Főkép

Ritkán történik, hogy visszahívunk fellépőket, akik korábban már koncerteztek a Trafóban. Ezúttal örömmel teszünk kivételt és újra bemutatjuk indiai sorozatunk egyik kedvencét, a Gundecha Brothers-t. Akik hallották őket, tudják miért, akik nem, most megtudhatják.

 

Umakant és Ramakant Gundecha India leghíresebb és legkeresettebb Dhrupad énekes előadói. A Gundecha Testvérek közép-indiai Ujjain-ban születtek. Zenei beavatásukat szüleiktől kapták. Később a világhíres Dhrupad énekes Ustad Zia Fariduddin Dagar, illetve a hagyományos Dhrupad hangszer a Rudra-vína legismertebb mestere, Ustad Zia Mohiuddin Dagar tanította őket Bhopalban. A Gundecha Testvérek olyan kiváló klasszikus költők verseit éneklik meg Dhrupad stílusban, mint Tulsidas, Kabir, Padmakar, vagy akár Nirala. Több, mint 40 lemezük jelent meg olyan kiadóknál, mint a H.M.V, Music Today, Rhythm House, Senseworld Music, Sundaram Records, IPPNW Concerts (Berlin), Navras and Audio Rec. (London).

Számos élő koncertet adtak az Anglia, Németország, Franciaország, Japán stb. TV- és rádióműsoraiban. 25 ország fesztiválján képviselték a Dhrupad ősi hagyományát Ausztrália, Japán, Egyiptom, Szingapúr, Banglades, USA városaiban és Európa majd minden országában.

 

A koncertet követő héten 3 napos énekes workshopot tartanak, ahova minden érdeklődőt szeretettel látnak. A workshophoz nem szükséges zenei előképzettség.

 

Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XIV.

2013. május 4. szombat

Trafó, Budapest 20.30

Gundecha Testvérek

 

Umakant Gundecha és Ramakant Gundecha – a világhíres énekes testvérpár

Akhilesh Gundecha - Pakhawaj

Anant Gundecha - Tanpura

Vass Mariann Linda - Tanpura

 

20.00-tól A Dhrupad című indiai dokumentumfilmet vetítjük magyar felirattal!

A zenészek a koncertet követő 3 napon, napi 3 órás szemináriumot is tartanak a Dhrupad zene iránt érdeklődőknek.

 

Forrás és további infó: www.trafó.hu