Főkép

Eleged van a zsúfolásig telt belvárosi romkocsmákból, de nem utaznál órákat és főleg nem fizetnél tízezreket szabadtéri koncertekért? Szakadj ki a „Bermuda-háromszögből”, és fesztiválozz alig néhány kilométerre Budapesttől – mindezt könnyedén megteheted a Budaörs Fesztiválon, 2014. május 7-11. között!

 

Idén 17. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét Budaörsön. 1 város, 5 nap, 11 helyszín, 38 program, 510 fellépő - a tavaszi Budaörs Fesztivál a korábbi éveknél is változatosabb kínálattal várja vendégeit, amivel végleg elfoglalja helyét az ország feszitváltérképén.

 

Mitől különleges a Budaörs Fesztivál? Egyrészt attól, hogy tavasszal, a nyári fesztivál-kavalkád előtt tartják egy békés, nyugodt, zöld, mégis városi környezetben, így nem kell a negyven fokban, porban, sárban, sátrak között botladozva buliznod, viszont egy kellemes tavaszi séta alatt láthatsz kiállításokat, filmeket, koncerteket, kézműves bemutatókat, felolvasásokat és színházi bemutatókat. Ráadásul a fesztivál helyszíneit és programjait is úgy válogatták ki, hogy családoknak, gyerekeknek is ideális legyen: itt nem kell attól tartanod, hogy lesörözik vagy letapossák a gyereket az izzadt tömegben.

 

Hogy a választék szélességét érzékeltessük: a paletta az Ivan & the Parazoltól a szimfonikus koncertig, a bábozástól a slam poetry-ig, avagy - bármilyen meglepően hangzik - Babos Gyulától Péterfy Boriig tart.

 

A Budaörs Fesztiválon egyszerre jelenhetnek meg tehát az igényes gyermekprogramok, a képzőművészet, a kézműves vásár, a népzene, a világzene, a komoly- és a könnyűzene mellett a színházi, táncművészeti élmény és a civil aktivizmus.

 

Itt az ideje, hogy rájöjj arra: Budaörs nemcsak a nagy bevásárlóközpontokból áll. A szombati egész napos utcabál előtt és után Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket is hallgathatsz Budaörs legszebb terein, a Városi Ifjúsági Klubban tartott rövidfilmszemlén pótolhatod a filmfesztiválok hiányát, a Zichy Major udvarán pedig a világzene rajongói találhatják meg számításukat. Mikó F. László képzőművész Hemingway ihlette Délután öt órakor című kiállításához a Zichy Major, míg Ázbej Kristóf és Hajdu Bence Tavasz van! Gyönyörű! című, különleges fuzionista tárlatához kínál izgalmas helyszínt  a régi posta nemrég bezárt lakatlan épülete és udvara. Slam poetry-est is először lesz Budaörsön - Pion Istvánnal, Simon Mártonnal és Závada Péterrel. A fesztivál méltó zárásaként hangzik el a VIVART Budaörsi Sinfonietta Beethoven IX. Szimfónia-előadása a Városi Sportcsarnokban, 150 fős kórussal, valamint Váradi Marianna, Schöck Atala, Horváth István, Rácz István szólisták közreműködésével, Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével.

 

Ha tehát egy laza, békés összművészeti, közösségi programsorozatra vágysz, ugorj át Budaörsre: komolyan könnyű!

 

Forrás és további információk:

Honlap: www.budaorsfesztival.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/BudaorsFesztival

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/275933305908647/?fref=ts