Főkép2012 novemberében jelent meg az akkor már 27 éve nem koncertező Led Zeppelin 2007-es, londoni O2 Arenában felvett, két órás koncert DVD-je. Az esemény nem hagyta hidegen a hazai hard rock, blues érát sem. Január 25-én a Barba Negrában három ismert formáció, a Takáts Tamás BB., a Lead Zeppelin, valamint a legnagyobb magyar rock-torokként nyilvántartott Rudán Joe és együttese, a Coda tiszteleg a stílus legnagyobbjai előtt.
 
Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere, Takáts Tamás bő két évtizede hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et, Gál Gábor gitárossal. Gyorsan kiderült, hogy több lesz a társulatból, mint hobbibanda, a kiskluboktól a legnagyobb fesztiválokig mindenhol nagy sikert aratott bluesműsoruk. Akárcsak az1991-től megjelenő albumok, sok saját dallal, illetve klasszikus szerzemények feldolgozásaival. Néhány évvel ezelőtt a zenekar elhagyta nevéből a „dirty” szót. Teljes joggal, hiszen nem piszkos, hanem nagyon is tiszta forrásokból meríti muzsikáját Takáts Tamás (aki az éneklésmellett gitározik és szájharmonikán is játszik), Gál Gábor, valamint Patyi Sándor basszusgitárosés Mike Zsolt dobos: az amerikai blues és a magyar rock legjobb hagyományait ötvözikkarakteres dalaikban.A Takáts Tamás Blues Band védjegye: „minden hangot a zenészek saját kezűleg játszanak, az énekes pedig a saját hangján énekel”...
 
A Lead Zeppelin 2004-ben február 22-én Jimmy Page 60. születésnapja alkalmából megrendezett koncerten alakult. Sághy Kálmán – ének, Sipeki Zoltán (Deák Bill, Zorán, Presszer, stb.) – gitár, Vörös Gábor (Omen, Piramis) – basszusgitár, Gerdesits Ferenc (Quimby) – dob. A kihagyhatatlan slágerek (Stairway to Heaven, Rock N` Roll, Black Dog) mellett a zenekar nem riad vissza az olyan számok interpretálásától, mint a Dazed and Confused vagy Whola Lotta Love.
 
A Barba Negra koncert különlegessége, hogy a kiváló formáció vendégül hívja a méltán legnagyobb magyar rock-torokként nyilvántartott Rudán Joe-t (ex-Pokolgép, ex-P. Mobil, Mobil Mania), és egykori legendás együttesét a Coda-t. A két zenekar koncertje átállás nélkül megy. Dalonként cserélődnek ki az egyes szekciók (ritmus, gitár, ének), míg az egyik koncert fokozatosan átúszik a másikba. A két órás koncerten a Led Zeppelin mellett a Deep Purple legnagyobb slágereit is felelevenítik.
 
A koncertek után rockbuli hajnalig Dj. Gondával!
 
Időpont: 2013. január 25. 21:00
Helyszín:
Barba Negra Music Club (XI. ker. Prielle Kornélia u. 4.)
Vendég: Lead Zeppelin, Coda & Rudán Joe
Belépőjegy: elővételben:  1200 Ft, a helyszínen: 1500 Ft

Forrás és részletek: www.barbanegra.hu