Főkép

Nalini Singh a paranormális romantikus regények elismert szerzője, aki a hazai olvasók körében az Angyali vadász sorozat köteteivel vált ismerté, amely egy arkangyalok irányította, vámpírok, emberek és született vadászok lakta világban játszódik. A másik, Egy világ - két faj - állandó küzdelem címen megismert sorozata a nem is olyan távoli jövőbe enged bepillantást, ahol a gépies logika és érzelmek nélküli élet kerül szembe az alakváltók ősi ösztöneivel és kirobbanó érzelmeikkel. A szerző mindkét esetben különleges világokkal, kedvelhető hősökkel, izgalmas kalandokkal és mély érzelmekkel segíti elő az igazi kikapcsolódást.
 
Az angyalok világában olyan történt, amire eddig nem volt példa: egy arkangyal szerelme halhatatlanná tett egy halandót. Raphael igaz szerelme és önfeláldozása következményeként Elenából, a született vadászból angyal lett, aki egy évnyi kómát követően a Menedékben tér magához, a hátán szárnyakkal. Angyalnak azonban még nagyon esetlen és törékeny, éppen ezért az arkangyalok hatalmi játszmájában Raphael gyenge pontját jelenti, a rést hatalmának páncélján. Közben a Menedékben, amely eddig a béke és a nyugalom szigete volt az angyalok számára, kegyetlen gyilkosságok és támadások történnek. A gyilkosságsorozat felderítéséhez természetesen Elena képességeire is szükség van, aki a gyengesége ellenére is teljes elhivatottsággal veti bele magát a nyomozásba.
 
Az első teremtett angyal minden arkangyalból más reakciót vált ki: van, aki igazi csodaként tekint a különleges lényre, más a kihívást látja benne, esetleg irigykedik az egyediségére és erre féltékenységgel reagál, megint mások gyengének és sebezhetőnek tartják, illetve Raphael házi kedvencének. A negatív érzésekhez kapcsolódó reakciók csak egy dologban egyeznek meg: Elenát el kell pusztítani. A vadásznak tehát be kell bizonyítania, hogy méltó egy arkangyal szerelmére, ezért szigorú edzésbe kezd, tanulja a repülést, megismeri az angyalok történelmét, kiveszi a részét a gyilkosságok felderítéséből.
 
Ez a kötet több érzékiséget és bensőséges jelenetleírást tartalmaz, mint a sorozat előző regénye. Raphael szerelmének élő bizonyítékát Elena szárnyai jelentik, a kómában töltött idő miatt azonban a kapcsolatuk eddig még nem tudott elmélyülni, a reakcióikat még nem tudták egymáshoz igazítani. Mindkettejüknek furcsa ez a helyzet, hiszen Raphael számára újak azok az erős érzelmek, amelyeket a vadász váltott ki belőle, Elena számára viszont az angyali létezés minden egyes pillanata kihívást jelent. A történet során feltárulnak az olvasó előtt egy, a vadász gyerekkorát és későbbi életét is meghatározó esemény részletei, valamint az arkangyalnak a szüleivel kapcsolatos emlékei és titkai is. Pozitívumként értékeltem a történetben, hogy megismerhettem a Hetek csapatának eddig meg be nem mutatott tagjait, Naasirt, Aodhant és Galent, akik szintén különleges, titkokkal teli és érdekes személyiségek.
 
Egyre több fátyol hullik le az angyalok világának titkairól, egyre jobban megismerhetjük a társadalmuk működésének bonyolult és sok esetben szigorú törvényeit, mint ahogy az is egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az angyalok, ezek a már-már éteri teremtményeknek gondolt lények egyáltalán nem olyanok, amilyennek az emberek látják őket.
 
Sajnos a könyvben többször előfordul szöveghiba és helytelen névhivatkozás, amelyek kizökkentettek az olvasás ritmusából. A borítóra tekintve viszont továbbra is csak a gyönyörű kifejezés jut az eszembe. Az előző részhez képest történt apró módosítás egyszerre tűnik jelentéktelennek és nagyon lényegesnek. Az erős sorozatkezdés után valamivel gyengébbnek éreztem ezt a történetet, talán az akció és az érzelmi oldal közötti egyensúly eltolódása miatt. Persze ettől eltekintve a könyv még mindig jó, az angyalok világa továbbra is lenyűgözött összetettségével és nem utolsó sorban örökre rabja lettem a csodálatos szárnyaknak. Raphael annyit emlegette az angyalok táncát, hogy ezek után kifejezetten érdekel, mit is takar ez a kifejezés, amely reményeim szerint a következő, Angyaltánc című kötetben részletesen bemutatásra is kerül.