FőképAki látta a sorozat első kettő – a Cigányok és A’ filozófus című előadásnak megfelelően merőben eltérő stílusú, hangulatú – estjét, már tudja: a Kettőspont –  AEGON-est élvezetes, gondolatébresztő művészeti összjátékot nyújt egyetlen alkalomra.

Kihagyhatatlan tehát, mert bár sorozatról van szó, egyetlen estből sincs ismétlés. A Kettőspont – Eszéki Erzsébet koncepciója szerint – más szemszögből, más művészeti ágakkal közelíti meg egy „katonás” produkció kiragadott témáját vagy jelenetét. Szabad, akár szokatlan művészeti képzettársításokkal. 

2012. május 24-én 19 óra
Katona József Színházban Kettőspont – AEGON-est a Katonában
A Kispolgárokról, másképp


“...a múlt valamit rakott a puttonyomba, ami csak az enyém, és én görcsösen tudni akarom, mi az...” – Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz
Házidazda: Fullajtár Andrea
Segítői a játékban:
Pálmai Anna, Ötvös András – a Katona József Színház színművészei
Zene: Dés László – szaxofon
Dés András – ütőhangszerek
Tánc: Horváth Zsófia, Rózsahegyi Orsolya,
Grecsó Zoltán, Tókos Attila
Vendégek:
Grecsó Krisztián – író, a 2012-es AEGON Művészeti Díj kitüntetettje,
Török Ferenc – filmrendező
Szerkesztő: Eszéki Erzsébet

A kiindulópont ezúttal a Kispolgárok, illetve Zsámbéki Gábor rendezésében a sokrétű, izgalmas előadás egyik mozzanata: a nemzedékek együttélése. (De a Kettőspont érthető és élvezhető akkor is, ha valaki nem látta még a repertoár ezen darabját). Értjük-e egymást? Átadható-e a tudás, a tapasztalat? Mit jelent a folytonosság? A saját identitásunk kialakításához miért fontos a gyökereink megismerése?

A május 24-i esten másképp közelítünk mindehhez, erre az alkalomra készülő tánccal, ehhez választott irodalmi művekkel és mai, élő zenével – ezúttal Fullajtár Andrea vezetésével.