FőképA showtánc-világbajnok Botafogo Táncegyüttes hatodik, egész estés táncjátéka – Mester és Zuriel - a felhőtlen szórakozáson és látványszínházon túlmenően életbevágó kérdéseket tesz fel. Meg van-e írva az ember sorsa, vagy szabadon alakíthatja azt? A gonoszság vagy az angyali jóság nyer teret a földön? Mindent eldobhatunk-e, ha a számunkra fontos dolgok elhagynak minket? A Zuriel egyébként héber eredetű név, jelentése: „Isten az én kősziklám”. A népszerű SAKK táncjáték alkotógárdája újra összefogott, hogy az együttes ismét nem mindennapi élménnyel ajándékozhassa meg közönségét.
A látvány és a téma között feszülő erős ellentétet használta fel Dalotti Tibor koreográfus arra, hogy elmesélje a mindannyiunkat érdeklő történetet, amely egyúttal betekintést nyújt egy táncegyüttes hétköznapjaiba is, hiszen a Táncmester, a fiatal, tehetséges Srác és egy kibontakozó szerelmi háromszög terepe a táncpróbaterem.
A 25 éves együttes évtizedes önmeghatározása, a „Lélek – Gondolat – Minőség” hármasa ismét értelmet nyer ebben a lenyűgöző darabban.

Időpont: 2012. március 14., szerda 19 óra
Helyszín: Nemzeti Táncszínház, Budapest

Fotó: Dudás Ernő

Forrás: www.botafogo.hu