Főkép

Ötödik alkalommal rendezik meg Budapest Újlipótváros polgárai és kisüzletei a Pozsonyi Pikniket, Budapest talán legnagyobb hangsúlyozottan civil kulturális összejövetelét. A rendező a környék lakóit, barátait és üzleteit tömörítő Pozsonyi Piknik Egyesület. A tavaly közel több mint 20 ezer újlipótvárosi lakót és barátaikat vonzó esemény, a Jászai Mari tér és a Szent István Park között, két nagyszínpadon több mint  100 neves előadóval - színházak, opera- és musicalénekesek, humoristák, írók – szórakoztatja a közönséget augusztus 31-én szombaton, 10:00 és 22:00 óra között.  A Pozsonyi Pikniket ebben az évben is megtiszteli jelenlétével, zenéjével és ízeivel Pozsony városa. Újlipótváros pedig köszönti a 75 éves XIII. kerületet. 

 

Színház utcává alakul egy egész napra a Radnóti Miklós utca, gyerekutca lesz a Gergely Győző  utcából, míg a Katona József utca  a gasztronómia szinte teljes palettáját kínálja az idei ötödik Pozsonyi Pikniken. A Pozsonyi úton és mellékutcáiban pedig az irodalomtól, az operán át a rock and roll-ig százféle műfaj kedvelője találja meg kedvenceit. A Vígszínház vezetésével Budapest majd minden társulata játszik és/vagy kiállít Újlipótváros  civil kulturális  fesztiválján. Közönségtalálkozók az ország kedvenceivel, dedikálások a legjobb kortárs írókkal, előadások, szimultán sakk, hastánc, civil szervezetek bemutatkozása, televíziós és  rádiós személyiségek, szerkesztőségek megjelenése várható.

 

Rendkívül széles a műfajok palettája. Egy a lényeg: csupa színvonalas, szórakoztató program várja  a Pozsonyi Piknikre látogatókat.  Bálint Andrástól Bodrogi Gyuláig, Bitó Lászlótól Esztergályos Cecíliáig, a Süsü a sárkánytól Radnóti  Miklós lírájáig a magyar kultúra legjava élvezhető idén ötödik alkalommal élőben  Pozsonyi Piknik két nagyszínpadán a Jászai Mari téren és a Szent István parkban, valamint közel  200 standon, kinek-kinek érdeklődése szerint. Hajós városnézéstől az informatikai tanácsadáson át a speciális filmbemutatókig ezer programmal készül a Pozsonyi Piknik. Újlipótváros legjobb étterme idén is elnyeri a Piknik Csillagot, a legjobb pozsonyi kifli sütők idén is összemérik tudásukat. Neves operaénekeseink a Pozsonyi út erkélyeiről fogják közkívánatra előadni az operairodalom nagy kedvenceit, s világhírű zenekarunk, a Liszt Ferenc Kamarazenekar is tánc összeállítással készül. A Pozsonyik Piknik hagyományosan közös rock and roll-lal zárul este 22 órakor. 

 

Bevált intézmény lett a Piknik butik, melyben mások által megunt, de csodálatos és jó állapotú divat kiegészítőket lehet vásárolni a Pozsonyi Piknik javára - ehhez a felajánlásokat is várják a szervezők, és ugyancsak a helyben készülő zsíros kenyér.

 

Pozsony városa idén is a Pozsonyi Piknik egyik fő vendége: ők egy szlovákiai neves jazz-zenekarral és nagy mennyiségű haluskival érkeznek a helyszínre, hogy aztán a nap folyamán a civilekkel együtt ők is köszönthessék Budapest XIII. kerületét, mely idén ünnepli 75. születésnapját. Ebből az alkalomból Bródy János külön dallal lepi majd meg a egybegyűlteket a délután folyamán.

 

Felsorolhatatlan Újlipótváros civil fesztiváljának teljes programja. Ellenben megtekinthető és letölthető a Pozsonyi Piknik Facebook oldalán és honlapján.

 

Forrás és további infó: http://www.facebook.com/Pozsonyipiknik