Főkép

Lehetséges, hogy Michael Bublé nem az az énekes, akinek minden egyes albuma valami gyökeresen újat hoz, ám azt, amiért szeretni lehet, magabiztosan és magas színvonalon hozza. Már ismerhetjük: leggyakrabban szerelemről énekel, To Be Loved című új (nyolcadik) lemeze pedig már címével is elárulja, hogy nem kíván ettől a témától eltérni – de nem is kell, mert ilyen optimistán, azonnal jókedvre hangolva kevesen tudnak olyan mesterien dalolni, mint ő. Még szomorkásabb dalait, mint az eredetileg Smokey Robinson által szerzett, és alaposan áthangolt „Who’s Lovin’ You”-t is áthatja valami mélységes bizakodás, aztán a bánatot végleg feloldják a lassú számok közé ékelt swinges dalok, mint az „It’s a Beautiful Day” vagy a „Come Dance With Me”, amitől még annak a lábába is beköltözik a boogie, aki amúgy jobb szeret a fal mellett ücsörögve élvezni a zenét.

 

Igazi „érezd jól magad” számok ezek, és világosan érződik, hogy Bublé maga is lubickol a zenében, élvezi és szereti a munkáját, nem meghalni és vérezni akar a mikrofon előtt, hanem másokra is átragasztani egy keveset napsugaras jókedvéből és szeretetéből. Ehhez kitűnő partnerekre talált többek között Bryan Adamsben, az énekesnői oldaláról is bemutatkozó Reese Witherspoonban, akivel a klasszikus és számtalan feldolgozásból ismert „Something Stupid”-ot énekli (népszerű dal a színészek körében, többek között Nicole Kidman is énekelte már Robbie Williams-szel). Különösen szép a „Have I Told You Lately That I Love You” lassú, fejet elcsavaró száma, amiben a Naturally 7 vokalistái kísérik, és a hasonlóan áradó „Nevertheless” a Puppini Sisters-szel, akikkel már többször együtt dolgozott.

Klasszikus szerelmes dalok (mint például a „To Love Somebody”) és új, Bublé és a zongorista Alan Chang által szerzett számok váltogatják egymást, de az egész szépen összesimul, lelassul, felgyorsul, Michael Bublé zengő hangja pedig elvarázsol, olyan, mint egy darab bársonyos csokoládé, mely lassan elolvad a nyelven.

 

 

Könnyű beleveszni az albumba, felidézni a szép pillanatokat, amiket mi magunk éltünk meg, és amiket könnyedén csalogat elő a zene, hogy mire a 14-es szám végéig eljutunk, felüdült és mosolygó szívvel folytassuk az életünket – és talán kicsit derűlátóbban is. Jó érzés volt az album hallgatása közben figyelni, miket húzott fel magával az emlékezetem mélyéről, és úgy érzem, a vidám-szomorú váltakozásával, a túláradó öröm és a mélybe nézés ritmusával leginkább azt mondja ez a válogatás, hogy minden bánat, nehézség mögül, amikor már eltűnik a fájdalom, ami végül előbukkan, az a szépség. Michael Bublé pontosan erre kapta a hangját: hogy a szerelemről énekeljen hittel, bizakodással és még időnkénti szomorúságában is bujkáló örömmel és felemelt fejjel.

 

Előadó:
Michael Bublé – ének

 

A lemezen elhangzó számok listája:

1. You Make Me Feel So Young

2. It’s A Beautiful Day

3. To Love Somebody

4. Who’s Lovin’ You

5. Something Stupid (Ft. Reese Witherspoon)

6. Come Dance With Me

7. Close Your Eyes

8. After All (Ft. Bryan Adams)

9. Have I Told You Lately That I Love You (Ft. Naturally 7)

10. To Be Loved

11. You’ve Got A Friend In Me

12. Nevertheless (I’m In Love With You) (Ft. The Puppini Sisters)

13. I Got It Easy

14. Young At Heart

 

Diszkográfia:

Michael Bublé (2003)

Come Fly With Me CD/DVD (2004)

Let it Snow! (2004)

It`s Time (2005)

Home (2005)

Caught In The Act (2005)

Call Me Irresponsible (2007)

Crazy Love (2009)

Christmas (2011)