Főkép

A Muzikum Klub és Bisztró (1088 Budapest, Múzeum u. 7.) 2014. áprilisi programja.

 

Április 3. (csütörtök)

Klubterem – 20.00
GANGESZ RIGMUSOK

Zenés–táncos autentikus roma programsorozat a Muzikum és a Khamoro zenekar közös szervezésében.

INGYENES RENDEZVÉNY!

Koncertterem – 21.00
DOBOZY DÓRA ÉS A NOPARA

DOBOZY DÓRA énekesnő NOPARA nevezetű formációjával a tavalyi évben lépett fel utoljára nagyobb közönség előtt. Dóra, kissé karcos hangjával egyszerre könnyed és melankolikus, de ha kell, tud kellően dögös lenni. Felcsendülnek ezen a koncerten olyan rock dalok is, melyekre még az értő fülek sem ismernek rá azonnal, annyira megcsavarták őket.
Kétségtelenül bulizós estének nézünk elébe!

Belépő: 800 Ft

 

Április 4. (péntek) 21.00
GARY MOORE FIVÉRE MAGYARORSZÁGON! • CLIFF MOORE (UK) & FRIENDS
Blues Session

Három év után tér vissza hazánkba saját zenekarával CLIFF MOORE, aki minden bizonnyal egy felejthetetlen estét szerez majd a Muzikum közönségének, az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő GARY MOORE EMLÉKEST „afterpartyján”, bátyja 62. születésnapján.

A nagyszerű blues-rock gitáros ezúttal saját dalaival érkezik, de jó eséllyel bukkannak majd fel nagy kedvencek, régi blues- és rock klasszikusok is, nem is beszélve az este további vendégeiről, akik minden bizonnyal tovább színesítik majd a repertoárt.

Belépő: 1000 Ft elővételben | 1500 Ft a koncert napján a helyszínen

 

Április 5. (szombat) 20.00
THE BITS ÉS BARÁTAI • BEATLES-EST ZENÉSZBARÁTOKKAL!

Ezúttal kiváló zenész barátokat hívott maga mellé a THE BITS zenekar, hogy közreműködjenek kedvenc BEATLES számaikban. Egy rendhagyó és izgalmas koncertnek nézünk elébe ahol sok olyan dal is felcsendül majd, ami a múltkor kimaradt és sokan bizonyára hiányoltak!

Vendégek (spontán sorrendben): Kelemen László – basszus | Neményi Csaba – gitár | Encs Mihály – gitár | Bognár Zoltán – basszus | Kelemen László (the other) – gitár | Kőmíves Andris – gitár | Juhos Gábor – gitár/ének | Nagy Krisztián – gitár.

Belépő: 800 Ft elővételben | 1000 Ft a koncert napján a helyszínen


Április 7. (hétfő)

Klubterem 21.00
BLACKWATER BULLFROG

A zenekar 2013­-ban alakult. Céljuk az eredeti igényes rock’n’roll muzsika és hangulat felidézésével szórakoztatni a közönséget. Repertoárjuk az ötvenes évektől egészen napjainkig terjed, a líraitól szinte a rock zenéig minden stílus megtalálható, melynek alapja az általuk igazán kedvelt rock’n’roll.

Belépő: 600 Ft


Április 10. (csütörtök) 21.00
FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM
Blues Session

A Magyar Költészet Napja előestéjén nem más, mint a FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM lép fel újra nálunk. Hogy mivel készülnek erre a koncertre? Maradjon egyelőre titok!

Belépő: 1000 Ft elővételben | 1500 Ft a koncert napján a helyszínen

 

Április 11. (péntek) 20.30
LEAD ZEPPELIN • LED ZEPPELIN I. ŐSBEMUTATÓ
Előzenekar: HEEP FREEDOM – URIAH HEEP TRIBUTE BAND

A január eleji elsöprő sikerű 10. jubileumi és Jimmy Page 70. koncert után újra színpadunkon a LEAD ZEPPELIN (Sághy Kálmán – ének | Sipeki Zoltán (Zorán) – gitár | Vörös Gábor (Piramis, Omen)– basszusgitár | Gerdesits Ferenc (Quimby) – dob). Ezúttal a névadó zenekar első legendás albumát játsszák majd el nekünk.

Zepp-rajongóknak kötelezően ajánlott!

Belépő: 1200 Ft elővételben | 1700 Ft a koncert napján a helyszínen
 

Április 12. (szombat) 21.00
MYSTERY GANG GÁLAKONCERT CARL (LEE) PERKINS EMLÉKÉRE

CARL (LEE) PERKINS, a „rockabilly királya" idén áprilisban lenne 82 éves. A világhírű művész emlékének adózik a műfaj hazai legnagyobbja, a MYSTERY GANG egy közreműködőkkel kibővült nagyszabású koncerttel.

A különleges zeneünnepen az „ősforrás" jónéhány alkotása mellett az együttes legnagyobb sikerdalai, valamint a februárban megjelent, immár magyar nyelvű albumuk, a HELLO, HELLO! új dalai is felcsendülnek. A Gálakoncert hanganyaga az együttes tervei szerint a későbbiekben egy koncertalbum formájában is megjelenik.

Carl (Lee) Perkins 14 éves korától (1946) stílusteremtőként alkotott a rock and roll, a rockabilly és a country zenei irányzatokban. Paul McCartney kijelentette: „Ha nem lenne Carl Perkins, nem lenne Beatles sem.” Dalait olyan nagyságok játszották, mint Elvis Presley, Jimi Hendrix, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash és persze napjaink európai helytartója, a Mystery Gang!

A koncert előtt bevezetőt mond HEGYI IVÁN szakújságíró.

Belépő: április 1-ig 1700 Ft, utána 2200 Ft

  

Április 15. (kedd) 21.00
KONCERT KEPES RÓBERT EMLÉKÉRE
Blues Session

KEPES RÓBERT (1964–2011) basszusgitáros kétségtelenül a hazai blues élet egyik meghatározó alakja volt, hirtelen és váratlanul jött halála megrendítette az egész zenei palettát. Ezen az estén régi barátok, egykori zenésztársak és kollégák róják le tiszteletüket Robi emléke előtt.

Közreműködik: FERENCZI GYÖRGY, RIPOFF RASKOLNIKOV, PRIBOJSZKI MÁTYÁS, FEKETE JENŐ ÉS A MUDDY SHOES,  FELKAI MIKLÓS.

Belépő: 1000 Ft elővételben | 1500 Ft a koncert napján a helyszínen

 

Április 17. (csütörtök) 21.00
TÁTRAI TREND ELŐSZÖR A MUZIKUMBAN!
Blues Session

Néhány zenész találkozik, kedvük támad együtt muzsikálni, az ötletek csak úgy sorjáznak – ebből szokott valami igazán érdekes és izgalmas kisülni. Az ország egyik legismertebb és legkedveltebb gitárosa, TÁTRAI TIBOR többször volt részese hasonló kalandnak. Ez a formáció tulajdonképp a LATIN DUÓBÓL nőtte ki magát, és 2008 őszétől már ez a négyes – GLASER PÉTER (bőgő), PINTÉR TIBOR (gitár) és CZIBERE JÓZSEF (ütőhangszerek) – alkotja a TÁTRAI TREND együttest.

Belépő: 1000 Ft elővételben | 1500 Ft a koncert napján a helyszínen

 

Április 18. (péntek) 21.00
EGY KISS ERZSI ZENE

Az EGY KISS ERZSI ZENE a magyar szcéna egyik legegyénibb hangú zenekara. Muzsikájukban a balkáni és egyéb népzenék, a franciás sanzon, a rock épp úgy megfér, mint a sámánisztikus ének, a metál vagy akár a jazz. Játékos felfogás, megannyi stílusgyakorlat. A végeredmény egy semmivel össze nem téveszthető, csak rájuk jellemző táncos örömzene.

Hatodik nagylemezüket várhatóan ez év tavaszán jelentetik meg.

Tagok: Kiss Erzsi – ének | Bujdosó János – gitár, mandolin, klarinét, ének | Vajdovich Árpád – basszusgitár, bőgő, gitár, ének | Németh Csaba – dob, xilofon, kanna

Belépő: 1000 Ft elővételben | 1500 Ft a koncert napján a helyszínen

 

Április 19. (szombat) 21.00

KEEP FLOYDING • AUTHENTIC PINK FLOYD SHOW
Az ez év eleji két elsöprő sikerű koncertjük után ismét a Muzikum színpadán a KEEP FLOYDING. Kevésbé váratlan módon ezúttal is a PINK FLOYD munkásságát idézik meg korai és modern szerzeményekkel egyaránt.

Belépő: 1000 Ft elővételben | 1500 Ft a koncert napján a helyszínen

  

Április 23. (szerda) 20.00
PALYA BEA – ALTATOK – PÁRNAKONCERT

„Az Altatok album dalai egy belső, csendes helyről születtek. Lassú hajnalokon, lusta estéken találtak rám ezek a szavak és dallamok. Lili a hasamban volt, alig ismertük egymást, mégis úgy emlékszem, a lelkeink könnyű táncot jártak, és arról sugdolóztak, hogy mennyire szeretik egymást.

Ezt a nyugalmat, csendet, könnyűséget, az önmagunkkal és egymással való kapcsolódás mély élményét szeretném most adni nektek ezzel a párnakoncerttel. Nektek csak annyi a dolgotok, hogy átadjátok magatokat a puha párnáknak, a kényelmes foteleknek, meg a hangoknak. Utazhattok a zenével, alhattok is egy jót, dúdolhattok velem együtt, de csak ha jólesik, foghatjátok egymás kezét is, tapsolni sem kell.

Ez nem egy hagyományos koncert. Félretesszük a megszokott színpad-közönség, zenész-nem zenész leosztást. Közös tér van és közös idő, dallamok, szavak, a belégzés és a kilégzés, akolmeleg. Mi meg majd Gerzson János zenésztársammal óvatosan kísérünk titeket az utatokon, adunk nektek puha hangokat, játszunk az Altatok legszebb darabjait és másféle csendes-belső zenéket is, régi és új lélek-dalaimat. Találkozunk." (Palya Bea)

Közreműködik:

PALYA BEA | ének, sansula, kalimba, csengők, hangtálak
GERZSON JÁNOS | oud, sarod, sursringar, buzuki, ney, kalimba, sansula, hangtálak, csengők

Belépő: 1500 Ft elővételben | 2000 Ft a koncert napján a helyszínen


Április 24. (csütörtök) 20.30

GÁSPÁR KÁROLY JAZZ TRIÓ IN BLUES FEAT. HALPER LÁSZLÓ (gitár)
Blues Session

A kiváló jazz zongorista, GÁSPÁR KÁROLY triójával látogat el hozzánk a Muzikum színpadára.  Erre az alkalomra jazz sztenderdeket és örökzöldeket „bluesosítva” adnak majd elő. Vendégül hívják maguk mellé zenélni HALPER LÁSZLÓ gitárost, akinek ez év elején jelent meg közös lemeze STEVE GADD dobossal, FEKETE ISTVÁN trombitással és EDDIE GOMEZ bőgőssel.

Belépő: 600 Ft elővételben | 800 Ft a koncert napján a helyszínen

 

Április 25. (péntek)

Klubterem – 20.00:

FOLKLORIKUM KULTÚRKLUB 2.

18.30–20.00 Gyerek táncház
20.00– ifj. Csoóri Sándor előadás, kerekasztal-beszélgetés
22.00– tánctanítás, majd táncház

Belépő: 490 Ft az előadásra, 790 Ft a táncházra
(a gyerekeknek a gyerek táncházra a belépés díjtalan)

Koncertterem – 21.00:

MOJO WORKINGS ÉS VENDÉGEI
Blues Session

A MOJO WORKINGS nevű akusztikus formációt a neves blues-szájharmonikás, SZABÓ TAMÁS hívta életre. A tavalyi esztendőt szépszámú közönség előtt nálunk zárták, idén tavaszköszöntő jelleggel látogatnak el hozzánk és hívtak maguk mellé számos vendéget. Erre a koncertre sok nótát teljesen áthangszereltek, akad olyan is, amelyet eddig csak trióban hallhatott tőlük a közönség, és a régebb óta játszott dalokat – hasonlóképpen a tavaly decemberi koncerthez –kiegészítik új, tőlük még nem hallott bluesokkal.

Közreműködik: MEZŐFI “FIFI” ISTVÁN dob (Muddy Shoes, Jambalaya) | PENGŐ CSABA nagybőgő (Muddy Shoes) | LONG TALL SONNY ének, gitár Belépő: 1200 Ft elővételben | 1500 Ft a koncert napján a helyszínen

 

Április 30. (szerda)

Klubterem – 21.00
BLACKWATER BULLFROG

A zenekar 2013­-ban alakult. Céljuk az eredeti igényes rock’n’roll muzsika és hangulat felidézésével szórakoztatni a közönséget. Repertoárjuk az ötvenes évektől egészen napjainkig terjed, a líraitól szinte a rock zenéig minden stílus megtalálható, melynek alapja az általuk igazán kedvelt rock’n’roll.

Belépő: 600 Ft

 

MÁJUSI ELŐZETES

05.02. GRAINNE DUFFY BAND (ÍRORSZÁG)

05.08. MESSAGE TO HENDRIX ÉS VENDÉGEI

05.09. PÉLY BARNA ÉS A B THE FIRST LEMEZBEMUTATÓ

05.16. BABOS GYULA–LÁSZLÓ ATTILA–TÁTRAI TIBOR GITÁR TRIÓ

05.22. BORSODI BLUE TRIÓ & BENKŐ ZSOLT

05.23. MINI TRIBUTE FESTIVAL / METALLICA (SCARY GUYZ) & GUNS N’ ROSES (RECKLESS ROSES)

05.24. COLOMBRE BAND


A PROGRAMFÜZETBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK, IDŐPONTOK ÉS JEGYÁRAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK, A VÁLTOZTATÁS JOGÁT A SZERVEZŐK FENNTARTJÁK!

 

Forrás és további infó: Muzikum Klub és Bisztró