FőképBudapest legújabb koncertszervező csapata, a Soundkitchen és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös szervezésben mutatja be kedvenc fiatal magyar zenekarait. A szeptemberben induló sorozatban többnyire magyar bandák és dj-k lépnek fel minden csütörtökön a Mappa Klubban.

SZEPTEMBER 20. 21:30
EZ BASIC
A budapesti EZ Basic zenekart Szarvas Árpád és Pesztalics Dénes alapította Szegeden a 2000-es évek elején. A duó eleinte kísérleti szobazenekarként funkcionált, céljuk az indie-pop, new-wave, és az elektronikus zene vegyítése volt, a korai felvételeikre olyan együttesek hatottak, mint például a Jesus & Mary Chain, Ride, Primal Scream, Lush, vagy a Suicide. Hello Heavy albumuk felvételeit, már trióként George Shilling brit producer bábáskodása mellett készítették, aki olyan együttesekkel dolgozott már együtt mint a Blur, Primal Scream, The Fall, vagy Bernard Butler.

SZEPTEMBER 27. 21:00
SONAR + RITMIKLIFT
A SoNaR zenekar 2004 óta létezik. Filmzeneszerű, "instrumentális progresszív pop" muzsikájuk masszív, lüktető. Egyszerre lazulós és feszült. Instrumentális hangfolyam, melyben egyaránt fontos szereplők a digitális zajok, a hangszerek határait feszegető örök kísérletezőkedv, a vizualitás élménye, és a mindezeket katarzisként feloldó pop.
A Ritmiklift zenekar jelenlegi formájában 2006-tól működik. A 70-es évek pszichedelikus zenéitől kezdve az elektronikus (tánc)zenékig, a new-wave, indie, grunge és számtalan egyéb stílus hatása érezhető a zenéjükön. A zenekar koncertjein VJ vetít.

Helyszín: MAPPA Klub - Trafó
Jegyár: 500 Ft / alkalom

Forrás és részletek: www.trafo.hu