Főkép

 

„Az idei Nyári Fesztiválnak összesen két nagy ellensége van: az időjárás és a foci vb" – mondta a rendezvény sajtótájékoztatóján Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, majd hozzáfűzte, hogy az időzítés egyben a fesztivál egyik erőssége is, hiszen alternatívát kínál a foci iránt kevésbé érdeklődőknek a tartalmas kikapcsolódásra.

 

 

Pa-Dö-Dő

koncert*

2014. augusztus 7. (csütörtök) 20:00

Városmajori Szabadtéri Színpad

 

„Ha kell, én Paksra költözök,

Barackfának öltözök,

Ha nem lesz pénz, nem szörfözök…”

Falusi Mariann és Lang Györgyi azt üzeni: igen, még élnek.

Régi és új dalok a huszonhat éves Pa-Dö-Dő együttes elmaradhatatlan augusztusi koncertjén.

A szerzők, akiknek ajándék dalaival idén bővült a negyedszázados repertoár (ábécé sorrendben, hogy senkise sértődjön meg): Bródy János, Darvas Ferenc, Galla Miklós, Hajós András, Máthé Zsolt, Novai Gábor, Pierrot, Szasza, Sziámi és Szolnoki Péter.

*A koncerten a siketek számára jelnyelvi tolmácsolást biztosítunk!

Jelnyelvi tolmács: Dr. Litavecz Anita

 

Boban & Marko Markovics Orkestar: Örömzene

világzenei koncert-show

2014. augusztus 10. (vasárnap) 20:00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

Nem túlzunk, ha azt állítjuk, Európa talán legnépszerűbb fúvószenekara ad koncertet a Margitszigeten. Boban és fia, Marko mindent elértek, amit zenekar elérhet a világnak e szegletében; több százezer eladott lemez, klub- és fesztiválkoncertek százai. Rajongók tízezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európa országaiban.

Boban Markovics első trombitáját a homokban felejtette, miközben barátaival játszott, és inkább focista szeretett volna lenni, mint zenész. Édesapja 10 éves korában leültette, és közölte vele: a végzete márpedig az, hogy trombitás legyen. Mindennek már 40 éve.

Idei budapesti nagykoncertjük apropóját az adja, hogy Boban Markovics ebben az évben ünnepli az 50. születésnapját. Kerek évforduló ez a Balkán Trombitakirályának, akinek kedvenc országa Magyarország. Itt adta élete legszebb koncertjeit, itt lépett fel legtöbbet és itt van a legnagyobb felhatás a koncertjei körül.

Legyenek részesei az örömzenélés ünnepének, az örökifjú Boban Markovics és zenekarának nyári koncertjén! Engedjék meg, hogy elkalauzolják önöket a szerb, török, roma, zsidó jegyeket összefonó, improvizatív muzsikájukkal a fülledt Balkán világába.

Vendég: Palya Bea

 

Tompos Kátya: Keresztül Európán

világzenei koncert

2014. augusztus 10. (vasárnap) 20:00

Városmajori Szabadtéri Színpad

 

A Nemzeti Színház kiváló színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását. A Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Az István, a király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét.

Énekesnőként talán kevesebben ismerték eddig, pedig Kátya otthonosan mozog a jazz, a pop és a világzene világában is. 2013 novemberében Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze. Az album egy varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig. Dalok angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven. Igazi kalandozás nem csak kelet és nyugat, de a különféle zenei stílusok között is. Napjaink sokszínű Európájának izgalmas zenei lenyomata, egy olyan tükör, melybe jól esik belenézni. A dalokat Hrutka Róbert öltöztette megfelelő zenei köntösbe. A koncert vendégfellépője Szemenyei János.

 

Stèphane Laporte – Patrick Laviosa: Pánik a fedélzeten

musical

2014. augusztus 13. és 14. (szerda és csütörtök) 20:00

Városmajori Szabadtéri Színpad

 

Egy házaspár vidékről, egy anya a majdnem felnőtt fiával, egy különleges sorsú bárénekesnő és egy mellőzött másodtiszt. Közös bennük, hogy mindannyian hatalmas reményekkel szállnak fel a Titanas tengerjáró fedélzetére, hogy a szárazföldön hagyhassák megoldatlan, unalmas életüket. Közös, hogy a hajóút során kiderül, egyikük sem az, akinek mutatja magát. S mi a közös bennük még? Sokkal több, mint ahogy azt ők maguk gondolják. Titkaik, hazugságaik elképesztően humoros helyzetekbe sodorják őket, miközben nem tudni, a hajó hová is tart velük.

A Pánik a fedélzeten a világ egyik legkeresettebb és legsikeresebb zenés vígjátéka, amely 2008-ban a legjobb előadásnak járó díj mellett a legjobb betétdal díját is megkapta Franciaországban.

 

Balkan Fanatik

Jazzy Tower-koncert

2014. augusztus 14. (csütörtök) 20:00

Margitszigeti Víztorony

 

A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket.

Georgios Tzortzoglou – korábban a Barbaro és a Gépfolklór zenekarok vezetője - ötlete volt, hogy a Lepés Gábor (Lepe) – számtalan magyar előadó producere és hangmérnöke – által képviselt elektronikus zenét elegyítsék némi betyáros virtussal, valamint népzenei elemekkel. Mivel a népzenei elemek főként Kárpát-medenceiek és balkániak, így lett az elektro-ethno formáció neve Balkan Fanatik.

A stílus kialakítása olyan sikeres lett, hogy még nem volt olyan buli, ahol az ötévesek ne ugyanúgy ugráltak és csápoltak volna, mint a nyugdíjas korosztály!

 

Forrás: http://szabadter.hu/