FőképAz ENSZ 2012-t „ A fenntartható energiát mindenkinek!” nemzetközi évének nyilvánította.
3 egymással összefüggő célt állítottak fel ezzel kapcsolatban:
1. biztosítani minden ember számára a hozzáférést a modern energiaszolgáltatásokhoz,
2. megduplázni az energiahatékonyság javulásának ütemét,
3. megduplázni a megújuló energia részesedését a „globális energia mixben”.
A cél pedig az, hogy 2030-ra mindenki számára hozzáférhető legyen a fenntartható energia.
A II. Tudományfesztivál ennek jegyében rendezi meg háromnapos rendezvénysorozatát, nem csak tudósoknak!
 
A rendezvény április 20. és 22-e között lesz (ingyenesen) látogatható a TIT Kossuth Klub, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Bolyai Pedagógia Alapítvány és az Outdoor Misson Kft. közös rendezésében. Helyszínek: Budapest Palota negyede, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Pollack Mihály tér, és a Kossuth Klub.
 
Dr. Zárug Péter Farkas fesztiváligazgató célja, hogy minden korosztály számára elérhetővé tegyék, megszerettessék a tudományokat, jobban megismertessék a környezettudatosságot, a jövő fontos problémáit, amelyek megoldását a most felnövekvő generációnak kell megtalálnia és véghezvinnie. A rendezvény pedig mindezt lehetővé teszi.
 
A fesztivált a kicsik számára az öko-játszóházzal teszik vonzóbbá, míg a nagyobbaknak egy Megújuló Energia Tanösvényt állítanak fel a szervezők, amely nemcsak önmagában izgalmas, hanem játék közben a gyerekek sokat tanulnak is. Ezekre a programokra általános iskolás és középiskolás csoportok is jelentkezhetnek, hogy szombaton egy mindent eldöntő döntőben mérjék össze tudásukat a Kossuth Klubban.
 
A Tudás Presszóban, Dr. Fábri György vezetésével, a tudósok mellett a hallgatók is megoszthatják véleményüket, tapasztalataikat a témával kapcsolatban.
 
Ám nem csak a környezettudatos energiák felhasználásával ismerkedhetnek meg a látogatók, hanem nagyszerű kiállításokat is megtekinthetnek a Nemzeti Múzeumban és a Kossuth Klubban. Este pihenésképpen pedig a Budapest Jazz Clubban olyan előadókat hallgathatunk meg, mint a Juhász Gábor Quartet, vagy a Jam Session.
 
További információkat és a programokat az alábbi honlapon érhetnek el: http://tudomanyfesztival.hu/