Főkép

2014. május 17-18-án 19. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum. A Történelmiregény-Írók Társasága első alkalommal képviselteti magát a rendezvényen, a történelmi regény mai helyzetéről szóló pódiumbeszélgetés és kedvezményes könyvvásár formájában.

 

A TRT idén első alkalommal lesz jelen a Múzeumkertben. A társaság 2013 nyarán alakult, elnöke Bokor Pál író, újságíró, az Atlantic Press Kiadó vezetője, alelnökei Benkő László és Fábián Janka írók. A Majálison találkozhatnak az érdeklődők Marcellus Mihállyal, Várkonyi Tiborral, Trux Bélával, Bán Mórral, Cselenyák Imrével, Benyák Zoltánnal, Urbánszki Lászlóval, Rozsnyai Jánossal és Gál Vilmossal is. Közülük néhányan pódiumbeszélgetés keretében mondják el véleményüket 17-én 16 órától a Todoreszku-teremben, a mind nagyobb népszerűségnek örvendő történelmi regény aktuális hazai helyzetéről.

 

Tavaly, mikor nagykorú lett a Múzeumok Majálisa, kiszínesedett, megújult a külleme, miközben meg is komolyodott: szakmai programjaival szélesebbre tárta a világot látogatóinak. Több mint száz múzeum jelenik meg egyszerre ekkor a Múzeumkertben. Ezen a világon egyedülálló, kétnapos fesztiválon is bizonyítják, hogy a múzeumok már jó ideje igazi társas helyszínek, ahol a kultúrabarát látogató nemcsak értékeket kaphat, hanem jól is érezheti magát.

 

A TRT standján a Múzeumok Majálisára ellátogató érdeklődők a Történelmiregény-Írók Társaságának tagjai által jegyzett népszerű regényeket kedvezményesen vásárolhatják meg a jelenlévő szerzők dedikálásával.