Főkép

Július 12-én mutatja be az Átrium Film-Színház Jerry Herman és Harvey Fierstein többszörös Tony-díjas musicaljének, Az Őrült Nők Ketrecének magyar változatát, Alföldi Róbert rendezésében, Hevér Gábor és Stohl András főszereplésével.

 

A zenés vígjáték alapjául szolgáló színdarabot nagyon sokan ismerik, köszönhetően a korábbi színházi bemutatóknak és a világsikert aratott filmnek. A történet szerint a transzvesztita fellépőiről híres mulató tulajdonosának, Georges-nak (Hevér Gábor) és élettársának, Albinnek (Stohl András) egy napon áldozatot kell hozniuk a szeretetért. Meg kell változtatniuk az életüket, fel kell adniuk mindazt, amiben hisznek. Ezen a próbatételen egy szerettük boldogsága múlik. Vajon mi lesz ennek az ára?

 

A mostani bemutatóra újrafordított szövegű, a 2010-es Broadway-felújítás hangszerelésével hazánkban először játszott magyar változatot Alföldi Róbert állítja színpadra. A rendező ígéri: a történet ugyan semmit sem változik, az előadás azonban merőben más lesz ahhoz képest, amilyen kép él a nézőben Az Őrült Nők Ketrecéről. Mint mondja: a szerelemről és a szeretetről szeretne beszélni a színpadon. Az előadás azonban többek között a képmutatás okairól és következményeiről, a szabadságról és a felelősségről is szól majd, hisz ezekről ma Magyarországon nem lehet eleget beszélni.

 

A további szerepekben Fehér Balázs Benő, Csobot Adél, Józan László, Fehér Tibor, Parti Nóra, Mihályfi Balázs, Hullan Zsuzsa és Nagy Dániel Viktor látható. A népes szereplőgárda mellett nyolc fős tánckar vesz részt az előadásban, amelynek tagjait a rendező és a koreográfus, Gergye Krisztián áprilisban egy castingon választotta ki. A díszletet Menczel Róbert, a jelmezt Tihanyi Ildi tervezi, Jerry Herman többszörös díjnyertes muzsikáját a Csengery Dániel vezette zenekar játssza. A Gothár Péter rendezte Vaknyugat és a Znamenák István rendezte Igenis, miniszterelnök úr! után a Kultúrbrigád és az Átrium harmadik közös bemutatójaként létrejövő előadás július hónapban szerepel a budai színház műsorán.

 

Az Őrült Nők Ketrece

Zene és dalszövegek: JERRY HERMAN

Szövegkönyv: HARVEY FIERSTEIN

 

JEAN POIRET színdarabja alapján

Musical két részben

Magyar szöveg: Ugrai István

 

Szereplők:

Georges, mulatótulajdonos – Hevér Gábor

Albin – Stohl András

Jean-Michel – Fehér Balázs Benő

Jacob – Józan László / Fehér Tibor

Jacqueline – Parti Nóra

Aristide Bouteille – Mihályfi Balázs

Marie – Hullan Zsuzsa

Anne – Csobot Adél

Francis – Fehér Tibor / Nagy Dániel Viktor

Madárkák – Bankó Bence, Dobrányi Máté, Hegyi Dávid, Horányi András,

Sepa György, Szelle Marcell, Szerémy Dániel, Tóth Mihály

 

Zenészek:

Ablonczy Keve / Bartek Zsolt – klarinét

Magyar Ferenc – trombita

Studniczky László ᾽Zsatyi᾽ – basszusgitár

Nagy Zsolt / Szentmihályi Gábor ᾽Michel᾽ – dob

Csengery Dániel / Erős Csaba – zongora

 

Zenei vezető: Csengery Dániel

Koreográfus: Gergye Krisztián

Díszlettervező: Menczel Róbert

Jelmeztervező: Tihanyi Ildi

Maszktervező: Vég Attila

Korrepetitor: Grósz Zsuzsanna

Grafika: Lakatos Péter

Produkciós munkatárs: Ari Zsófia, Czirák Dániel

Súgó: Zsolnay Andrea

Segédrendező: Nyulassy Attila

Produkciós menedzser: Zsedényi Balázs

Produkciós vezető: Ugrai István

 

Rendező: ALFÖLDI RÓBERT

 

Forrás és további információ: Átrium Film-Színház