FőképA Duna Karnevál különleges programsorozat a néptánc és a népzene, a világ- és kortárs tánc, a fúvós-, szimfonikus- és világzene ötvözetével, a fellépő országok sokszínű kultúrájával. A külföldi vendégek között egyaránt megtalálhatók a határon túli magyar hivatásos és hagyományőrző, Európából és Ázsiából érkezett egzotikus társulatok is. Az idei évben 10 külföldi együttes közel 300 művésze érkezik a Duna Karneválra. Meghívott országok: Azerbajdzsán, India, Kína, Törökország, Ukrajna, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia…

Június 16-án, szombaton Karneváli Felvonulás köszönti a rendezvénysorozatot. Közel 1000 táncos és zenész teremt valódi karneváli hangulatot Budapest szívében. Az együttesek a Szent István Bazilikától Vörösmarty térre érkezve késő estig tartó táncgálával és táncházzal köszöntik a Karnevált.

A Duna Karnevál gálaműsorán, június 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 300 művészének közös előadását élvezheti a közönség a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes közreműködésével.

A Duna Karnevál rendezője a Duna Művészeti Társaság, igazgatója Mucsi János, a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Harangozó Gyula – díjas koreográfus.

A programsorozat fővédnöke: BOGYAY KATALIN, UNESCO Közgyűlés Elnöke, Nagykövet

Háziasszony: MAGONY SZILVIA

Helyszínek: Vörösmarty tér, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Duna Palota, Hagyományok Háza, Mátyásföld – Erzsébetligeti Színház, Budafok – Záborszky pince, Üröm.

A program-, és szereplőváltozás jogát a rendezőség fenntartja.

Forrás és részletes program: www.dunaart.com