FőképAz Egyesült Államok nyugati partjáról, Portland-ből ősszel Budapestre érkező Tu Fawning a rock, a folk, a new wave és az ambient ötvözete. Zenéjük egyszerre sötét, sejtelmes és varázslatos, melyben több tucat műfaj keveredik, létrehozva ezzel a csak rájuk jellemző, különleges hangzást.
 
Az egyedi hangú Corrina Repp és a multiinstrumentalista Joe Haege évek óta kerülgették már egymást a portlandi zenei szcénában, míg végre 2008-ban úgy döntöttek, hogy Liza Rietz-el és Toussaint Perrault-val kiegészülve megalakítják a Tu Fawning-ot. Együttműködésük első eredménye a Secession című EP lett, mellyel rögtön felhívták magukra az amerikai zenekritikusok figyelmét. A négytagú zenekar az amerikai turnéjuk befejezéseképpen 2010-ben megjelentették első nagylemezüket, a Hearts On Gold-ot.
 
A zenekar idén májusban megjelent legutóbbi lemezén, az A Monumenten új irányba terelte zenéjét, nagyobb hangsúlyt fektetve az ütősök és a szintetizátorok használatára, olyan különleges instrumentumokat is megszólaltatnak, mint a ragini, vagy az üstdob.

Helyszín: MAPPA Klub - Trafó
Időpont: 2012. október 3. 22:00
 
Zenészek:
Corrina REPP & Joe HAEGE – zongora, dob, gitár, ének, sampling
Toussaint PERRAULT – trombita, harsona, dob, gitár, ének 
Liza RIETZ – zongora, hegedű, ének
 
Forrás és részletek: www.trafo.hu