Főkép

A Rekviem Dokumentumfilm Fesztivál jóval többet ad, mint könnyes történetek dokumentálását, megfilmesítését. Valódi filmélményeket kínál a nemzetközi dokumentumfilmes mezőny legjobbjaitól és bemutatja miképp varázsolható elénk interjúkból, megrendezett szituációkból, hangfelvételekből, archív tekercsekből igazi mozi. Olyan alkotók munkáit láthatjuk, akik a legkényesebb témákat képesek korszerű filmes nyelven feldolgozni. Erőfeszítéseiket fesztiváldíjak, közönségsiker koronázza.
 

Miért fontos, hogy a „gyilkos mezők” hóhérai a kamera előtt ismerjék el tetteiket? Képes-e egy film nemzetközi jogi eljárásokat befolyásolni? Van-e és hol van antiszemitizmus napjainkban, és lehet-e ellene harcolni? Tud-e egy színházi előadás egy tömegmészárlást átélt túlélő számára megbékélést nyújtani? Lehet-e egy propaganda célra készített anyagot dokumentumfilmként használni?
 

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszegetnek az Uránia moziban 2012. október 26-án, 27-én és 28-án a Romédia Alapítvány által, az Auschwitz-rekviem programsorozat keretében szervezett dokumentumfilm fesztivál filmjei, és a filmek kapcsán szervezett beszélgetések.

Rekviem Dokumentumfilm Fesztivál
Tömeggyilkos hatalmak: történelem és emlékezet a 21. században
 
Időpont: 2012. október 26-28.
Helyszín: Uránia mozi
A vetítésekre a belépés ingyenes.

Forrás és részletek: www.urania-nf.hu