Főkép

Rendkívül színvonalas és szórakoztató esti kikapcsolódásra hív a három ír sztepptánc Európa-bajnokot felvonultató, Európa-szerte ismert versenytáncosokból álló Coincidance Kortárs Ír Tánctársulat.

 

A Coincidance az eddigi nagy sikerű produkciói - Táncfantáziák, Szentivánéji álom, Széttáncolt cipellők - után a 2013-as év szenzációjaként a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutatja be a The Irish Impulse show-t, amelyben az eddigi előadások legjobb részletei mellett, vadonatúj, a színpadon még sosem látott koreográfiák varázsolják el a közönséget.

 

2008-ban néhány fiatal művész és egy véletlen sorsfordulat hozta létre a Coincidance Kortárs Ír Tánctársulatot.

Az angol coincidence szó jelentése véletlen egybeesés, amely a közkedvelt tánctársulat esetében az autentikus ír sztepp és a modern kortárs tánc összekapcsolására utal.

A modern tánc szenvedélyes lágyságának és az ír sztepp karakán ritmusvilágának kapcsolódásából, az ellentétek különös harmóniájaként született meg a kortárs ír táncnak elnevezett műfaj.

 

Az ír sztepp európai bajnokaiként megismert Coincidance, Gyulai Júlia koreográfiáinak segítségével egy olyan egyedi hangulatot, különleges szférát varázsol a táncművészetbe, amely nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon egyedülálló.

 

Coincidance - The Irish Impulse

2013. augusztus 21. szerda, 20 óra

Városmajori Szabadtéri Színpad

 

Forrás és további információ: www.coincidance.hu