szemben? Indokolt volt-e a Trónok harcának Vörös Nászában a szószegő Starkok legyilkolása? Hogyan reagálna Földünk, ha hirtelen idegenek, netán zombik támadnák meg országainkat? E kérdések csak ízelítők azok közül, amelyekről ebben az antológiában olvashatunk.

A kötet tizenöt szerzője – a hazai társadalomtudomány, a közéleti elemzés és a tudományos-fantasztikus újságírás legjobbjai – megannyi izgalmas világba kalauzol el, hogy olyan összefüggésekre mutassanak rá, amelyek könnyen elkerülhették figyelmünket, miközben fénykardok összecsapására, vámpírok és vérfarkasok küzdelmére, vagy éppen Batman pofonjaira figyeltünk.

A szerzők: Ceglédi Zoltán, Filippov Gábor, Földi Bence, Hoffman István, Kisteleki Károly, Lovász Dorottya, Muchichka László, Pintér Bence, Sik Endre, Szabó Zoltán Ádám – Oroszlány Balázs, Tóth Csaba, Török Gábor, Zotter Judit, Zsótér Indi Dániel

Terjedelem: 400 oldal

Ára: 3999 Ft

Tervezett megjelenés: 2017.04.10.

 

Haász János: Felnőtteknek nem

A felnőttek ANNYIRA nem tudnak semmit!

Megváltozik az élet, új lakásba kell költözni, új óvodába kell járni, mert Apa nincs sehol, Apa Londonban van, talán vissza se jön többé. Miközben fontos apróságok derülnek ki: Jolán néni félrecsúszott haját Anya mindig megdicséri, a várfürdőben nincs is vár, Szabó úr kutyája pedig kifejezetten büdös.

Haász János svéd típusú gyerekversei egy óvodás kisfiú hangján mesélnek a megbillent egyensúlyú családban hánykódó gyerekek sorsáról. Az egyetlen történetté összeálló életképek sorozata hol humorral, hol szomorkásan, de végig elemi erővel mutatja meg, hogy az ovisok élete is épp olyan hullámvasút, mint a nagy élet – csak kicsiben.

A versek mögött Merényi (Grafitember) Dániel találó rajzai nyitnak teret a gyermeki csodavilág számára.            

Terjedelem: 116 oldal

Ára: 2499 Ft

Tervezett megjelenés: 2017.04.14.

 

Forrás: Athenaeum Kiadó