Főkép

2014 végén harmadszorra is összegyűltek hazánk verhetetlen szuperhősei, hogy szembeszálljanak egy újabb gonosztevővel, aki mindezidáig nem lépett elő sötét rejtekéből.

 

A Magyar Szuperhős Mesék harmadik száma az előzőek struktúráját követve most is három rövid történetet tartalmaz, valamint ugyanúgy megtalálhatóak benne a „tudtad-e” lábjegyzetek, a gyönyörű és stílusos rajzok és pár ötletes fordulat is. Ezúttal viszont az újságot egy elég erős trilógia-záró hangulat hatja át, a történetek nem csupán utalgatnak egymásra, hanem konkrétan folytatják az előttük levőt – hogy a végére szépen felépüljön a végső csata. Az sem kétséges, hogy ez a szám sötétebb, és drámaibb elődeinél, mozgalmasabb, izgalmasabb, az újonnan feltűnő főgonosz pedig nagy és rágós falatnak ígérkezik hőseink számára. A Sötét Bajnok névre hallgató diktátor megveti az időseket, a nőket és a gyerekeket: nem akar a társadalom gyengébb rétegeivel együtt élni, igyekszik hazánk igazgatását saját kézbe venni, és felszámolni a „gyengéket” védő törvényeket.

 

Ebben segítségére van az előző számból ismert Maró Feró, a hatalmas, torz külsejű monstrum; felbukkan az önző Szél Szelemér – eközben pedig hőseink segítségére nem más, mint az álruhás Mátyás király siet. Ebből már sejthető, hogy a történet végén milyen gigászi összecsapásnak lehetünk tanúi, azonban ezzel kapcsolatban sajnos felmerül pár negatívum is. Az előző számhoz hasonlóan a három történet közül most is a középső lett képregényként elkészítve. Ezzel nincs is baj, szüksége is volt erre a formátumra, de nem annyira, mint az utolsónak lett volna. A harmadik epizód olyan epikus harcokat és drámai pillanatokat tartalmaz, ami szinte már kiált a képregényes megjelenítésért. Emellett kissé nehezen is követhető a cselekmény, de a sztori végén levő, mondhatni váratlan befejezés feledteti ezt velünk, az utolsó oldal pedig biztosít arról, hogy a történet ezzel még nem ért véget.

 

Összegezve, a Magyar Szuperhős Mesék harmadik száma megéri a pénzét, akiknek tetszett az előző két szám, ez sem fog csalódást okozni. Bár a hangvétele komolyabb, a humor faktor most sem maradt el, a készítőknek megint csak sikerül mosolyt csalni az olvasók arcára.