Főkép

Önként vállalt munkaköri kötelességem, hogy a lehetőségekhez képest figyelemmel kísérjem pár zenei kiadó újdonságait. Ebből az idők során egy meglehetősen terjedelmes lista kerekedett, aminek eredményeként minden nap számos levelet kapok a megjelenő videókról. Ezek többsége egy felületes szia után elmegy mellettem, de van pár, ami ilyen-olyan okból kifolyólag megpendít bennem valamit. Ezekről a videókról igyekszem a jövőben rendszeresen beszámolni.

 

 

Bon Jovi: Runaway

 

Már harminc éve, hogy megjelent az első Bon Jovi album, aminek vitathatatlanul a legsikeresebb száma volt a „Runaway” című tétel. A zene egy kicsit rock, egy kicsit glam – egy biztos, jókor voltak jó helyen, de persze még sokat kellett dolgozniuk, hogy két évvel később beinduljon a szekér. A klip pedig nem csak retró hangulatot áraszt a ruhák, a zene és főként a frizuráknak köszönhetően, hanem ékes bizonysága annak, hogy harminc évvel korábban sokkal nyugisabb tempójú, sokkal kevesebb vágásokkal operáló módon állították össze a zenei videókat.

 

 

 

U2: The Miracle (Of Joey Ramone)

 

Jó ideje nem hallottunk már semmit a U2 felől, szóval pont itt volt az ideje valami életjelnek. A hamarosan megjelenő nagylemezüket felvezető kislemezhez készült videó a Ramones néhai énekesének, (Joey Ramone) állít emléket, felidézve azt a pillanatot, amikor Bono első ízben hallotta Joey hangját. A szöveg mellé letisztult, mégis ütős rock került, a képi világ pedig egyszerre minimalista és elborult – s nem utolsó sorban alaposan megfigyelhetjük, miként néznek ki manapság az ír muzsikusok.

 

 

 

Billy Idol: Can`t Break Me Down

 

Kilenc év szünet után végre új lemezzel jelentkezik Billy Idol, és miközben a zene még mindig az a punkra emlékeztető rock, mint ami az utolsó albumokat jellemezte, addig bizony a szőke énekes sokkal markánsabb, ráncokkal tarkított ábrázattal mondja a magáét. Az új videó egyfajta szerelmi háromszögről szól, van benne szex és erőszak, de az egésznek nagyon komor a hangulata, és nem csak a fekete-fehér képi világ miatt.

 

 

 

The Flaming Lips Perform: With a Little Help from My Friends

 

Van aki komolyan gondolja az örökzöldek feldolgozását, de van, aki nem rest humorral ötvözni a színpadi produkciót. Ilyen például a The Flaming Lips rockcsapat november elsejei koncertje, ugyanis a társulat az Óz, a csodák csodája szereplőinek öltözött (Dorka, favágó, oroszlán, boszorkány, stb.). Ez egyszerre bizarr és mókás, elvégre ritkán fordul elő, hogy a szivárvány Beatles nótával szórakoztassa a nagyérdeműt, és ezért a látványért még a hangzás hiányosságait is elnézzük nekik.

 

 

 

Fall Out Boy: Centuries

 

Manapság sajnálatosan ritkán készül sarus videó, így természetesen alaposan rácsodálkozunk, ha efféle kerül a szemünk elé. A mostani klipben a Fall Out Boy tagsága küzd elszántan a római cirkuszban, és miközben nyelik a port, jóféle rockzene dübörög a hangszórókból. A látványos videó befejezése pedig mindenki számára ismerős lehet a Bibliából.

 

 

 

Queen: Let Me In Your Heart Again (William Orbit Mix)

 

Nem gondoltuk volna, hogy ebben az életben még olyan Queen lemezhez lesz szerencsénk, amelyiken új dalok szerepelnek. Most pontosan ez történik, hiszen a Queen Forever című albumon három, korábban nem publikált nóta hallható. A lemezfelvezető videó egyfajta visszatekintés, a négy tagot láthatjuk különféle felvételeken, megidézve azt a varázst, amit koncerten produkáltak.

 

 

 

GEFION official video

 

Az alkohol hatásáról már sokan értekeztek előttünk, a gyorsaság kedvéért mi egy videóklip segítségével mutatjuk be, mennyire képesek kivetkőzni józan önmagukból a zenészek, ha megfelelő mennyiségű szesz jut a szervezetükbe. Erre a hajóra mindenki csak saját felelősségére szálljon fel. Egyébként vicces.