Főkép

 

A Partvonal Kiadó újdonságai a 85. Ünnepi könyvhéten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roberto Saviano: ZéróZéróZéró - A világot felforgató kokain nyomában

 

Roberto Saviano könyvének címe, a három egymás melletti nulla a drog finomságára utal. A három nullás a legtisztább kokain. Ez a kötet bátor és kitartó kutatómunka eredménye. Felfedi a kokainkereskedelem sötét hálózatát, nem látható, de annál jelentékenyebb gazdasági szerepét, és ami a legmegdöbbentőbb: mindannyiunk életére gyakorolt közvetlen hatását.

 

A szerző első könyve, a nápolyi maffia titkait felfedő „Gomorra – Utazás a nápolyi maffia, a Camorra birodalmába” nagy port kavart, ötvenhárom országban összesen tíz millió példányban kelt el. A könyv alapján Saviano olasz honfitársa, Matteo Garrone forgatott egész estés játékfilmet, amelyet a szakma nagyon jól fogadott, és amely 2008-ban Cannes-ban elnyerte a Zsűri nagydíját, az Európai Filmfesztiválon pedig valósággal aratott: a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb szereplő és operatőr kategóriában is nyerni tudott, ahogy a legjobb forgatókönyvért járó szobrot is elhozta. Így van Savianónak tulajdonképpen filmes díja is, hiszen részt vett a film szkriptjének megírásában.

2006 óta Saviano állandó rendőri védelem alatt él a camorra halálos fenyegetései miatt. Könyveiről és bátor kiállásáról a legfontosabb európai írók is elismerően nyilatkoztak, Umberto Ecótól Salman Rushdie-ig. Őszinteségéért az oknyomozó újságíró megint nagy árat fizet. A drogkartellek és a kokainkereskedelem folyamatainak bemutatásáva ismét olyan témához nyúlt, ami akár az életébe is kerülhet.

 

„A kokainról írni olyan, mint használni. Egyre több hírt akarsz, több információt, érezni akarod a zamatukat, nem tudsz nélkülük élni. Függő vagy. Hiába követik a történetek az általános sémát, melyet már jól ismersz, elbűvölnek a részletek. Nincs mese, egyre inkább rászoksz. Számomra egy-egy új hír fülsiketítő robaj odabenn, a gyomromban. Minél beljebb hatolok a kokain fehér poklába, annál nyilvánvalóbb, hogy az emberek semmit sem tudnak. Nem tudják, hogy a nagyvárosok alatt egy folyó hömpölyög, egy folyó, amely Dél-Amerikában ered, és Afrikán át minden irányba elágazik. Az emberek meg sétálnak Rómában a Corsón, Párizsban a sugárutakon, Londonban a Times Square-en. Nem hallanak semmit? Hogyan bírják elviselni ezt a zajt?”

 

Megjelenés ideje: 2014-04-30

ISBN: 9786155283178

Fordító: Matolcsi Balázs

440 oldal puha fedél

 

 

Leon Uris: Exodus

 

Az Exodus Mózes második könyve, amely azt beszéli el, hogyan menekült el a zsidóság az egyiptomi rabságból Kánaán földjére, és Exodus annak a hajónak a neve, amely 300 árva zsidó gyereket szállított 1946 végén Ciprus szigetéről Palesztinába.

 

Uris nagy ívű történetében arról mesél, hogyan tér vissza a zsidó nép két évezredes vándorlás után Palesztinába, az ősi földre, ahol az érkezőket ellenségesen fogadják nemcsak az ott élők, de a környező országok lakosai is. Megismerkedünk Ari Ben Kánaánnal és Dávid Ben Amival, a harcos fiatalokkal, akik már itt születtek, és akár életük árán is küzdenek a függetlenségért, az eljövendő békéért; Kittyvel, az amerikai fiatalasszonnyal, aki férje és kislánya halálát próbálja feledni egy gyermekmenhely iszonyú gondjait magára véve; és a szinte még gyerek Dov Landauval és Karen Clementtel, akik a régóta tartó menekülés után most talán végre hazára lelhetnek. Uris főhőseinek életén keresztül mutatja meg nekünk, hogyan kovácsolódik a szélrózsa minden irányából érkező emberekből egy új közösség, a zsidó nemzet.

 

Megjelenés ideje: 2014-04

ISBN: 9786155283352

Fordító: Békés András

744 oldal puha fedél

 

Leon Uris: Armageddon

 

Berlin, 1945.

 

Az események középpontjában a náci Németország fővárosáért folytatott csata áll, amely éveken át zajlott a Vörös Hadsereg és a nyugati szövetségesek között.

 

A történet főszereplője Sean O’Sullivan amerikai tiszt, aki gyűlöli a németeket, ám szerelmes lesz Ernestine-be. A férfi életén keresztül ismerhetjük meg a kettéosztott Berlin tragikus történetét és az emberi lélek bonyolultságát. Miközben a szövetségesek azon munkálkodnak, hogy az országot demokratizálják, addig az oroszok a maguk erőszakos módján, rablás, fosztogatás és a lakosság politikai átnevelése révén igyekeznek érvényt szerezni hatalmuknak. A nyugati demokrácia és sztálini kommunizmus ádáz küzdelmében azonban nem könnyű a hétköznapi embernek méltóságát megőrizve új életet kezdeni.

 

Leon Uris a hidegháborús évek morális kérdéseit feszegeti. Hiteles életképei mind amerikai, mind szovjet szemszögből ábrázolják e kor heroikus küzdelmeit.

 

Megjelenés ideje: 2014-05

ISBN: 9786155283345

Fordító: Félix Pál

792 oldal puha fedél

 

 

Bertrice Small: Bűnös örömök

 

Bertrice Small, az erotikus fantáziairodalom koronázatlan királynője egy utolsó utáni ráadást ad az olvasóknak! Az Örömök-sorozat igazi záró darabja ez a kötet, mely az eddigiektől eltérően nem egy, hanem mindjárt öt izgalmas történetet tartalmaz. Öt ízig-vérig mai nő sorsát követhetjük nyomon.

 

Az öt nő teljesen eltérő személyiség, de egyvalami közös bennük: ismerik és használják a Csatornát, mely a nők legtitkosabb vágyait elégíti ki. Habár 2013-at írunk, szenvedélyes álmaink szólhatnak különböző korok ismeretlen férfiideáljának, márpedig a nők érzéki fantáziáját kiszolgáló tévéadó megadja előfizetőinek a legkülönlegesebb vágyak beteljesülését is. Így lesz Nanny számára egy kelta harcos élete kalandja, Carla pedig férje távollétében egy kalózkapitánnyal fedezi fel eddig rejtve maradt képességeit. De vajon hol van az a pont, ahol a valóság és a Csatorna által biztosított erotikus illúziók összeütközésbe kerülnek?

 

Megjelenés ideje: 2014-05

ISBN: 9786155283253

Fordító: Balázs Laura

320 oldal puha fedél

 

Maurice Druon: Korona és méreg

 

A világszerte ismert Maurice Druon hétkötetes történelmi regénysorozata a 14. századi Franciaországba, az utolsó Capetingek és a százéves háború idejébe kalauzolja az olvasót.

 

Miután az „Ősi törvény” c. részben Civakodó Lajos megszabadult első feleségétől, Burgundi Margittól, a sorozat harmadik kötetében nőül veheti Magyarországi Klemenciát, a gyönyörű nápolyi hercegnőt. Az új hitves alázattal szereti gonosz hajlamok sarkallta férjét, s már-már úgy tűnik, sikerül felébresztenie benne a bűntudatot. Míg Lajos ébredező lelkiismeretével viaskodik, az ország nagyjai a hatalomért, rangért, vagyonért csatáznak, és a legalantasabb, legvéresebb eszközöktől sem riadnak vissza. A kíméletlen harcnak áldozatul esik maga Lajos is, így annyira áhított gyermekét, örökösét már nem ismerheti meg. A főurak már a gyász idején készülnek a végső, nagy összecsapásra, de vajon kinek sikerül megkaparintania a hatalmat?

 

Megjelenés ideje: 2014-05

ISBN: 9786155283321

Fordító: Gyáros Erzsébet

puha fedél

 

 

Maurice Druon: Az ősi törvény

 

A világszerte ismert Maurice Druon hétkötetes történelmi regénysorozata a 14. századi Franciaországba, az utolsó Capetingek és a százéves háború idejébe kalauzolja az olvasót.

 

A „Korona és méreg” c. kötetben megismert szép Klemencia királyné őszintén gyászolja hirtelen elvesztett férjét, X. Lajost. Hogy az uralkodót megmérgezték, azt csak gyanítják, és Lajos király gyermeke még meg sem született. Az ország trónja évszázadok óta először üres, birtoklásáért pedig ádáz marakodás indul. A gyermek azonban végre megszületik, és fiú! De keresztelésekor megmérgezik a csecsemőt, és a régens, a Vaskirály fia azonnal megkoronáztatja magát. Ő V. Fülöp király, aki Kapuzáró gúnynévvel vonul be a történelembe. Ám a megmérgezett csecsemő mégsem a kis királyfi, hanem egy cseregyerek volt, de ezt csak kevesen tudják. És a titkot szigorúan őrzik. Vajon fény derül-e rá egy napon, és vajon hogyan alakul Franciaország és elátkozott királyainak további sorsa? Ezt már a következő kötet árulja el.

 

Megjelenés ideje: 2014-05

ISBN: 9786155283338

Fordító: Gyáros Erzsébet

puha fedél

 

Sheila Hocken: Az új élet - Emma meg én II.

 

Az Emma-sorozat első részében megismert, talpraesett fiatal lány immár felnőtt nővé érett, és egy műtétnek köszönhetően – csodával határos módon – a látását is visszanyerte. Ki gondolta volna, hogy csak ezután kezdődnek az igazi bonyodalmak? Sheila környezetének és hűséges vakvezető kutyájának, Emmának is el kell fogadnia, hogy gazdája életében új fejezet kezdődik, amely kacagtató és könnyfakasztó fordulatokban egyaránt bővelkedik. Emma és gazdája igazi példakép, népszerű médiasztár lesz. A növekvő felhajtással még csak-csak megküzdenek, de hamarosan új jövevények is érkeznek a házhoz, így Emma helytállására megint nagy szükség lesz.

 

Megjelenés ideje: 2014-04

ISBN: 9786155283376

Fordító: Hedvig Olga

280 oldal puha fedél

 

 

Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya - A kutyák csillaga

 

A 101 pöttyös kiskutya elrablásáról szóló legendás Walt Disney-rajzfilm forgatókönyve Dodie Smith Száz meg egy kiskutya című meseregényéből készült, amely most az eredeti, teljes szöveggel kerül az olvasók kezébe. A bensőséges hangulatú, humoros, kalandokban gazdag mese rengeteg meglepetést tartogat azok számára is, akik azt hitték, a filmből már jól ismerik a kutyacsalád történetét. Új szereplők és ismeretlen fordulatok várnak rájuk! Pongó, Kisasszony, Perdita és az Alkonyi Ugatás révén mozgósított állatsereg bátorsága és leleményessége nemcsak a kisiskolás fiúkat és lányokat, de a felnőtt korosztályt is ámulatba ejti.

 

Dodie Smith megírta a történet folytatását is. A kutyák csillaga című második részben a felcseperedett dalmaták újabb izgalmas kalandok elé néznek. Egy gyönyörű nyári reggelen különös álomkór keríti hatalmába az embereket és az állatokat, a kutyák kivételével. Szörny Ella ismét színre lép, de Pongó és társai „kézbe veszik” az ügyek irányítását Angliában.

 

Megjelenés ideje: 2014-06

ISBN: 9786155283314

Fordító: Bokor Klára

320 oldal kemény fedél

 

Jacques Martel: 5 lépés a gyógyulásig

 

Modern életünk rohanó mindennapjaiban a testi-lelki egyensúly igen fontos tényező egészségünk szempontjából. A szerző gyakorló pszichoterapeutaként arra vállalkozott, hogy segítsen feltárni a betegségek és egészségügyi problémák lelki eredetét. Egyesek meggyógyulnak, mások nem. Mi lehet ennek az oka? A könyvben bemutatott öt lépés – ismeretek, nyitottság, elengedés, elfogadás és cselekvés – elsajátítása lehetővé teszi, hogy újra a kezünkbe vegyük életünk irányítását, hiszen a gyógyulás csak rajtunk múlik. Jacques Martel módszere a betegségek hátterében meghúzódó, lappangó konfliktushelyzeteket is segít felismerni, felszínre hozni, és a gyógyulás érdekében elengedni.

 

Az 5 lépés a gyógyulásig Jacques Martel legismertebb munkájához, a Lelki eredetű betegségek lexikona című könyvhöz ad gyakorlati tanácsokat.

 

Megjelenés ideje: 2014-06

ISBN: 9786155283383

Fordító: Schnedarek Réka

200 oldal kemény fedél

 

 

Jacqueline Susann: Babák völgye

 

Szex, szerelem, pénz és drog. A celebek világa veszélyes közeg, ahol a barátság súlytalan, és a drogfüggőséggel tetézett érzelmi labilitás kiszolgáltatottá teszi a legcsillogóbb sztárokat is. A Babák völgye három gyönyörű nő – az ártatlan Anne, a fülledt erotikájú Jennifer és a telhetetlen Neely – megrendítő története, akik feljutnak a szórakoztatóipar csúcsára, ám rá kell döbbenniük, hogy onnan már csak lefelé vezet az út: a babák völgyébe. A babák pirosak vagy sárgák, kapszulák vagy tabletták, whiskyvel leöblítve vagy csak úgy lenyelve – teljesen mindegy, amíg segítenek karcsúnak maradni, felpörögni, aludni... és túlélni.

 

Jacqueline Susann jóval a Szex és New York vagy a Született feleségek előtt, 1966-ban írta a Babák völgyét, ám sikere azóta is töretlen. Igazi klasszikus, amely első megjelenése óta világszerte több mint 30 millió példányban kelt el.

 

Megjelenés ideje: 2014-06

ISBN: 9786155283369

Fordító: Loósz Vera

574 oldal puha fedél

 

Forrás: Partvonal Kiadó