FőképA kreatív és virtuóz muzsikusokból, három különböző zenei egyéniségből alakult krakkói vonóstrió a múlt év végén rögzítette lemezre a koncert programjában hallható Bartók és Kodály műveket. A felvétel ősbemutatónak számított Lengyelországban, mivel ott eddig ezeket a műveket senki nem vette fel lemezre ilyen terjedelemben. A lemez igen nagy sikert aratott otthon és külföldön egyaránt, számos igen kedvező kritika jelent meg róla. A három ifjú művész sikeresen keltette életre a magyar mesterművek színeit és kontrasztjait. Virtuóz előadásmódjuk, ízes és meleg hangzásuk következtében az általuk előadott muzsika egyszerre dinamikus és leheletfinom (szubtilis), és egyben igen újszerű is: sikeresen kapcsolja össze a magyar virtust a szláv lélekkel.
 

Program: 

Bartók Béla: 44 duó két hegedűre SZ 98, BB 104

Kodály Zoltán: Szerenád két hegedűre és mélyhegedűre, Op. 13.


Előadók: 

Anna Wójtowicz: I. hegedű

Paweł Wójtowicz: II. hegedű
Elżbieta Gromada: mélyhegedű

A három kiváló lengyel művész Bartók és Kodály interpretációiban a magyar virtus egyesül a szláv lélekkel. A krakkói komolyzenei formáció 2011-ben rendhagyó vállalkozásra szánta el magát, hiszen az általuk lemezre vett Bartók és Kodály műveket Lengyelországban korábban még soha senki nem rögzítette ilyen terjedelemben.

A vonóstrió koncertje a Bartók Béla Emlékházban (Budapest, II. kerület, Csalán út 29.) lesz 2012. november 10-én 19.00 órakor.


Forrás és részletek: www.lengyelintezet.hu