FőképCsendeskabinok, hallásszűrés, kabinfestés és zene – a Hallás Világa Nonprofit Kft. rendhagyó módon kívánja felhívni a figyelmet a környezeti zajhatásokra, a hallás fontosságára, és arra, hogy mindenkinek érdemes naponta néhány percet csendben töltenie.

A nonprofit szervezet – egyedülálló kezdeményezésként – májusban csendeskabinokat helyez ki Budapest különböző pontjaira, hogy az emberek az utcákon szembesülhessenek az őket körülvevő zajokkal. A kabinokat előtte képzőművészek dekorálják ki, május végén pedig a Millenáris Parkjában lesznek láthatók – a projekt zárórendezvényén.

Ennek keretében május 26-án 16 órától nagyszabású ingyenes koncertsorozatra – és hallásszűrésre várnak mindenkit a Millenáris Parkjába, ahol fellép többek között a Kaláka, majd Érdi Tamás zongoraművész, Palya Bea és Dés András. Az est során megmutatjuk, mi az a hangerő, amelyik egészséges a fülnek; milyen fontos a látvány annak, aki gyengén hall (a Kiégő Izzók megfestik az épületet); és milyen fontos a hallás annak, aki nem lát (Érdi Tamás zongoraestjével). Ezen az esten ajánlják fel a kidekorált – alkalmi képzőművészeti installációként is funkcionáló – csendeskabinokat hátrányos helyzetű térségek egészségügyi intézményeinek, és ekkor zárul azon árverés, amelyiknek a bevételét ugyancsak jótékony célokra fordítják. A színpadra sorakoznak ebből az alkalomból azok a diákok is, akik utazásokat nyernek osztályuknak az országos, Miért olyan nagy a füled? címmel meghirdetett pályázaton. 

2012. május 26. szombat
A hallás világa

Voltál ma már csendben?
Helyszín: Park, Fogadó
Időpont: 16.00 
Jegyár: A belépés ingyenes!

Forrás: www.millenaris.hu