Főkép

Szerencsére nem csak egy múló hóbort meggondolatlan következménye volt a Minimal Design, a Hollywood Rose első, saját, magyar nyelvű dalokat rejtő lemeze, hiszen idén már a harmadik hasonló korongot tehetjük a lejátszónkba. Való igaz, hogy nem kapkodják el, és nem adnak ki évente saját lemezt, de ez talán nem is annyira meglepő... sőt, jóformán már az is kész csoda, hogy meg tud jelenni egy olyan album, ami mögött sem komoly szponzorbázis, sem benzinkút-, vagy napilap terjesztő-hálózat nem áll. Ráadásul nem is ez a csapat fő csapásvonala, viszont nagyon szeretnek dalokat írni, ezért időről időre előjönnek saját szerzeményekkel. Így tettek most is, és szeptemberben megjelent a Szétfeszít Az Élet.

 

Kár is lenne azzal vádolni a bandát, hogy végeláthatatlanul hosszú hallgatnivalóval tennék próbára az emberek türelmét és kitartását, hiszen az intróval együtt is éppenhogy eléri a lemez a fél órát. Persze ez sem akkora probléma, mert ahogy a zenekar is mondta, pont azzal a két-három dallal rövidebb a lemez, amelyeket amúgy is átléptetnének a hallgatók. Úgy gondolom tehát, hogy ez egy töltelékdaltól mentes, erős szerzeményeket tartalmazó dalcsokor, és azért is rendkívül fontos, hiszen ez az új szólógitáros, Erik bemutatkozása a saját dalok terén.

 

A sejtelmes „Intro” után berobbanó „Sorszámok” remekül megadja az alaphangot, egy igazán tökös nyitánya a lemeznek. Lendületes, húzós darab, sok gitárral, szerintem koncerteken is működne. A „Ketten Egy Testben” amellett, hogy a leghosszabb dal lett, a zenekar pályafutásának legnagyobb slágere is. Rögtön egy gitárszólóval indul, azonnal ragad refrén, középtempós, még a rádiókban is elférne. A felvezető single („Mindennap”) egy riffelősebb, combosabb szám, mélyrehangolt gitárokkal, kissé southernes ízzel, koncerten bólogatós fajta.

 

 

Akusztikus köntösben gondolták újra az egyik legnagyobb sikerüket, és „Jég II” néven tették fel most erre a lemezre ezt a verziót. Nem lett belőle sima akusztikus átdolgozás, sem ballada, sem egy csöpögős líra, inkább nevezném férfiasan érzelmesnek – mindenképpen jól sikerült darab. Az egyik legmeglepőbb szerzemény a „Szelfibot”, amelyhez hasonlót még nem csináltak: funky-s, akár még táncolós sláger is lehet belőle. Ha választani kellene, hogy melyik dal érdemelné meg legjobban a bérelt helyet a hazai rádiókban, akkor az bizony ez lenne. Humoros dalszöveg, nem metálos zene, amelyhez hasonlókkal sok magyar csapat ért már el sikereket a rádiókban.

 

A folytatásban ismét előtérbe kerül a morcosabb oldaluk: a horzsolósabb, bulizós „Ez Az Élet”-tel ismét magasabb fokozatra kapcsolnak. Fület gyönyörködtetően röfög a basszusgitár, húznak a gitárok, a dalszöveg pedig jópofa. Nem mondom, hogy párját ritkítja a „szex, buli, rock & roll” mondanivaló, de legalább nem olyan közhelyes és elcsépelt, mint amelyekkel némely zenekar évtizedek óta lázad. A zárásként érkező „A Holnap Határán” egy kellemes ballada, zongorás, akusztikus gitáros, a végén szívbemarkoló gitárszólóval, együtt éneklős refrénnel... a finom, visszafogott muzsika méltó záróakkord.

 

A Hollywood Rose ismét egy pöpec lemezt rakott össze, nem kellett megijedni a tagcserétől sem, hiszen Erik is remek dolgokat hozott a lemezre, ütős szerzeményekkel rukkoltak elő ismét. Az album rövidsége ellenére is szuper, illetve kiválóan alkalmas arra, hogy újra és újra meghallgassuk. Tehát irány az újságos stand, hátha még lehet kapni azt a magazint, amelynek mellékleteként megjelent; de persze a koncerteken is be lehet szerezni a zenekartól. Minderre például tökéletes lehetőség nyílik a banda budapesti, születésnapi koncertjén október 14-én...

 

Az együttes tagjai:

Jesse – ének

Erik – gitár, vokál

Viktor – ritmusgitár

Zaba – dob

Luki – basszusgitár

Cocó – billentyűs hangszerek, vokál

 

A lemezen elhangzó számok listája:

01. Intro

02. Sorszámok

03. Ketten Egy Testben

04. Mindennap

05. Jég II

06. Szelfibot

07. Ez Az Élet

08. A Holnap Határán

 

Diszkográfia:

Minimal Design (2009)

Addig Jó (2010) road movie DVD

Piknik A Holdon (2011)

Live from Budapest” 10 Éves Születésnapi Koncert DVD (2014)

Szétfeszít Az Élet (2016)