Főkép

A tavaly megszűnt Pókember-füzeteket a Kingpin kiadó által útnak indított új Pókember-sorozat hivatott folytatni, amely kéthavi megjelenésével nem hagyja megtörni az immár évtizedek óta tartó folyamatosságot. Ezzel párhuzamosan indult útjára a Marvel+ című képregénysorozat annak érdekében, hogy a Pókember-sorozat megjelenése közti hónapokban se maradjanak olvasnivaló nélkül a képregényrajongók.

A Marvel+ sorozat emellett különleges, eddig meg nem jelent történeteket tartalmaz, amelyekben új és már ismert szuperhősök is feltűnhetnek, a történetek pedig komolyak és humorosak is lehetnek egyaránt.

A sorozat első füzetei a külön kötetben is megjelent A Bosszú Angyalai - Polgárháború utáni történéseket mutatják be és folytatják azt, ahol az utolsó könyvben félbemaradt. A kezembe került kiadvány igazi csemege lehet a Marvel univerzum rajongóinak, hiszen egy rendkívül izgalmas és látványos epizódot tár elénk, amely már a kezdetétől fogva maximális fordulatszámon pörög.

A Bosszú Angyalai Manhattanbe érkeznek, ahol egy csapat szimbiótával veszik fel a harcot. A Pókember-történetekből ismert Venomhoz hasonló lényekről kiderül, hogy ők tulajdonképpen a helyi lakosság, akiket egy, az űrből érkezett vírus változtatott át szörnyeteggé. Miután Vasembernek és társainak sikerül kiiktatni a parazitákat, a nyomokat követve eljutnak Latvériába Fátum Doktorhoz, aki leginkább a Fantasztikus Négyes legnagyobb ellenségeként lehet ismert. A vele való ütközet során kiderül, hogy Fátumnak új pusztító erő van hatalmában, amely a Vasemberrel való öszecsapásnak és egy véletlen balesetnek hála az egész emberiség sorsára hatással lehet.

A füzet roppant igényes kivitelezésű, a színpompás oldalak szemkápráztató akciókkal vannak tele, a vékony füzetbe pedig szinte lehetetlen módon nagyon sok új történést sikerült beletömöríteni. A lenyűgöző látvány mellett természetesen a sztori is bővelkedik a meghökkentő fordulatokban és csavarokban, ami mellett természetesen a szokásos humor sem maradhat el. A megjelenésnek hála pedig most nem is kell olyan sokat várnunk ennek a nagy horderejű történetnek  folytatására, mint a korábbi kötetek megjelenése esetében.