Főkép

Nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy az Aba Kiadó felkarolta Niki könyvét, bár kissé elszomorodtam, mikor megtudtam, hogy a Szivárvány könyvek között fogja megjelentetni, ugyanis ez azt jelentette, hogy meglehetősen rövidke lesz.

 

Nyaralásra vittem magammal az Életfogytigot, hogy a strandon, napozás közben elmerülhessek az Időtlenek világában. Azt kell mondanom, ez a könyvecske pontosan ilyen alkalmakra való, könnyed, szórakoztató kikapcsolódás, csak vigyázni kell, nehogy közben a napon ragadjon az ember, mert bizony csúnyán megéghet.

 

A történet már az első oldalakon magába szippantott: tetszett az Időtlenek ötlete. Végre nem a szokványos, vámpírok-vérfarkasok témakör. Azt is kifejezetten jónak találtam, hogy bár az Időtlenek halhatatlanok, nem sebezhetetlenek. Ugyanúgy meg lehet őket ölni, mint az átlagos embereket, egyszerűen nem öregszenek, tehát ha csak nem törnek az életükre, nem halhatnak természetes halált.

 

Szintén tetszett, hogy bár maga a történet rövidke, több hónapnyi eseményt ölel fel, így nem hat természetellenesnek Emma és Ében kibontakozó szerelme, hiszen van épp elég idejük, hogy megismerjék egymást. Ennek kifejezetten örültem, ugyanis a mostani ifjúsági regényekben olvasható instant szerelem (meglátom, és már azonnal szerelmes vagyok belé) egyáltalán nem hihető, itt viszont szépen nyomon követhető volt a fiatalok kapcsolatának kialakulása.

 

Az írónő ügyesen játszik az érzelmekkel, szépen fogalmaz, és a leírásai is nagyon érzékletesek. Különösen a gyász leírását éreztem hitelesnek, a veszteség, a fájdalom ugyanis teljesen átélhető és szívbemarkoló volt. Sok könyvnél tapasztaltam, hogy az írók felületesen kezelik ezt a témát, néhány oldalban át is lépnek rajta, de itt szerencsére Niki nem bagatellizálta el.

 

Érezhető, hogy ez még csak egy bevezető kötet, így a történet is függővéggel zárul, ami után az olvasó alig bírja kivárni a második rész megjelenését, melyet már idén augusztusban a kezünkbe foghatunk.

 

Remek kezdés egy első könyves író tollából. Gyorsan olvasható, szépen kivitelezett regény, ajánlom mindenkinek, aki megcsömörlött a manapság annyira divatos természetfeletti lények dömpingjében, és egy kedves, szeretni való szerelmi történetről akar olvasni.