Főkép

Enyedi Sugárka jazz énekesnő az Artisjus „Első lemez" pályázatán elnyert támogatással 2013 áprilisában megjelentette a több kontinens zenéjét ötvöző önálló albumát (’Las puertas abiertas’), amelyet nemzetközileg is elismertek. A fekete kanadai jazz ikon, Kellylee Evans lemezkritikájából:

„Egy kristálytiszta hang, melyből határtalan öröm árad; melyben az élet szeretete és a frissesség mindenen átható, időtlen lüktetéssé fonódik össze. Gyönyörű.”  - Kellylee Evans, Juno díjas jazz énekes

 

Sugárka2013. május 27-én hétfőn az ország egyik vezető jazz klubjába, a Budapest Jazz Clubba kapott meghívásának tesz eleget egy olyasfajta örömzenéléssel, ami újabb pillanatképet örökít meg a magyar jazz kiemelkedő tehetségeinek zenei világából.

A műfaját tekintve jazz album autentikus tangó, bossa-nova és más világzenei motívumokat ötvöz az énekesnő és állandó gitárosa által jegyzett dalokban. Az ellazulást és táncot ígérő CD egyik különlegessége a mexikói származású művész, Raul Midón szerzeményének páratlan átdolgozása. Enyedi Sugárka spanyol nyelvű szövege és az áthangszerelt mű a szerzőnél is nagy sikert aratott. A ráadást a Green Day egyik slágere adja a kíváncsi zenerajongóknak - meglepően intim hangszerelésben.

 

Enyedi Sugárka Dráma- és Színháztudomány, valamint Amerikanisztika szakos bölcsész hallgatóként a Magyar Rádió Garai Attila Jazz ének Versenyén elnyerte a világhírű fekete amerikai jazz énekes, Al Jarreau vezette zsűri Különdíját. Több szövegírói lemeze mellett hazai zenei tanulmányok és európai mesterképzések után saját szerzeményei megszólaltatására hívta életre az Enyedi Sugárka Jazz Tett formációt, mellyel az élő zenélést tűzte ki célul.

 

Sugárka - Las puertas abiertas - Hivatalos lemezajánló video

 

Enyedi Sugárka Jazz Tett

2013. május 27. hétfő 20 óra

Budapest Jazz Club

Budapest, XIII. Hollán Ernő u. 7.

 

Enyedi Sugárka – ének, zene, szöveg

Csicsák György Balázs – gitár, zene, szájharmonika

Fonay Tibor – bőgő, basszusgitár

Horváth Dániel – ütőhangszerek

 

Vendégművészek:

Banai Szilárd – dobok

Meggyes Ádám - trombita, szárnykürt

 

Forrás: www.enyedisugarka.hu