FőképA program délelőtt 9:15-kor kezdődik, PaeDr. Farkas Zsolt előadásával, A szélsőséges eszmék szimbólumai és azok történelmi vonatkozásai címmel.
Ezután, várhatóan 10:30-tól Bíró Szabolcs előadása következik, melynek címe Magyar templomosok és az Anjou-kor hajnala a XIV. században. Az előadás keretein belül bemutatásra kerül a szerző Non nobis, Domine című történelmi nagyregénye, melyen több mint négy évig dolgozott, és amit a helyszínen akciós áron meg is lehet vásárolni. A nap hátralevő részében a lovagi kultúráé és a vívásé lesz a főszerep.

A Kard Rendje Lovagi Kör és Vívóiskola Egyesület történelmi európai harcművészetek és küzdősportok kutatásával és oktatásával foglalkozik. Edzéseiken főként Joachim Meyer XVI. századi könyve alapján tanulják Johannes Lichtenawer tudományát a hosszúkardról, de foglalkoznak egyéb XV. és XVI. századi vívással foglalkozó kéziratok és könyvek kutatásával is. A 2003-ban alapított vívóiskola 2006 óta tagja a Történelmi Európai Harcművészetek Koalíciójának (HEMAC), ami Európa legnevesebb szaktekintélyeit, oktatóit és kutatóit tömöríti ebben a témában.

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak!

Forrás és további infó:
http://biroszabolcs.eu
http://biroszabolcs.blog.hu
http://facebook.com/szekirodalom
http://historiumkiado.eu