FőképBudapest legújabb koncertszervező csapata, a Soundkitchen és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös szervezésben mutatja be kedvenc fiatal magyar zenekarait. A szeptemberben induló sorozatban többnyire magyar bandák és dj-k lépnek fel minden csütörtökön a Mappa Klubban.

OKTÓBER 4. 22:00
WE PLANTS ARE HAPPY PLANTS
We Plants Are Happy Plants a 24 éves Bergmann Péter elektronikus zenei kalandja, amely a kezdeti Daft Punk és Radiohead remixek után a saját hangját akarta megtalálni. Állandó programja mellett a We Plants Are Happy Plants bizonyos időközönként nyugodtabb, csöndesebb zenéit is bemutatja. Ez az este is egy ilyen különleges alkalom lesz.

OKTÓBER 11. 21:00
NORBERT KRISTOF ZENEKAR + H.I.N.T.
Kristóf Norbert (vagy fordítva, angolosan Norbert Kristof) 1980-as születésű hazai dalszerző-gitáros-énekes. A Miskolcon született, de Budapesten élő dalnok zenei ízlését a kilencvenes évek alterock-kinálata, közelebbről a Smashing Pumpkins, a Nirvana, a Cure, a Sonic Youth és a Radiohead alakította, de hatottak rá olyan emblematikus dalszerzők is, mint Elliott Smith, Damien Rice vagy a Bright Eyes. E hatásokból, saját szűrőjén keresztül alakította ki a rá jellemző, karakteres “kristófnorbis” álomszerű-melankólikus világot.
A H.I.N.T. ( aka He Is Not There) három huszonéves szlovákiai magyar lány bandája, akik különböző zenekarokban már bizonyítottak (gwerkova, Moustache, Chat Noir, Száj). Saját meghatározásuk szerint „breathing underground”-ot játszanak, de általában a post-rock zenekarok közé sorolják őket.

OKTÓBER 18. 21:30
WATTICAN PUNK BALLET
A Wattican Punk Ballet nevű lehengerlő örmény geg-tánc-punk duó tagságát két testvér Karen és Gaya Arutyunyan alkotja, a Deti Picasso-ból. A zenekar bátran és ezer színben vegyíti a nyers erőt, a funky diszkó ritmusokat és a kaukázusi zenei hatásokat egy elképesztő energiájú koncertélménnyé. Szinte minden egyes számban más és más hangszeren játszanak, hol gitáron, hol billentyűs- vagy ütőhangszeren, olykor felvett loopokat, vagy ritmustöre- dékeket használva fel abból a célból, hogy minél dinamikusabb és sokszínűbb show-t valósítsanak meg.

OKTÓBER 25. 23:00
BELLE BELLE
A 22 éves Nagy Bence dalszerző/énekes/multiinstrumentalista. Első lemeze 2011-ben jelent meg Pain of Horses címmel szerzői kiadásban, amellyel egyértelműen megalapozta helyét a kortárs hazai popzenében. Mind hang- zás, mind zenei ötletek tekintetében egyértelműen hiánypótló az itthoni zenei palettán. A koncertek során egyedül van színpadon, szintetizátorokkal, gitárral, énekkel, valamint számítógépről vezérelt sávokkal; valamint hárman támogatják a vizuális megjelenést, és külön hangmérnök is dolgozik vele.

Helyszín: MAPPA Klub - Trafó
Jegyár: 500 Ft / alkalom

Forrás és részletek: www.trafo.hu