Főkép
december 1., szombat

20.00 - 2x2+1 Tóth Evelin - Kardos Dániel duó, David Yengibarjan Trió
 
december 3., hétfő
20.00 - „Szabad esték” – Téridő Jam, kortárs improvizatív tánc
 
december 5., szerda
18.30 - HaTEha Szerda – a legjobb táncház széles e hazában
 
december 6., csütörtök
17.30 - Játszó-Táncoló- az egész családnak, népi dalok, játékok, tánc
19.30 - Poros klub – magyar népzene és néptánc
 
december 7., péntek
17.00 - Tekergő gyerektáncház a Felvonó együttessel
20.00 - Berka és a Felvonó zenekar táncháza
 
december 10., hétfő
18.30 - „Szabad esték” – Impro hétfő. Kontakt tánctanfolyam és jam
 
december 11., kedd
14.00 - Mirkó királyfi – Magyar népmese
 
december 12., szerda
14.00 - Mirkó királyfi – Magyar népmese
18.30 - HaTEha Szerda – a legjobb táncház széles e hazában
 
december 13., csütörtök
17.30 - Játszó-Táncoló- az egész családnak, népi dalok, játékok, tánc
19.30 - Poros klub – magyar népzene és néptánc
 
december 14., péntek
20.00 - Erdélyi zenészek klubja, 20 éves az Üsztürü, 1 éves a Heveder, 5 éves a Harmadik. Jubileumi gálakoncertek Fonó 17 Kiskarácsony Borkarácsony
 
december 15., szombat
20.00 - A Góbé lemezbemutató koncertje, Berecz András estje - Fonó 17 Kiskarácsony Borkarácsony
 
december 17., hétfő
19.30 - „Szabad esték” – Szabad zene műhely
 
december 19., szerda
18.30 - HaTEha Szerda – adatközlők Erdélyből - a legjobb táncház széles e hazában
 
december 21., péntek
17.00 - Tekergő gyerektáncház a Felvonó együttessel
20.00 - Berka és a Felvonó zenekar évzáró táncháza
 
december 22., szombat
Néptáncosok karácsonya - Fonó táncegyüttes
 
december 27., csütörtök
20.00 - Hobo Karácsony – Hobo Klub évzáró „Fonó-Ami belefér”
 
december 28., péntek
20.00 - Both Miklós Folkside Project, Magyar Vista Social Club, Buda Folk Band „Fonó-Ami belefér”
 
december 29., szombat
20.00 - Balogh Kálmán és a Karaván Familia, Balázs Elemér Group: Magyar népdalok km.: Herczku Ágnes, Etnofaun zenekar és vendégei: Bocskor Bíborka és Horváti Kata „Fonó-Ami belefér”
 
december 30., vasárnap
20.00 - Jazz előszilveszter : Balázs József Quintet, Dresch Quartet, vendég: Borbély Mihály, Geröly Tamás Trió, Ágoston Kártett „Fonó-Ami belefér”
 
december 31., hétfő
20.00 - Hagyományos Folk Szilveszter a Téka zenekarral „Fonó-Ami belefér”
 
Tóth Evelin – Kardos Dániel duó, David Yengibarjan Trió
Tóth Evelin világéletében saját, önálló útját járta; sajátos, egyedi technikát alakított ki amit leginkább a test egyfajta hangszerként való, szabad improvizatív használata jellemez. Yengibarjan népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, az argentín tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.
 
Kiskarácsony Borkarácsony
Érzékek kavalkádja a Fonóban…, avagy a különleges zenei élmények mellé feledhetetlen boros élményeket párosítunk…a többit rátok bízzuk.
 
Jubileumi gálakoncertek: Fonó 17 Erdélyi zenészek klubja, 20 éves az Üsztürü, 10 éves a Heveder, 5 éves a Harmadik
Az 1992 májusában alakult és azóta számos országban sikert arató Üsztürü idén ünnepli 20. születésnapját. Az egyik legismertebb erdélyi zenekar, a Heveder ebben az évben 10 esztendős, míg a kolozsvári 2007 őszén két zenekar, a szamosújvári Sóvirág és a székelykeresztúri Cikász tagjaiből született (szó szerint) Harmadik zenekar idén 5 éves.
 
Fonó 17 A Góbé lemezbemutató koncertje, Berecz András estje
Az idei őszi HaTeha Szerdák egyik állandó zenekara, a közkedvelt Góbé lemezének bemutató koncertje.
 
HaTeha Szerda – a legjobb táncház széles e hazában
A város legnépszerűbb táncháza szerdánként a Fonóban. Idén az Észak-Mezőség táncaival ismerkedünk kezdő és haladó szinten egyaránt több teremben. Minden szerdán négy tánctanár, egy énektanár, egy furulyatanár, két zenekar és havonta egyszer erdélyi hagyományőrzők várják a résztvevőket.
 
Berka és a Felvonó zenekar táncháza, Tekergő gyerektáncház
A Berka Együttes és a Felvonó Zenekar közös moldvai-vonós táncházában egyszerre két helyszínen, tánctanítással várunk mindenkit! Akik a zenét szeretnék csak élvezni, őket várja a hangulatos folkkocsma. Novembertől a Berka-Felvonó táncház előtt a gyerekek tanulhatnak. Muzsikál a Felvonó zenekar. Tánctanár Gubik József. 17.00-18.30 5-12 éves korosztály, 18.30-20.00 11-16 éves korosztály.
 
Poros Klub és Játszó-Táncoló
Régi családi zenekarok és falusi közösségek hangulatát idéző esték a Fonóban, minden csütörtökön a Porteleki családdal. Előtte Játszó-Táncoló a családoknak Nagy Zoltán József vezetésével.
 
Szabad esték
A Szabad estéken táncosok, zenészek és színészek végre közös platformra kerülnek. A szabad improvizáció veszélyes műfaj: az előadók folyamatosan meglepik egymást, de eközben nem zökkenhetnek ki a saját történetükből. Az est házigazdája: Rubik Ernő Zoltán.
 
„Ami belefér”… évzáró sorozatunk egyfajta „best of” is, szemezgetve a Fonó idei legemlékezetesebb élményeiből.
 
Hobo Karácsony – Hobo Klub évzáró
A havonta egyszer, szombat esténként a Fonóban jelentkező Hobo klub évzáró koncertje. Hobo és Bandája – Póka Egonnal és legkiválóbb tanítványaival, ifj. Tornóczky Ferenccel és Szakadáti Mátyással – várja a rajongókat. A karácsonyi recept hozzávalói: az elmaradhatatlan blues, a rock and roll, kuplék, versek, vagyis egy inspiratív, intellektuális este nosztalgiázóknak és újoncoknak egyaránt.
 
Both Miklós Folkside Project, MagyarVista Social Club, Buda Folk Band
A figyelemre méltó, folkprogrockot művelő Napra zenekar alapító-vezető-gitáros-énekesének, Both Miklósnak új formációja ismét a Fonóban lép fel. Az este másik vendége a MagyarVista Social Klub, melynek különböző ismert zenekarokból érkezett tagjai azon dolgoznak, hogy sajátos hangvétellel, jól felismerhető egyéni stílusban hozzanak közel egymáshoz eltérő zenei világokat.
 
Balogh Kálmán és a Karaván Familia, Balázs Elemér Group: Magyar népdalok km.: Herczku Ágnes, Etnofaun zenekar és vendégei: Bocskor Bíborka és Horváti Kata „Fonó-Ami belefér”
Balogh Kálmán napjaink egyik legismertebb cimbalmosa, aki sokat tett a cimbalom népszerűsítéséért. Szerte a világon muzsikált, nemcsak népzenészekkel, hanem szimfónikus és jazz zenekarokkal, kortárs együttesekkel. Magyarország egyik legkedveltebb jazz-zenekarának évadzáró klubjában ezúttal a group Magyar népdalok cjmű CD-jének dalai hangoznak el, vendég Herczku Ági.
 
Jazz előszilveszter
Balázs József Quintet, Dresch Quartet, vendég: Borbély Mihály, Geröly Tamás Trió, Ágoston Kártett. Dresch Mihály nélkül nem is lehetne előszilveszter a Fonóban. Az este a Balázs József Trióval, Borbély Mihállyal és Geröly Tamással lesz teljes. Inspiratív zenei gondolatok, rákészülés az óévbúcsúztatásra, feledhetetlen este, ahogy lenni szokott.
 
Hagyományos Folk Szilveszter a Téka zenekarral
A Fonós Folk Szilveszteren reggelig mulatunk. Szorozd meg a Fonó idei legjobb táncházait hárommal, adj hozzá némi aperitivet, pezsgőt és finom vacsorát, fűszerezd meg jó társasággal és ne hagyd ki idén sem!