FőképA Modern Art Orchestra az idei évben egészen merész és újszerű ötlettel fordul a jazz-t kedvelő – vagy azt most megismerni szándékozó – közönség felé. A 2012 szeptemberétől a Millenárison hallható koncertsorozat nem csak abban jelent majd újdonságot, hogy a műfajban szokatlan módon többféle, teljes évadra szóló bérlet közül választhatnak az érdeklődők (pl.: Tomsits Rudolf bérlet, Jávori Vilmos bérlet) hanem abban is, hogy az "Önök kérték" koncerteken előzetes szavazás útján, a közönség válogathatja össze az esteken elhangzó darabokat.
 
Szeptember 16-án, Tomsits Rudolf bérlet keretében a Modern Art Orchestra kreatív stábja által erre az alkalomra átdolgozott, a közönség előzetes szavazatai alapján válogatott filmzenék csendülnek majd fel.

Helyszín: Millenáris Fogadó
Időpont: 2012. szeptember 16. 19:30

 
A zenekar története:
Az együttes 2005 októberében, a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél kezdeményezésére alakult a magyar jazz és klasszikus zenei élet legkiválóbb fiatal muzsikusaiból, akik közül az elmúlt években többen zeneszerzőként is elismerést vívtak ki maguknak. A trombitaművész zeneszerző célja új együttesének megalapításával a kortárs klasszikus zene és a jazz határainak áthágása, új hangzások és stílusok keresése, létrehozása, mindemellett a progresszív jazz muzsika és a kortárs klasszikus zene népszerűsítése volt, különös hangsúlyt fektetve ezeken belül a magyar szerzők által írt darabok bemutatására.
 
A zenekar, alapítása óta kizárólag kortárszenei repertoárral rendelkezik, amely esztendőről esztendőre növekszik, köszönhetően elsősorban a Modern Art Orchestra körül tevékenykedő szerzőknek, akik az együttes létezését is elegendő inspirációnak érzik a komponáláshoz. A kortárszenei műhelyként működő zenekar fiatal kora ellenére is példa értékű tevékenységet folytat. Tudatos műsorpolitikájának köszönhetően, fennállása óta több mint tízórányi olyan új kompozíció született meg, ami kifejezetten a Modern Art Orchestra számára íródott. Ez a minden túlzás nélkül rekordnak mondható adat nem csupán statisztika, de az együttes kiemelkedő alkotó- és inspiráló tevékenységét is kellőképpen illusztrálja.
 
A nonprofit közhasznú kft.-ként működő zenekar a megalapításkor kitűzött céljait szem előtt tartva évek óta sikeresen rendezi meg párhuzamosan futó koncertsorozatait, melyek gerincét szerzői estekből és ifjúsági ismeretterjesztő előadásokból álló előadások alkotják. Azáltal, hogy a zenekar elsődleges célja a legtehetségesebb magyar zeneszerzők műveinek műsorra tűzése, illetve hogy az együttes szakmai színvonala és a muzsikusok átlagon felüli képzettsége nem szab határt a bemutatandó alkotásoknak, a Modern Art Orchestra élen jár az új magyar művek létrehozásának és bemutatásának elősegítésében.
 
Bérlet ára: 5400 Ft
Elővételi jegyár: 1800 Ft
Helyszíni jegyár: 2000 Ft
Szakmai jegyár: 1000 Ft

Részletes információk: http://mao.hu/programok/berletek/
Forrás: www.millenaris.hu