FőképA tavaly megalakult Historium Kiadó a könyvkiadás mellett a kezdetektől fogva fontosnak tartja különféle történelmi-kulturális rendezvények szervezését is. 2012 első felében két kisebb rendezvényt (Középkori est, II. Római est) és egy kétnapos hagyományőrző fesztivált, az I. Historium Történelmi Napokat hozták tető alá. Az év második felében a Historium számos programot szervez önállóan, ezek közül egyet Budapesten, és három magyarországi megmozduláson is részt vesz.


A Historium Kiadó bemutatkozása
a Győri Könyvszalonon
(Győr, november 11.)

 
Az idei Győri Könyvszalonon bemutatkozik a Historium Kiadó is. A vasárnap délutánra, 13:00-ra eső beszélgetést a kiadó vezetője, Bíró Szabolcs vezeti a Győri Nemzeti Színházban felállított Pódiumszínpadon, ahol Benyák Zoltán, Marcellus Mihály és Urbánszki László is jelen lesz. Az egyórás beszélgetés után a szerzők az Írók Szalonjában dedikálják műveiket, melyeket a helyszínen a Xantusz könyvterjesztő vállalat standjánál lehet majd megvásárolni.
 
Középkori est Bíró Szabolccsal
(Dunaszerdahely, november 23.)

 
November folyamán jelenik meg Bíró Szabolcs új könyve, az Ulpius-ház Könyvkiadó által gondozott Non nobis, Domine második, egyben záró kötete, Az utolsó vörös barát. Ezzel egyidőben, korlátolt példányszámban jelenteti meg a Historium Kiadó a regény egykötetes kiadását is, mely Magyarországon piaci forgalomban nem lesz elérhető, csupán a könyvbemutatókon, illetve a környező országok magyarlakta területein lehet majd hozzájutni. Mindkét könyvet ugyanazon az esten, november 23-án (pénteken), a dunaszerdahelyi Csemadok Ház nagytermében mutatják be, 18:30 órai kezdettel, érdekességekkel, borkóstolással, falatozással és vetítéssel egybekötve. A belépés és a fogyasztás természetesen ezen a rendezvényen is díjtalan lesz.