FőképA Historium Könyv- és Lapkiadó történelmi novellaíró pályázatot hirdet amatőr prózaíróknak a Hunyadi család életének, sorsának, tetteinek témakörében, A holló évszázada címmel.
 
Pályázati feltételek:
- Pályázhat minden olyan magyar anyanyelvű (bármely országban élő) amatőr szerző, aki már elmúlt tizenöt éves, és nem rendelkezik önálló (nyomtatásban is megjelent) kötettel.
- A pályaműveknek a 15-16. században kell játszódniuk, és mindenképpen kapcsolódniuk kell valahogy a Hunyadi család valamely tagjához.
- A pályaművek minimális terjedelme 10.000, maximális terjedelme 30.000 leütés (szóközökkel).
- Kizárólag polgári névvel vagy magyar csengésű művésznévvel lehet jelentkezni.
- A pályaműveket e-mailben várjuk a historium.kiado@gmail.com címre, kizárólag csatolt állományként. A tárgy mezőbe kérjük beírni a következőt: „A holló évszázada – pályamű”.
- Egy pályázó csak egy művel jelentkezhet, mely nem jelent meg nyomtatásban, és melyet nem nyújtott be másik pályázatra!
- Postai úton beküldött kéziratokat nem fogadunk el érvényes pályamunkának, ilyen anyagot nem őrzünk meg és nem küldünk vissza!
 
Beérkezési határidő: 2012. november 1.
 
Eredményhirdetés: 2012. december 1.
 
Díjazás:
- A legjobb írások megjelennek a kiadó A holló évszázada című antológiájában, 2013 tavaszán, a Fiatal magyar prózaírók sorozat részeként.
- A kötetbe bekerült szerzők fejenként 10 tiszteletpéldányt kapnak a megjelent könyvből.