FőképA tavalyi két csarnokkal ellentétben idén háromban rendezik meg a Hangfoglalást a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. Így lehetőség nyílik arra, hogy a hangos és a kicsi hangerővel megszólaló hangszereket külön helyszínen helyezzék el. Az ’A’ csarnokban a zenés beszélgetéseket, workshopokat bárki zavartalanul hallgathatja, a ’B’ csarnokban pedig lehet zúzni a gitárokkal, püfölni a dobokat. A ’C’ csarnokban három színpadon három napon át váltják egymást a jobbnál jobb zenekarok, különleges formációk. A Hangfoglaláson lényegében minden stílus képviselteti magát, az electrotól a metalon, a popon, és a jazzen át a népzenéig. Fellép többek közt Radics Gigi, Busa Pista, Sterbinszky, a Leander Rising, a Grenma, a Söndörgő, a Wasabi Kht, Ferenczi György és a Rackajam, a Cherry Bomb, a Cadaveres, a Beatrice, az Intim Torna Illegál, a Fresh Fabrik, Molnár Ferenc Caramel, a Belmondo, a Sárik Péter Trió és a Kozmix.

A koncertek mellett több tucat hangszerbemutatót is meg lehet lesni, méghozzá a magyar zenei élet legjobbjainak előadásában. Ott lesz a Hangfoglaláson Szappanos György, Lukács Peta, Kottler Ákos, Markó Ádám, Dandó Zoltán, Nagy Ádám, Vörös Attila és Pribojszki Mátyás is. Idén egy igazi nagyágyú is gitárbemutatót tart, ő Ryan Roxie, Alice Cooper gitárosa. Az amerikai zenész számos világsztárral dolgozott már együtt, például a Guns N’ Roses-ból ismert Gilby Clarke-kal és Slash-sel.

És ha mindez még nem elég, rengeteg közönségtalálkozónak, dedikálásnak is helyet ad a SYMA csarnok. Meglátogatja a Hangfoglalást a Subscribe, a Compact Disco, a Mystery Gang, Rúzsa Magdi, a Sugarloaf, a Blind Myself, Sipos Péter az Irigy Hónaljmirigyből, Kalapács József, Kovács Kati, Németh Lojzi, Zséda és Szekeres Adrien.

Több szakmai konferenciát is rendeznek a három nap alatt. Az Artisjus főleg az előadói, és az új internetes jogrendszert érintő kérdéseket, míg a Szerzők Egyesülete a szerzői jogokat fogja boncolgatni. A Magyar Színháztechnikai Szövetség a személyi monitorozás, a hangosítás és a színpadi megvilágítás izgalmas kihívásait vitatja meg. A tavaly csak egynapos producer és dj találkozó kibővülve, az egész rendezvény alatt várja a látogatókat. Az előadások során szóba kerül többek közt a közösségi média hatékony kihasználása a zenei piacon, az igényes színpadtechnikák lehetőségei illetve a fesztiválok és diszkók zajvédelmi problémái.

A Hangfoglalás minden programja ingyenes. A rendezvényt követően október 5-én és 6-án este további koncertek várják az érdeklődőket. Pénteken a Beathoven és a Varga János Projekt, szombaton a Trio Target és a Balkan Fanatik lép fel. Mindkét este a belépő 1000 forintba kerül.

Forrás és további részletek:
www.hangfoglalasonline.hu
www.facebook.com/Hangfoglalas