Főkép A Manó Könyvektől sohasem állt messze, hogy gyerekeknek szóló sorozatokat jelentessenek meg. A kiadó ezúttal a bölcsis korosztályt célozta meg, nem kis sikerrel.
 
Mit taníthat egy könyv az alig két év körüli kis manóknak? Ők még a szülői minta által meghatározottak, mit sem értenek a „felnőtt világhoz”. Ellenben nekik is vannak gondjaik, emellett találkoznak korosztályuk más tagjaival, és erre már lehet alapozni. A sorozat legfőbb témája a barátság és az egymásra való odafigyelés, a történetek pedig a kicsik aggodalmai körül forognak.
 
Ha a járművek éppen nem tartoznak gyermekünk kedvencei közé, az állatok nagy valószínűséggel sikert aratnak. Míg a Guruló pajtások sorozat tagjai különféle jármű alakú könyvek, az Állati jó barátok-sorozat minden darabját egy-egy háziállat alakjára szabták.
 
Pali paci szomorú és rosszkedvű, talán azt hiszi, nincsenek barátai. A többiek gyorsan bebizonyítják, mekkorát tévedett. Matyi malac notórius dagonyázó, akit a többi állat megpróbál tisztaságra nevelni. Vajon sikerrel járnak? Böbe boci rosszul érzi magát, torokfájás gyötri, szegényke megfázott. Most mi lesz? Bogi bari nincs megelégedve a külsejével és inkább elbújik mindenki elől. Ezen hogyan segítenek barátai?
 
A szövegek játékos rímekbe szedett versikék, amelyek többszöri hallgatásra biztosan megfogják a piciket. Rövidségük és kis méretük okán a könyvecskék bárhol, bármikor előkaphatóak, és kiváló útravalók, hiszen akár egy nagyobb zsebben is elférnek.