FőképAz énekes és oudművész Stefan Sablic által alapított Shira u’tfila egy több népcsoportot és hitvilágot felölelő együttes, amelyet a zsidó-spanyol, ottomán-török, arab és balkáni zenei hagyományok sokszínűsége és gazdagsága ihletett.
A Shira u’tfila eddig hét CD-t jelentetett meg, egy tucat országban koncertezett, és számos kutatási és gyártási projekt részese volt a balkáni, mediterrán és közel-keleti szefárd zene területén. Az együttes szenvedélyesen elegyíti egymással a klasszikus tradíciók terén szerzett tudását és azok megőrzése iránti elkötelezettségét az improvizációra való hajlamával és integráló képességével. Jellegzetes hangzásviláguk modern „csavart” ad történelmi örökségüknek.

Palya Bea sokszínű pályáján a népzene, a közép- és kelet-európai gyökerekből táplálkozó világzene és a jazz mellett a szefárd zene is egy sarokpont már egy ideje. Ezt a különleges kultúrát értelemszerűen a női oldal érzékeny bemutatásával világítja át, és előadói talentumát ismerve valóban kihagyhatatlan estnek nézünk elébe.

Shira u’tfila; Palya Bea
Szefárd est
2012. május 9. 19:30 - 22:00

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Jegyárak: 2200, 3700, 5500, 6900 Ft

Forrás és további információ: www.mupa.hu