Főkép2013. március 1., péntek
14.00 Mirkó királyfi – Magyar Népmese Színház
17.00 Tekergő gyerektáncház a Felvonó együttessel
20.00 Berka és a Felvonó zenekar táncháza

2013. március 2., szombat
20.00 3+1 Róka Szabolcs önálló estje, Balogh Kálmán – Lakatos Róbert – Novák Csaba trió

2013. március 6., szerda
18.30 HaTEha szerdai táncház. Házigazdák: Kocsis Enikő és Fitos Dezső Muzsikál az Üsztürü zenekar és Kalász Máté a bandájával

2013. március 7., csütörtök
18.00 Poros klub – Magyar népzene és néptánc Vonón innen vonón túl – népzenei klub

2013. március 8., péntek
20.00 Dresch Quartet

2013. március 9., szombat
20.00 Világzenei nap Eastwing Group, Nufolk zenekar

2013. március 13., szerda
18.30 HaTEha szerdai táncház adatközlő vendégekkel. Házigazdák: Kocsis Enikő és Fitos Dezső. Muzsikál a Szeret és Mihó Attila zenekara

2013. március 14., csütörtök

18.00 Gyimesi táncház és folkkocsma Berecz Istvánnal, Mihó Attilánal
Vonón innen vonón túl – népzenei klub

2013. március 15., péntek
17.00 Tekergő gyerektáncház a Felvonó együttessel
20.00 Berka és a Felvonó zenekar táncháza

2013. március 16., szombat - ÜNNEPI PROGRAM
20.00 Creativ Art Trió
21.00 Ferenczi György és a Rackajam ünnepi koncert a Petőfi Sándor, Gérecz Attila lemezekről

2013. március 20., szerda
18.30    HaTEha szerdai táncház. Házigazdák: Kocsis Enikő és Fitos Dezső Muzsikál az Üsztürü zenekar Kunos Tamás a barátaival

2013. március 21., csütörtök
18.00 Délszláv táncház és folkkocsma a Kolo együttessel
Vonón innen vonón túl – népzenei klub

2013. március 22., péntek
20.00 Erdélyi zenészek klubja

2013. március 23., szombat
20.00 Hobo Klub

2013. március 27., szerda
18.30 HaTEha szerdai táncház. Házigazdák: Kocsis Enikő és Fitos Dezső  Muzsikál a Szeret és Soós András a barátaival

2013. március 28., csütörtök
18.00 Tekerős-furulyás-dudás klub a Tallabillével, Juhász Zoltánnal és Dóra Áronnal
Vonón innen vonón túl – népzenei klub

Rendszeres programok:
Minden hétfőn és kedden 18.30 Tangó Budai László vezetésével
Minden csütörtökön 09.45 Ringató – kisgyermekkori zenei nevelés 09.45, 10.30 és 11.15-től

1+3 Róka Szabolcs önálló estje, Balogh Kálmán – Lakatos Róbert – Novák Csaba trió
Róka Szabolcs drámapedagógus, zenész, mesélő és kobozművész, a magyar népzene kiemelkedő alakja.  Balogh Kálmán triója egy külföldi felkérés apropóján alakult, majd a három magasan képzett művész formációját az egymástól nyert inspirációk, az improvizáció magasfoka, és a közönségnek szerzett élmény tartotta egyben. Zenéjük éppúgy táplálkozik folk témákból mint saját szerzeményekből.

Dresch Quartet koncert
Az etnojazz kiemelkedő alakjaiból álló, Dresch Mihály vezette formáció nem okoz meglepetést, hiszen mindig azt a soha meg nem unható magas művészetet kapjuk tőlük, amit megszoktunk, és amely nem fogy ki az inspirációkból. A kvartett (Dresch Mihály szaxofon, fuhun, furulya, Lukács Miklós cimbalom, Hock Ernő bőgő, Baló István dobok) legutolsó lemeze a  Fonó kiadásában megjelent Fuhun, 2012 decemberében az év jazzlemeze lett.

Világzenei nap Eastwing Group, Nufolk zenekar
Az Eastwing Groupban Frankie Látó és Kéry Gábor hegedű és gitár kooperációja hozza létre a különleges hangzású és dinamikájú, egyedien interpretált saját kompozíciókból álló koncert műsort, amihez nagyszerű zenészek csatlakoztak és szerzeményeikkel, professzionális muzsikájukkal teszik teljessé a zenekari hangzást, atmoszférát. A Budapest Nufolk Revolution december elején adta ki első EP lemezét amelynek címadó dala, az Indul az élet, mely három hónapja forog a Petőfi Rádión.

Ünnepi program: Creative Art Trio, Ferenczi György és a Rackajam
Ferenczi Gyuriék voltak az elsők, akik képesek voltak 20-21. századi kontextusba rántani az ikonikus költőt, akiről mindaddig senki nem gondolta volna, hogy jól áll neki a rock, a koncerteken mégis boldogan csápolt a közönség a Petőfi-dalokra. A Creative Art Trióban a jazz három nagymestere (Vukán György, Berkesi Balázs és Balázs Elemér) mutatja be a magas szintű együttjátszás örömét.

HaTeha szerdai táncház
A Fonó hires szerdai táncházában februárban indult az új táncanyag: Küküllő mente. Bekapcsolódni kezdő és haladó szinten, párral vagy pár nélkül egyaránt lehet. Muzsikál az Üsztürü és a Szeret felváltva, a folkkocsmában vendégzenekarok adják a talpalávalót. Házigazdák: Kocsis Enikő és Fitos Dezső, valamint a Szentendre Táncegyüttes tagjai.

Berka-Felvonó moldvai, vonós táncháza
Várunk mindenkit sok szeretettel a Berka Együttes és a Felvonó Zenekar közös moldvai-vonós táncházába! Táncház egyszerre két helyszínen, tánctanítással. Az esti táncház előtt a gyerekek tanulhatnak Gubik József tánctanártól. Muzsikál a Felvonó zenekar. 17.00-18.30 5-12 éves korosztály, 18.30-20.00 11-16 éves korosztály.

Vonón innen vonón túl
Sok olyan magával ragadó muzsikát találunk a Kárpát-medencében, amelyek talán kevésbé ismertek, nem is a megszokott hangszereken és zenekari felállással szólalnak meg, de mégis figyelemre, és – ami még fontosabb - remek mulatságra érdemesek.  A Vonón innen, vonón túl klub a sokak által szeretett Poros Klubot kiegészítve ilyen vidékek zenéinek, táncainak ad otthont. A gyimesi táncokat a résztvevők  Berecz Istvántól, a Fölszállott a páva vetélkedő nyertesétől sajátíthatják el. A kolo és más délszláv táncokhoz a Kolo együttes muzsikál majd. A Talabille együttes estjén pedig a bourdon- és pásztorhangszereké lesz a főszerep havonta egyszer.

Erdélyi zenészek klubja
„Szétszóródtunk, de ismét találkozni akarunk.” Ebben segít a Fonó Budai Zeneház, ahol havonta egyszer az erdélyi zenészek mindenkit, mint anno Erdélyben, szívesen látnak és hívnak az Erdélyi zenészek klubjába.

Hobo Klub
Havonta egyszer Hobo és Bandája – Póka Egonnal és legkiválóbb tanítványaival, ifj. Tornóczky Ferenccel Fekete Kovács Kornéllal és Szakadáti Mátyással – várja a rajongókat a Fonóban. A klub programja mindig új, mindig más és mindig meglepő. Inspiratív, intellektuális este nosztalgiázóknak és újoncoknak egyaránt.

Forrás és további infó:
www.fono.hu
www.facebook.com/fonobudaizenehaz