Főkép

 

Az Alexandra Kiadócsoport újdonságai a 85. Ünnepi Könyvhéten és a következő hetekben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gillian Flynn: Sötét helyek

 

A Holtodiglannal ismertté vált Flynn új könyvének főhőse Libby, akinek anyját és két nővérét gyermekkorában meggyilkolták. Huszonöt évvel később segít egy titkos társaságnak rekonstruálni a szörnyűségeket, mígnem azt veszi észre, újra egy gyilkos elől menekül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daniel Keyes: Jóslatok az őrültek házából

 

A Virágot Algernonnak szerzőjének magyarul most először megjelenő új könyvében egy személyiségzavarral küzdő lány a véletlennek köszönhetően egy olyan titok terhét cipeli, amely rossz fülekbe jutva katasztrofálisabb következményekkel járna, mint az ikertornyok elleni támadás.

 

 

 

 

 

 

 

Jenny McVeigh: Afrikai akác

 

Felejthetetlen és érzékletesen megírt utazás a poklok mélyére: romantikus, megrázó és tanulságos történet egy elárvult angol úrilányról, kényszerházasságáról, a váratlan szerelemről és a varázslatos tájról, amely még sokáig ott ragyog a képzeletünkben, miután becsuktuk a könyvet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Khalaf Ahmad al-Habtoor: Önéletrajz

 

Khalaf Ahmad al-Habtoor Önéletrajza provokatív és inspiráló történet egy dubai gyermekről, aki felnőve a világ egyik legbefolyásosabb cége, az Al-Habtoor Group vezetőjévé vált. Dubai és az Egyesült Arab Emírségek történelmének legfontosabb eseményeit megélő al-Habtoor – jelentős világeseményekkel a háttérben – üdítő őszinteséggel meséli el életét.

 

 

 

 

 

 

 

Bárány János: Hat év Las Vegasban… és a folytatás

 

Bárány János könyvén keresztül felfedezhetjük Las Vegasnak azt az arcát, amely mentes mindenféle illúziótól. A szerző bemutatja a szerencse mechanizmusát, a kaszinók tipikus figuráit és trükkjeit, de rulett és black jack-szisztémákat is fejteget. Élménybeszámolójában nyíltan, vulgárisan és iróniával beszél első hat évéről a kísértések Mekkájában, majd a más amerikai kaszinókban eltöltött kalandos éveiről.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bunyevácz Zsuzsa: Túlélési kézikönyv elvált anyáknak… újból

 

Bunyevácz Zsuzsa A Túlélési kézikönyv elvált anyáknak című könyve folytatásaként most újabb történetet és újabb tanácsokat ad közre. Időközben ugyanis nemcsak a gyerekeink lettek idősebbek. Talán e könyv segítségével könnyebb lesz elviselni a nehézségeket, amelyekről tudjuk, hogy soha nem lesznek kisebbek, csak lassan megszokjuk őket…

 

 

 

 

 

 

 

Christina Dodd: A sötétség lángjai - A sötétség örökösei 4.

 

Christina Dodd erovel, szenvedéllyel ír, szexi és szellemes, vakmerő és lenyűgöző, ahogy kritikusai nyilatkoznak róla. A sötétség örökösei című, négy különleges testvér történetét megelevenítő sorozata befejező részében megismerhetjük Doug Blacket, a jóképű zsarut, aki elhatározza, hogy megkeresi a szüleit, akiktől semmi mást nem kapott, csak rémisztő képességét, hogy vérengző, aranyszínű pumává változzon.

 

 

 

 

 

 

Robert James Waller: Madison megye hídjai

 

Egy váratlan és minden ízében igaz szerelem szívszorító története. A regényből A szív hídjai címmel Clint Eastwood rendezett filmet, melyet Golden Globe-ra, Meryl Streepet pedig a filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-ra és Oscar-díjra jelölték.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vujity Tvrtko: Újabb pokoli történetek - Utolsó pokoli történetek

 

A nagy sikerre való tekintettel most újra megjelenik a Pokoli történetek - Angyali történetek sorozat valamennyi kötete! A Pulitzer-emlékdíjas Vujity Tvrtko a tőle megszokott, hihetetlenül izgalmas, olykor könnyfakasztó vagy éppen mulatságos történeteket mutat be lebilincselő sorozatában, melyből most elsőként az Újabb pokoli történetek és az Utolsó pokoli történetek kerül az olvasók elé.

 

 

 

 

 

 

 

 

Steven Erikson: Harangszó a kopókért - A Malazai Bukottak Könyvének regéje VIII.

 

A Malazai Bukottak Könyvének regéje olyan világot tár elénk, amelyben véres háborúk dúlnak, s a különféle erők és birodalmak nevében számtalan furcsa faj és nép küzd egymással. A kegyetlen összecsapások hátterében azonban olyan érzelmek állnak, mint a barátság, a szerelem, a testvéri szeretet, a plasztikusan megjelenített szereplőktől pedig sokszor az irónia és a humor sem áll távol.

 

 

 

 

 

 

 

James Patterson – Michael Ledwidge: A harag börtönében

 

Az egykori First Lady rejtélyes baleset áldozata lesz. Politikusok, sztárok, üzletemberek gyűlnek össze az asszony temetésére New Yorkban. A búcsúztatót váratlan esemény szakítja félbe: ismeretlen fegyveresek túszul ejtik a VIP-vendégeket. A világ egyik legsikeresebb krimiírójának új kötete kihagyhatatlan nyári olvasmány.

 

 

 

 

 

 

 

 

Boris Vian: Ki érti a csajokat?

 

Gaya és Francis. Szépek, kívánatosak, gazdagok. Buickból Cadillacbe, majd motorcsónakba pattanó aranyifjak. Vér és whisky, drog és persze szex. Felfordult a világ. A lány tizenhét éves, és férjhez akar menni. A férfi ezt nem érti – de legyünk őszinték: ki érti a csajokat?

 

 

 

 

 

 

 

 

M. Nagy Miklós: Ha nem is egy bomba nő...

 

Szórakoztató útikalauz az orosz kultúrához, ironikus önéletírás, őszinte múltfeltárás – és persze a nők. Élet és Irodalom. Szerelmesregény Oroszországhoz: egy könyv, mely úgy mesél az orosz irodalomról, hogy azok is kedvet kapnak hozzá, akik eddig semmit nem olvastak a mai oroszoktól.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Alexandra Kiadócsoport